d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Ertekeld Az Uj Star Warst
Prev167891025Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 2,496.00
Jan 15 2016 12:50am
van egy ilyen barmire bevalthato mozijegyem

de meg nem foglalkoztam vele
Member
Gold: 6,352.66
Jan 15 2016 02:13am
szar, de meg nem lattam
Member
Gold: 280.00
Jan 15 2016 02:29am
Elsore nekem isma feka szemelyisegenek ellentetssege tunt fel, nagyon gyerul vezettek fel.
Member
Gold: 80.00
Jan 15 2016 03:51am
Quote (-joey- @ 15 Jan 2016 07:28)

ja, csak elfelejted, hogy a maga idejében az sw-nek nagyon nem volt nehéz ÚJAT, KÜLÖNLEGESET mutatni, mert nem volt még lófasz se a palettán, manapság azért ezt már nagyságrendekkel nehezebb összehozni, mint anno
Member
Jan 15 2016 03:52am
Quote (josheide @ 15 Jan 2016 00:33)
Ugy ereztem, hogy nagyon atbasztak ezzel a filmmel. Az egesz egy nagy trailernek / felvezetonek erzodott a kovetkezo reszekhez. De meg ez se lett volna baj, ha jobban csinaljak...
Tortenet
Szamomra a legzavarobb az volt, hogy az egesz film tortenete mennyire a IV. reszt masolja.
Homokos bolygon elo fiatal - Terkep - Robot - Ellenallok - Halalcsillag - Ami kenyelmes modon sebezheto - Idosebb karakter halala... Es meg sorolhatnam a tortenet reszeit amik szinte teljesen megegyeztek a IV. reszevel. - direkt csinálták ezeket, most az, hogy neked nem tetszett a nosztalgia, az senki hibája.
Oke, ertem, a IV. illetve VI. reszben is volt halalcsillag, de akkor az egesz galaxist uralo birodalom eroforrasai es 20+ ev munkaja volt megepiteni, majd 6 ev alatt sikerult egy masodik, mukodo halalcsillag de akkor mar a csaszarnak az fontosabb volt, hogy Lukeot megteritse, mintsem, hogy bolygokat robbantgasson. Ezt lett a veszte... Az egesz megis organikusan jott, a birodalom vegso fegyvero az ellenallas utolso szikrajanak a megtoresere, amit nagy aldozatok aran hoztak letre.
De a 3. halalcsillag? Amit sunyiban barkacsolt ossze az elso rend? Aminek ugyanolyan problemai vannak, mint az elso kettonek? Ez mar sok volt nekem... - mert az original trilogiaban nem csak sunyiban mindenki tudta nelkul barkacsoltak ossze, és még a könyvelést is mutatták, hogy honnan volt erre pénzük a srácoknak, igaz?
Hatalmas problema meg az, hogy nagyon nagyon sovany backstoryt kapunk. - az original trilogyhoz se volt _semmi_ backstory kb azon kivul, hogy van egy CSUNYA GONOSZ GALAKTIKUS BIRODALOM ami kitudja miert gonosz, egy masik trilogiaban lett, oszinten nemtom mit varsz.
Nem vagyunk tisztaban az eroviszonyokkal. A First Ordernek van egy szuper halalcsillaga. Oke. De akkor most ok marginalizalodtak, vagy mi? - de tisztaban vagyunk
Ha a republic a hivatalos hatalom, akkor miert van egy un. 'resistance'. Miert nincs a republicnak rendes flottaja ami harcolna az Elso renddel? - mert leszereltek mindent, a resistance meg egy kulon dolog amit leia pont ezert csinalt
Miert egy kis felreeso bazisrol, elenyeszo gepparkkal uzemelnek, ha a Hosnian rendszer, amit pillanatok alatt felrobbant az uj szuper mega halalcsillag nyuzsgo, gazdag vilagnak tunt. ----
Ja es az is mekkora faszsag, hogy a loves es a robbanas mas bolygokrol is latszik... - miert? ez egy kibaszott scifi, az nem baromsag, hogy van valami amivel csillagokat szippantasz be, vagy csak siman mar a halalcsillag otlete?
+ NAGYON gyakran alkalmaztak Deus Ex Machina megoldasokat a tortenetben. (Han belefut a Falconba, Megnyilik a fold Rey es Ren kozott.... jezusom de sok ilyen volt)
