Quote (josheide @ 23 Feb 2017 16:19)
A Hungaroring Zrt. jegybevételei az elmúlt években 1,3-1,5 milliárd forint között alakultak, a 2013-as 1,8 milliárd volt a csúcs.
És igen, ez a Zrt ami 75% állami tulajdonú csak úgy tud nyereséges lenne, hogy közben a jogdíjakért levont pénzt nem számoljuk.
Hivatkoznak egy tanulmányra ami szerint összességében pozitív a hatása a gazdaságra de az nem publikus. A számok amikre a politikusok hivatkoznak egymásnak erősen ellentmondásosak.
És mivel minden évben többet fizetünk ezért a szarért, míg a bevételeink nem igazán nőnek, ha tényleg nyerünk is rajt, akkor is egyre kevesebbet.
Ja és akkor még beletolunk 25 milliárdot a pálya fejlesztésébe, ami valószínűleg több lesz, mert tudjuk, hogy a Dagály uszoda is sokszoros áron készült... na azt se számoltuk bele a valós költségeibe az egésznek.
De persze, biztos megéri, azért kell rejtegetni, hogy mennyit is nyerünk belőle.
Ez sokkal bonyolultabb dolog, mint ahogy te beállítod. Nem csak az f1 van a hungaroringen és sok más kisebb sorozat azért IS jön, mert it van f1 futam is. Ez komoly szempont egyes kategóriáknál
A 25 milliárdos fejlesztés nem csak az f1-ért van, hanem a többi sorozatért is. Ez a 25 milliárd teszi lehetőség például azt is, hogy lesz motogp futam. A 25 milliárdot nem évente kell fizetni, hanem sokévente van 1-2 ilyen ás több eseményen oszlik meg, ebből a szempontból azért a motogp igen jelentős részt képez.
Ezek a kiadások nem 1:1-ben mennek is ki, mert ebből sok munkahely, adó és vásárlóerő is létrejön.
Még akkor is lehet ezek miatt összességében pozitív a mérleg, ha amúgy bukunk rajta, mert mondjuk kevesebbet, mintha nem lenne.
De továbbra sincsenek konkrét számok és tudás, csak találgatás.
A titkolás meg inkább azért megy, mert lopnak. De most azért ne legyen, mert lopnak?
Akkor ellopják máshol. Vagy ha nincs f1, akkor azt a pénzt nem lopják el?
Ez elég naív elképzelés.
Akkor nem az f1-t kell megszöntetni, hanem a korrupciót, nem?
Quote (anyd @ 23 Feb 2017 16:28)
Magyarellenes féreg vagy
értem én a szarkazmust, csak azt hittem, hogy ennél komolyabban is meg lehetne vitatni a dolgot, de ha ez kell:
PISA A SEGGEMBŐL
This post was edited by CyberPunk666 on Feb 23 2017 08:41am