d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Nem Tudom Hogy Mondjam El
Prev167891043Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Feb 23 2017 08:40am
Quote (josheide @ 23 Feb 2017 16:19)
A Hungaroring Zrt. jegybevételei az elmúlt években 1,3-1,5 milliárd forint között alakultak, a 2013-as 1,8 milliárd volt a csúcs.

És igen, ez a Zrt ami 75% állami tulajdonú csak úgy tud nyereséges lenne, hogy közben a jogdíjakért levont pénzt nem számoljuk.

Hivatkoznak egy tanulmányra ami szerint összességében pozitív a hatása a gazdaságra de az nem publikus. A számok amikre a politikusok hivatkoznak egymásnak erősen ellentmondásosak.

És mivel minden évben többet fizetünk ezért a szarért, míg a bevételeink nem igazán nőnek, ha tényleg nyerünk is rajt, akkor is egyre kevesebbet.

Ja és akkor még beletolunk 25 milliárdot a pálya fejlesztésébe, ami valószínűleg több lesz, mert tudjuk, hogy a Dagály uszoda is sokszoros áron készült... na azt se számoltuk bele a valós költségeibe az egésznek.

De persze, biztos megéri, azért kell rejtegetni, hogy mennyit is nyerünk belőle.

Ez sokkal bonyolultabb dolog, mint ahogy te beállítod. Nem csak az f1 van a hungaroringen és sok más kisebb sorozat azért IS jön, mert it van f1 futam is. Ez komoly szempont egyes kategóriáknál
A 25 milliárdos fejlesztés nem csak az f1-ért van, hanem a többi sorozatért is. Ez a 25 milliárd teszi lehetőség például azt is, hogy lesz motogp futam. A 25 milliárdot nem évente kell fizetni, hanem sokévente van 1-2 ilyen ás több eseményen oszlik meg, ebből a szempontból azért a motogp igen jelentős részt képez.

Ezek a kiadások nem 1:1-ben mennek is ki, mert ebből sok munkahely, adó és vásárlóerő is létrejön.
Még akkor is lehet ezek miatt összességében pozitív a mérleg, ha amúgy bukunk rajta, mert mondjuk kevesebbet, mintha nem lenne.

De továbbra sincsenek konkrét számok és tudás, csak találgatás.

A titkolás meg inkább azért megy, mert lopnak. De most azért ne legyen, mert lopnak?
Akkor ellopják máshol. Vagy ha nincs f1, akkor azt a pénzt nem lopják el?
Ez elég naív elképzelés.
Akkor nem az f1-t kell megszöntetni, hanem a korrupciót, nem?

Quote (anyd @ 23 Feb 2017 16:28)
Magyarellenes féreg vagy

értem én a szarkazmust, csak azt hittem, hogy ennél komolyabban is meg lehetne vitatni a dolgot, de ha ez kell:
PISA A SEGGEMBŐL

This post was edited by CyberPunk666 on Feb 23 2017 08:41am
Member
Gold: 3,000.00
Feb 23 2017 08:40am
Quote (josheide @ Feb 23 2017 03:19pm)
A Hungaroring Zrt. jegybevételei az elmúlt években 1,3-1,5 milliárd forint között alakultak, a 2013-as 1,8 milliárd volt a csúcs.

És igen, ez a Zrt ami 75% állami tulajdonú csak úgy tud nyereséges lenne, hogy közben a jogdíjakért levont pénzt nem számoljuk.

Hivatkoznak egy tanulmányra ami szerint összességében pozitív a hatása a gazdaságra de az nem publikus. A számok amikre a politikusok hivatkoznak egymásnak erősen ellentmondásosak.

És mivel minden évben többet fizetünk ezért a szarért, míg a bevételeink nem igazán nőnek, ha tényleg nyerünk is rajt, akkor is egyre kevesebbet.

Ja és akkor még beletolunk 25 milliárdot a pálya fejlesztésébe, ami valószínűleg több lesz, mert tudjuk, hogy a Dagály uszoda is sokszoros áron készült... na azt se számoltuk bele a valós költségeibe az egésznek.