Ennel jobban is erolkodhettek volna... - a regi trilogia is tele volt ilyenekkel, UHH PERSZE PONT OTT VOLT EGY SZEMETLEDOBO A BORTONBEN AMIKOR MENTIK KI LEIAT, MICSODA BAROMSAG, MIERT LENNE OTT EGY SZEMET LEDOBO??!?! ES MEGIS MIERT VANNAK RACSOK AMIKET LE KELL LONI EGY SZEMETLEDOOBON!? MICSODA BAROMSAG EZ
A tortenetmeselesnek voltak meg ezen felul is problemai:
Pl. amikor Leia es Rey olelkeznek Han halala utan, Chewiet meg mindenki leszarja? Az mi a fasz volt? Miert nem volt Hannak valami temetese, mint a koztarsasag hosenek? - ez tenyleg nem volt jo igy
Karakterek:
A regi karakterek:
A VII. resz szerintem meggyalazta a regi karaktereket. Vagy legalabbis nagyon igyekezett tullepni rajtuk, de kozben sikerult rajuk taposni... - nem ertem miert sikerult rajuk TAPOSNI? igen, generacio valtas, kevesebb hangsulyt kaptak, es gyonyoruen fadeltek ki a filmbol, sztem tokeletesen el lett talalva, hogy mennyi szerepuk volt.
Han:
Az elso trilogia arrol szolt, hogy Han egy egyszeru ur-csavargobol igazi hos, vezeto, barat lesz. Ezt visszacsinalta a The Force Awakens az elso fel oraban, es ez tok szomoru. :(
Majd egy gyalazatos, ertelmetlen halalt hal, mikozben megprobalja visszateriteni az addigra Hitleri magassagokba emelkedett fiat.
Oke, a fia de basszameg most robbantott fel X milliard embert.... Az egesz jelenet eroltetettnek, a halala szuksegszerutlennek erzodott. -han solot mar nagyon regen ki kellett volna irni, harrison ford is ezt akarta, szerintem jo volt, bar a halala engem sem zokkentett ki annyira, marmint igy legfeljebb nem akartam elhinni, hogy ez most tenyleg megtortenik, de utolag visszagondolva nagyon is jo volt igy, es kesobb ennek meg lesz jelentossege, rengeteg a theory craft kylo korul. A force awakens meg nem csinalt semmit vissza han karakterebol, inkabb csak ragaszkodott az eredeti szemelyisegehez, kutyabol nem lesz szalonna, han solo meg mindig az a csavargo aki volt, igaz, hogy kozben tokre veletlen megmentette a vilagot a barataival, de ez nem jelenti azt, hogy mostantol az elete hatralevo reszeben valami generalisnak kellene lennie (jim raynor is visszament a kocsmaba miutan megmentettek a vilagot, hogy hozzak egy peldat, es azzal sem volt semmi baj)
Luke:
A VI. reszben Lukeot azzal basztatta a csaszar, hogy tulsagosan is hisz a barataiban. Amikor az Elso Rend felrobbant 5 (?) bolygot akkor Lukenak eszebe se jut mondjuk visszaterni, hogy hubasszameg itt gondok vannak?
Ezzel Luke is a szoges ellentete lett annak, amit az elso 3 reszben kepviselt. - ez meg szimplan nem igaz, egyreszt a vegen latszott az arcan, hogy tudja, hogy baj van, de azert luke sem a jo isten, es egyedul nem fogja szetverni az elsorendet, akar mekkora jediremeteapamfasza lett, es elore eltervezte, hogy majd megtalaljak es csinal valamit, de ez meg annyira a kovetkezo reszek temaja, hogy hihetetlen.Leia:
Hatooo semmit nem valtozott, csak megoregedett? - ? nem birom felfogni, hogy leiaval mi a bajod, pont annyi szerepe van mint amennyinek kell lennie ilyen 90 évesen, vezeti az ellenállást, gg, kész. Mégis mit kellett volna változnia? nem értem
Az uj karakterek a The New Hope mintajara szulettek, megis valahogy unalmasabbak, egydimenziosabbak lettek - igen, a new hope sokban hozzatett, de nem unalmasak, csak nem volt idejuk kibontakozni, rengeteg a potencial mindenkiben

