Quote (CyberPunk666 @ Jan 25 2016 08:22pm)
Mond, hogy ez általános iskola felső tagozat, mond hogy az, kérlek.
9. osztály
Quote (llllllllllll @ Jan 25 2016 08:38pm)
általánosban tanítasz?
bár igazából tök mindegy, mindenképpen szomorú
kedvencem az index cikk volt múlt héten : " sírva jöttek ki a gyerekek a matematika szintfelmérőről "
nagyon nevettem
ezek magánórák
a felvételivel az a gáz, hogy ugye nem feltétlenül arra épül, arra a száraz anyagra, amit mondjuk órán vesznek, hanem logikus gondolkodást igénylő, érettségi mentalitását követő feladatokat raknak bele
és hát nyilván szopás lesz, ha az illető nem rendelkezik rutinnal az ilyen feladatoknál
pl beleraknak már egy hatodikos felvételibe is számtani sorozatos feladatot, ami egyébként 12. osztályos anyag ill. belekapnak nyolcadikban is egy kicsit, de mindenféle előképzettség nélkül megoldható egy rutinos, akár versenyre járó diáknál
a felvételi feladatsor meg legyen is nehéz bassza meg, hogy döntsék el mégis, hogy a legerősebb osztályokba ki kerüljön? úgy, hogy mindenki maxpontközeliket ír?
Quote (miertvagyokilyenjokerdojel @ Jan 25 2016 08:36pm)
a matek meg pont olyan, amit ha nem értesz egyből, nincs vénád hozzá, akkor többet kell vele szopni
Quote (llllllllllll @ Jan 25 2016 08:41pm)
addig oké, hogy nem feltétlenül midnenkinek erőssége a matek, de nem hiszem el, hogy általános meg középiskolában olyan szinten durva dolgokat nyomnának a fejükbe, amit nem lehet megérteni, ha leül a seggére és átnézni
mert ugyebár nyilvány kurva sok más fontos dolga van még ennyi idősen az embernek és nincs idejük tanulni
ezek is érdekes dolgok... jár hozzám pl egy srác, aki igazából nem akar továbbtanulni, jó szakmája lesz, eddig gyenge kettes volt matekból végig
van egy jó, magához való józan paraszti esze, aztán arra próbálom rávenni mindig, hogy így álljon hozzá
3 egész felett lett félévre, úgyhogy meg is fogadta a tanácsomat
szóval tényleg, ha valaki rendszert próbál csinálni a feladattípusokból, akkor már egy hármas megvan, tökmindegy mennyire nincs érzéke hozzá (persze ha ilyen nyolcadikos szinten áll 18 évesen, azzal nem lehet mit kezdeni, találkoztam már ilyennel is)
Quote (CyberPunk666 @ Jan 25 2016 08:47pm)
megnéztem a feladatokat és összeadás, kivonás, szorzás, osztás.
Most nyilván nem mai fejjel ítélem meg a nehézséget, de ennél mi sokkal cifrábbakat kaptunk hetedikben.
5-8-ig matekórán ennél komolyabbakat csináltunk.
Egyenlőszárú háromszögekben körbeszámolni a szögeket? Ezen sírni?
Nem tudom más iskolákban mi van, de nekünk nehezebb volt egy sima matekdoga, mint ez a felvételi vagy mi.
megint csak azt tudom mondani, hogy nem ilyeneket gyakorolnak... a legtöbb áltsuliban hatalmas a hézag gyerek és gyerek közt, a tanár vagy halad azzal a max 5 jó matekossal (és a többi nem érti), vagy megpróbálja egy minimális szintre hozni őket
és ezek a szöveges feladatok maradnak ki leginkább, amiket itt erőltetnek (teljesen jogosan)