De persze, biztos megéri, azért kell rejtegetni, hogy mennyit is nyerünk belőle.

akkor legy szives ird le hany nullat er az orszagimazsnak az, hogy minden evben kulfoldiek ezrei latogatjak a palyat
Member
Gold: 33,265.80
Feb 23 2017 08:41am
Quote (anyd @ 23 Feb 2017 15:28)
Magyarellenes féreg vagy

Amugy ha az allam szempontjabol kb. nullszaldosra ki tudnank hozni, transzparensen (!!!!) es ezt kozeptavon is garantalhatnank akkor en oke lennek vele, vagy kb. barmilyen sportesemennyel.
Member
Feb 23 2017 08:46am
Quote (CyberPunk666 @ 23 Feb 2017 15:40)
Ez sokkal bonyolultabb dolog, mint ahogy te beállítod. Nem csak az f1 van a hungaroringen és sok más kisebb sorozat azért IS jön, mert it van f1 futam is. Ez komoly szempont egyes kategóriáknál
A 25 milliárdos fejlesztés nem csak az f1-ért van, hanem a többi sorozatért is. Ez a 25 milliárd teszi lehetőség például azt is, hogy lesz motogp futam. A 25 milliárdot nem évente kell fizetni, hanem sokévente van 1-2 ilyen ás több eseményen oszlik meg, ebből a szempontból azért a motogp igen jelentős részt képez.

Ezek a kiadások nem 1:1-ben mennek is ki, mert ebből sok munkahely, adó és vásárlóerő is létrejön.
Még akkor is lehet ezek miatt összességében pozitív a mérleg, ha amúgy bukunk rajta, mert mondjuk kevesebbet, mintha nem lenne.

De továbbra sincsenek konkrét számok és tudás, csak találgatás.

A titkolás meg inkább azért megy, mert lopnak. De most azért ne legyen, mert lopnak?
Akkor ellopják máshol. Vagy ha nincs f1, akkor azt a pénzt nem lopják el?
Ez elég naív elképzelés.
Akkor nem az f1-t kell megszöntetni, hanem a korrupciót, nem?

értem én a szarkazmust, csak azt hittem, hogy ennél komolyabban is meg lehetne vitatni a dolgot, de ha ez kell:
PISA A SEGGEMBŐL

Igen, pontosan ezt mondom. :)
Member
Gold: 1.00
Feb 23 2017 08:58am
Quote (josheide @ 23 Feb 2017 16:46)
Igen, pontosan ezt mondom. :)

ha nem lenne, akkor nem lopnák el azt a pénzt? :o
Member
Feb 23 2017 09:18am
Quote (CyberPunk666 @ 23 Feb 2017 15:58)
ha nem lenne, akkor nem lopnák el azt a pénzt? :o

Inkább költsük transzparensebb, az átlag magyar életminőségén javító projektekre, pl. oktatásra, és lopják onnan a pénzt.

Member
Gold: 710.00
Feb 23 2017 09:38am
én a magyar lol castolást szüntetném be a forma1 helyett, mer taszilo legalább abban a 3 orában se postol semmi faszságot
Member
Gold: 2,496.00
Feb 23 2017 09:38am
Quote (josheide @ Feb 23 2017 04:18pm)
Inkább költsük transzparensebb, az átlag magyar életminőségén javító projektekre, pl. oktatásra, és lopják onnan a pénzt.

az ilyen kijelentesek (ertelmes emberektol) mindig elvesznek egy kicsit a jovobe vetett hitembol
Member
Gold: 411.00
Feb 23 2017 09:47am
lenyugozo hogy mennyire elo topic lett egy ilyen low effort nyitopostbol tbh
thank you based szabika
Member
Feb 23 2017 10:15am
Quote (TresholdOfUniverse @ 23 Feb 2017 16:38)
az ilyen kijelentesek (ertelmes emberektol) mindig elvesznek egy kicsit a jovobe vetett hitembol

Miért?

Most egy eszetlenül redukált vitában, ahol fix, hogy lopnak, és van két lehetőség:

1., forma1
2., valami közszolgáltatás fejlesztése

Nem tökéletesen logikus a következtetés?

Sajnos a legtöbb informatikussal akik programnyelven gondolkoznak nem lehet máshogy vitatkozni, folyton ilyen vitákba kell belemenni....

Persze egy ideális világban meg tudnánk szüntetni a korrupciót. Akár ellenzékből is. Egy ilyen rendszerben átláthatnánk azt is, hogy melyik befektetés mennyi profitot termel az országnak, közvetlen és közvetve.

De közel se élünk ebben a világban.

De sajnos nincs meg már a magyar rendszerben ez az immunreakció, a sajtóig eljutó korrupciós ügyek szinte semmi reakciót nem váltanak ki az emberekből.

Ezért a látványberuházásokat, illetve az olyan szerződéseket, ahol az állam ki van szolgáltatva a szerződő félnek, mert dedikált pénzekkel dolgozik, 10 évre előre, a lehető legkisebb szintre kell csökkenteni.

Sajnos a Forma-1 is egy ilyen beruházás.
Go Back To Magyar Topic List
Prev167891043Next
Add Reply New Topic New Poll