#1 tessek
Member
Jan 15 2016 03:53am
Rey: (~ Luke + Isten)
A Marey Sue, akinek semmi nem volt nehez a filmben, ezaltal a karakterfejlodese is nevetsegesse, kiszamithatova, unalmassa valt.
Jobban vezette a Millenium Falcont, mint Han. Megalazta a First Order vadaszait, ugy, hogy nem volt masodpilotaja, es ugy, hogy meg eleteben nem vezette a hajot.
Barmikor szorult helyzet volt, o tudta melyik kapcsolot kell megnyomni, mit kell szerelni, hova kell nyulni.
Jobban ertett a Falconhoz, mint Han, megszerelt rajta valamit pikk pakk.
Beszel Wukiul, amit elvileg senki mas nem ert csak akik sok idot toltottek veluk.
Eleteben eloszor hasznalt blastert es azt se tudta, hogy ki kell biztositani, de megolt egy Stormtroopert.
Autodidakta force user - mind trick, force pull, semmi se tul nehez neki.
(ez az eddigi filmekkel, jatekokkal szoges ellentetben van. Oke, voltak tehetseges fiatalok jo reflexekkel, akik gyorsan sajatitottak el az ero kepessegeket, de nem igy)
Eleteben eloszor hasznalt lezerkardot es legyozott egy sithet. - Luke 6 evig edzett a IV es a VI kozott es csak azert tudta megverni Vadert mert benne akkor mar pislakolt a light side es nem akarta megolni a fiat. - rey MINDEN BIZONNYAL luke egyik kimenekített tanítványa volt, akit kibasztak a jakkura, hogy ne találja meg kylo ren, és toltak rajta egy memory resetet, hogy még véletlenül se találják meg, ott elég zord körülmények között nőtt fel, és a kis botjával meglehetősen tehetséges volt, arról nem is beszélve, hogy valószínűleg kurva sokat foglalkozott repülőkkel, roncsokkal meg minden szarral, valoszinuleg lezer kardot sem eleteben eloszor fogott, es sok mindent valoszinuleg kylotol vett at amikor kylo megprobalt turkalni az agyaban, de backfireolt a dolog, ha jol emlekszem obiwan is tudott beszelni a chewyval, bar ebben nem vagyok biztos, van olyan, hogy az iro szabadsaga, egyeltalan nincs jelentossege, ha meg mar kibiztositottad a blastert, akkor aztan kurva nehez elsutni es meg veletlen el is talalni valakit vele
Finn: (~Jar Jar / Han)
Az o karakteret nem igazan ertettem... Elbizonytalanodik, mikor egy tarsa meghal, majd a menekules soran lemeszarolja egy CSOMO tarsat.
Egesz eleteben harcra keszitettek, de mikor raront a Rey az elejen, elfut, megveri, menekulni akar sokaig, aztan megiscsak a legveszelyesebb kuldetesre vallalkozik, hogy ismet azokat az embereket olhesse akikkel egyutt kepeztek... igazabol ot en sem ertem teljesen, de gondolom inkabb az artatlanok lemeszarlasaval volt a problemaja, meg valoszinuleg nem ismer mindenkit, csak nehany bajtarsat, es tessek, pont a kedves baratjat lottek le a picsaba az elso jelenetben, meg nemtom, kicsit ilyen comic relief karakternek szantak, de meg neki is sok ideje lesz kibontakozni
Ren:
Vivodo duhos tinedzser, de nem tudunk rola ezen kivul sokat. DE benne legalabb lattam egy kis fantaziat.
Meg az is egesz kul volt, hogy Vader-buzi, bar nem igazan vilagos, hogy nem ertette meg, hogy Vader vegul Luke oldalan volt.
O mukodott meg talan a legjobban, de rajta is csiszolni kellett volna. Backstory nelkul nem tudtam ertekelni igazan, de kivancsi vagyok hogyan lett gonosz. Igy kicsit meh, gonosz, mert kell egy gonosz a filmbe. -kylo renen eloszor felrohogtem a moziban, hogy hogy nez ki amikor levette a maszkjat, de utolag kicsit atgondolva kurva jo igy, pont az aminek kell lennie, egy duhos vivodo kis tinedzser aki akar valami lenni, de nem igazan sikerul, rengeteg potencial van benne, de nem igazan tudja kihasznalni, mert szettepik az erzelmei, luke meg valoszinuleg nem meselt senkinek darth vader utolso pillanatairol, ren meg valahonnan megtudta, hogy ki is volt a nagyapja (felszinesen), gondolom tobb is kiderul majd a karaktererol, meg most ugy csinalsz mintha a new hopeban tudtunk volna darth vaderrol valamit azon kivul, hogy gonosz geci, mert csak.
Egyeb:
Folyamatosan idezgetnek, hivatkozhatnak az elozo filmekbol / filmekre. ez miert baj?
Senkinek nem vagtak le semmijet, pedig rendesen csapkodtak a lezerkardok. direkt, mert mar geci unalmas klise lett volna, hogy allandoan levagjak mindenkinek a mindenet
Tul sokat viccelodnek a karakterek: plane Finn, aki egy kibaszott exstormtrooper. ez mar egyeni preferencia, szerintem pont jol eltalaltak a humor mennyiseget

