d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev16970717273117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Feb 19 2010 06:47am
egy ilyesmivel lehet jobban jár az ember hangkari helyett, mert ez tényleg csak mikrofonokhoz van. (nincs egyéb felesleg áramkör, ráadásul gépen belül mindig nagyobb a zaj mint kivül)

http://www.guitarampkeyboard.com/en/77688

hát túl jól egyik modellező cucc sem fog szólni, meg késni is fognak a effektek, simek miatt. amit linkeltél az is direktbe belemegy a gitár, aztán egy analóg-digi konverzió, utána brutál effektezés (ampsim, cabsim, micpre sim, etc. amik a géped prociját dolgoztatják, itt történik a késés) azt még csak utána jön a felvétel.

igazából ami szerintem faszán gyors mert nem történik semmi extra az ilyen mikrofon-->preamp-->analog-digi konverzió-->felvétel wavba.
wavhoz meg nem kell nagy cucc, én pl. sony vegassal vettem de az komolytalan volt, ilyen skype mikrofonnal szórakoztam. itt viszont azt kapod amit felvettél, nincsen modellezés meg etc.

nekem van egy olyan rögeszmém, hogy ami digitális az szarul szól, én ilyen modellezős cuccot (line6 pod, korgok etc.) max azért fogok egyszer szerezni, hogy tudjak fejhallgatóval gitározni az albiban, az meg egy kényszerhelyzet úgy is, leszarom ha szarul szól.

This post was edited by Imdeth on Feb 19 2010 06:48am
Member
Gold: 124.45
Feb 19 2010 06:57am
Quote (Imdeth @ 19 Feb 2010 13:47)
egy ilyesmivel lehet jobban jár az ember hangkari helyett, mert ez tényleg csak mikrofonokhoz van. (nincs egyéb felesleg áramkör, ráadásul gépen belül mindig nagyobb a zaj mint kivül)

http://www.guitarampkeyboard.com/en/77688

hát túl jól egyik modellező cucc sem fog szólni, meg késni is fognak a effektek, simek miatt. amit linkeltél az is direktbe belemegy a gitár, aztán egy analóg-digi konverzió, utána brutál effektezés (ampsim, cabsim, micpre sim, etc. amik a géped prociját dolgoztatják) azt még csak utána jön a felvétel.

igazából ami szerintem faszán gyors mert nem történik semmi extra az ilyen mikrofon-->preamp-->analog-digi konverzió-->felvétel wavba.
wavhoz meg nem kell nagy cucc, én pl. sony vegassal vettem de az komolytalan volt, ilyen skype mikrofonnal szórakoztam. itt viszont azt kapod amit felvettél, nincsen modellezés meg etc.

nekem van egy olyan rögeszmém, hogy ami digitális az szarul szól, én ilyen modellezős cuccot (line6 pod, korgok etc.) max azért fogok egyszer szerezni, hogy tudjak fejhallgatóval gitározni az albiban, az meg egy kényszerhelyzet úgy is, leszarom ha szarul szól.

:wub: dettó ugyanez. A korgot is csak azért vettem meg, hogy itthon gyakorolhassak, és akkor már jó cuccot, amin van hangoló+metró+dobgép. Szóval külső hangkártya és direktbe felvevés, mintsem ilyen line6. okj.
preamp pl minek btw? mikrofonnal eleve erősítőt veszel, vagy az erősítőből vonalból megy a cucc
Member
Feb 19 2010 07:20am
Quote (Oberon_os @ 19 Feb 2010 14:57)
:wub: dettó ugyanez. A korgot is csak azért vettem meg, hogy itthon gyakorolhassak, és akkor már jó cuccot, amin van hangoló+metró+dobgép. Szóval külső hangkártya és direktbe felvevés, mintsem ilyen line6. okj.
preamp pl minek btw? mikrofonnal eleve erősítőt veszel, vagy az erősítőből vonalból megy a cucc

a pre az a mikrofonból kijövő jelet erősíti, amivel utána már tud kezdeni valamit a A/D átalakító, hogy tovább küldje a jelet a gép felé. a pre pl. fel tudja hozni line levelre a mikrofonból kijövő jelet.

ezeket általában mindet megcsinálja egy hangkártya vagy az olyan interface-ek amit linkeltem, szal egy mikrofon és egy hangkari/interface elég.

külön pre az ilyen stúdiószint imo, szal nem kell vele törődni.
Member
Feb 19 2010 07:23am
Quote (Imdeth @ 19 Feb 2010 14:20)
a pre az a mikrofonból kijövő jelet erősíti, amivel utána már tud kezdeni valamit a A/D átalakító, hogy tovább küldje a jelet a gép felé. a pre pl. fel tudja hozni line levelre a mikrofonból kijövő jelet.

ezeket általában mindet megcsinálja egy hangkártya vagy az olyan interface-ek amit linkeltem, szal egy mikrofon és egy hangkari/interface elég.

külön pre az ilyen stúdiószint imo, szal nem kell vele törődni.