#2 tessek

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 15 2016 03:55am
Member
Gold: 343.00
Jan 15 2016 03:54am
űrcsimbumm pifpaf csitcsat
hogy lehet erről ilyen sokat beszélni
Member
Gold: 5,302.77
Jan 15 2016 04:02am
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 15 2016 10:51am)
ja, csak elfelejted, hogy a maga idejében az sw-nek nagyon nem volt nehéz ÚJAT, KÜLÖNLEGESET mutatni, mert nem volt még lófasz se a palettán, manapság azért ezt már nagyságrendekkel nehezebb összehozni, mint anno

Annak idején az összes szponzor + a lelkes stábon kívül kb. mindenki kiröhögte Lucast, hogy nyilván senkit nem fog érdekelni az ő űrwesternje, úgyhogy nyilván nem volt nehéz véghezvinni ilyen körülmények és költségvetés között egy ilyen volumenű filmet.
Member
Jan 15 2016 04:06am
Quote (-joey- @ 15 Jan 2016 11:02)
Annak idején az összes szponzor + a lelkes stábon kívül kb. mindenki kiröhögte Lucast, hogy nyilván senkit nem fog érdekelni az ő űrwesternje, úgyhogy nyilván nem volt nehéz véghezvinni ilyen körülmények és költségvetés között egy ilyen volumenű filmet.

megértetted a mondandómat látom
még véletlenül sem a production körüli gondokra/dolgokra gondoltam, mert az teljesen irreleváns itt

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 15 2016 04:09am
Member
Gold: 5,302.77
Jan 15 2016 04:09am
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 15 2016 11:06am)
megértetted a mondandómat látom

Az volt a mondandód, hogy egy új univerzumot teremteni nagyságrendekkel egyszerűbb, lévén még úgy sincs neki konkurenciája, mint új elemekkel fenntartani egy már meglévőt.

Vagyis szerinted nehezebb egy sémára építkezni, mint előállni valami eredetivel.

This post was edited by -joey- on Jan 15 2016 04:09am
Go Back To Magyar Topic List
Prev167891025Next
Add Reply New Topic New Poll