Oks. Akkor már csak jó külső hangkártya kell /e azért hangkártya, mert gitárt is venni kéne, nem csak éneket

This post was edited by Oberon_os on Feb 19 2010 07:24am
Member
Gold: 0.00
Feb 22 2010 01:58pm
Tippeket szeretnék, hogy milyen számot tanuljak meg gitáron :) Valami olyan kéne, ami 6 húros gitáron van és lehetőleg csak 1 gitár van
Valami "új" számot szeretnék, szóval nn ilyen metalica meg etc... Ja és olyan kéne amit meg lehet tanulni ^^ Nem ilyen 64-edes agyszétbaszó darálás
Member
Gold: 10.66
Feb 22 2010 02:02pm
Quote (xGurke @ 22 Feb 2010 20:58)
Tippeket szeretnék, hogy milyen számot tanuljak meg gitáron :) Valami olyan kéne, ami 6 húros gitáron van és lehetőleg csak 1 gitár van
Valami "új" számot szeretnék, szóval nn ilyen metalica meg etc... Ja és olyan kéne amit meg lehet tanulni ^^ Nem ilyen 64-edes agyszétbaszó darálás

bármelyik nirvana, billy talent, kispál és a borz(ebből csak néhány), muse, és néhány tankcsapda(a studió albumokon általában 2 gitárt szoktak felvenni)
v. mondjunk konkrét számokat is? milyen nehezet szeretnél stb..? szólók mennek v. nem érdekelnek stb..?
Member
Feb 22 2010 02:02pm
Quote (xGurke @ 22 Feb 2010 21:58)

drop-d vagy standard tuning vagy mindegy?
Member
Feb 22 2010 02:08pm
Quote (Imdeth @ Feb 22 2010 08:02pm)
drop-d vagy standard tuning vagy mindegy?

lehetőleg standard, de amúgy a 7húr se nagy gáz, mert oktávval el tudom játszani, csak néha kicsit sokat kell ugrálni (de ha e huron fogok hozzá baszust akkor közel úgy hangzik mintha 7húron lenne)

Quote (Aston @ Feb 22 2010 08:02pm)
bármelyik nirvana, billy talent, kispál és a borz(ebből csak néhány), muse, és néhány tankcsapda(a studió albumokon általában 2 gitárt szoktak felvenni)
v. mondjunk konkrét számokat is? milyen nehezet szeretnél stb..? szólók mennek v. nem érdekelnek stb..?

magyart ne, azokat nem bírom meghallgatni
nehézségben kb tökmind1
szólókra kéne főleg gyúrni, mert az ami nehezebben megy, de ettől függetlenül jöhet szóló nélkül is
konkrét számok érdekelnek
Member
Feb 22 2010 02:11pm
Quote (xGurke @ 22 Feb 2010 21:08)
lehetőleg standard, de amúgy a 7húr se nagy gáz, mert oktávval el tudom játszani, csak néha kicsit sokat kell ugrálni (de ha e huron fogok hozzá baszust akkor közel úgy hangzik mintha 7húron lenne)

magyart ne, azokat nem bírom meghallgatni
nehézségben kb tökmind1
szólókra kéne főleg gyúrni, mert az ami nehezebben megy, de ettől függetlenül jöhet szóló nélkül is
konkrét számok érdekelnek

Nem vagyok gitáros, így nem akarok belepofázni ilyesmibe, de ha szóló kell, inkább skálázgass, bonts ki témákat, imprózgassál. Szerintem.

AMÚGY NESZE

http://www.youtube.com/watch?v=h_m-BjrxmgI

This post was edited by Oberon_os on Feb 22 2010 02:13pm
Member
Feb 22 2010 02:16pm
Quote (Oberon_os @ Feb 22 2010 08:11pm)
Nem vagyok gitáros, így nem akarok belepofázni ilyesmibe, de ha szóló kell, inkább skálázgass, bonts ki témákat, imprózgassál. Szerintem.

AMÚGY NESZE

http://www.youtube.com/watch?v=h_m-BjrxmgI

Mindennap skálázok és imprózgatok különböző alap témákra, amiket csináltunk :D most pont az a cél, hogy konkrét számot tanuljak
Köszi!
Go Back To Magyar Topic List
Prev16970717273117Next
Add Reply New Topic New Poll