Quote (josheide @ 15 Jan 2016 00:33)
Ugy ereztem, hogy nagyon atbasztak ezzel a filmmel. Az egesz egy nagy trailernek / felvezetonek erzodott a kovetkezo reszekhez. De meg ez se lett volna baj, ha jobban csinaljak...
Tortenet
Szamomra a legzavarobb az volt, hogy az egesz film tortenete mennyire a IV. reszt masolja.
Homokos bolygon elo fiatal - Terkep - Robot - Ellenallok - Halalcsillag - Ami kenyelmes modon sebezheto - Idosebb karakter halala... Es meg sorolhatnam a tortenet reszeit amik szinte teljesen megegyeztek a IV. reszevel. - direkt csinálták ezeket, most az, hogy neked nem tetszett a nosztalgia, az senki hibája.
Oke, ertem, a IV. illetve VI. reszben is volt halalcsillag, de akkor az egesz galaxist uralo birodalom eroforrasai es 20+ ev munkaja volt megepiteni, majd 6 ev alatt sikerult egy masodik, mukodo halalcsillag de akkor mar a csaszarnak az fontosabb volt, hogy Lukeot megteritse, mintsem, hogy bolygokat robbantgasson. Ezt lett a veszte... Az egesz megis organikusan jott, a birodalom vegso fegyvero az ellenallas utolso szikrajanak a megtoresere, amit nagy aldozatok aran hoztak letre.
De a 3. halalcsillag? Amit sunyiban barkacsolt ossze az elso rend? Aminek ugyanolyan problemai vannak, mint az elso kettonek? Ez mar sok volt nekem... - mert az original trilogiaban nem csak sunyiban mindenki tudta nelkul barkacsoltak ossze, és még a könyvelést is mutatták, hogy honnan volt erre pénzük a srácoknak, igaz?
Hatalmas problema meg az, hogy nagyon nagyon sovany backstoryt kapunk. - az original trilogyhoz se volt _semmi_ backstory kb azon kivul, hogy van egy CSUNYA GONOSZ GALAKTIKUS BIRODALOM ami kitudja miert gonosz, egy masik trilogiaban lett, oszinten nemtom mit varsz.
Nem vagyunk tisztaban az eroviszonyokkal. A First Ordernek van egy szuper halalcsillaga. Oke. De akkor most ok marginalizalodtak, vagy mi? - de tisztaban vagyunk
Ha a republic a hivatalos hatalom, akkor miert van egy un. 'resistance'. Miert nincs a republicnak rendes flottaja ami harcolna az Elso renddel? - mert leszereltek mindent, a resistance meg egy kulon dolog amit leia pont ezert csinalt
Miert egy kis felreeso bazisrol, elenyeszo gepparkkal uzemelnek, ha a Hosnian rendszer, amit pillanatok alatt felrobbant az uj szuper mega halalcsillag nyuzsgo, gazdag vilagnak tunt. ----
Ja es az is mekkora faszsag, hogy a loves es a robbanas mas bolygokrol is latszik... - miert? ez egy kibaszott scifi, az nem baromsag, hogy van valami amivel csillagokat szippantasz be, vagy csak siman mar a halalcsillag otlete?
+ NAGYON gyakran alkalmaztak Deus Ex Machina megoldasokat a tortenetben. (Han belefut a Falconba, Megnyilik a fold Rey es Ren kozott.... jezusom de sok ilyen volt)
Ennel jobban is erolkodhettek volna... - a regi trilogia is tele volt ilyenekkel, UHH PERSZE PONT OTT VOLT EGY SZEMETLEDOBO A BORTONBEN AMIKOR MENTIK KI LEIAT, MICSODA BAROMSAG, MIERT LENNE OTT EGY SZEMET LEDOBO??!?! ES MEGIS MIERT VANNAK RACSOK AMIKET LE KELL LONI EGY SZEMETLEDOOBON!? MICSODA BAROMSAG EZ
A tortenetmeselesnek voltak meg ezen felul is problemai:
Pl. amikor Leia es Rey olelkeznek Han halala utan, Chewiet meg mindenki leszarja? Az mi a fasz volt? Miert nem volt Hannak valami temetese, mint a koztarsasag hosenek? - ez tenyleg nem volt jo igy
Karakterek:
A regi karakterek:
A VII. resz szerintem meggyalazta a regi karaktereket. Vagy legalabbis nagyon igyekezett tullepni rajtuk, de kozben sikerult rajuk taposni... - nem ertem miert sikerult rajuk TAPOSNI? igen, generacio valtas, kevesebb hangsulyt kaptak, es gyonyoruen fadeltek ki a filmbol, sztem tokeletesen el lett talalva, hogy mennyi szerepuk volt.
Han:
Az elso trilogia arrol szolt, hogy Han egy egyszeru ur-csavargobol igazi hos, vezeto, barat lesz. Ezt visszacsinalta a The Force Awakens az elso fel oraban, es ez tok szomoru. :(
Majd egy gyalazatos, ertelmetlen halalt hal, mikozben megprobalja visszateriteni az addigra Hitleri magassagokba emelkedett fiat.
Oke, a fia de basszameg most robbantott fel X milliard embert.... Az egesz jelenet eroltetettnek, a halala szuksegszerutlennek erzodott. -han solot mar nagyon regen ki kellett volna irni, harrison ford is ezt akarta, szerintem jo volt, bar a halala engem sem zokkentett ki annyira, marmint igy legfeljebb nem akartam elhinni, hogy ez most tenyleg megtortenik, de utolag visszagondolva nagyon is jo volt igy, es kesobb ennek meg lesz jelentossege, rengeteg a theory craft kylo korul. A force awakens meg nem csinalt semmit vissza han karakterebol, inkabb csak ragaszkodott az eredeti szemelyisegehez, kutyabol nem lesz szalonna, han solo meg mindig az a csavargo aki volt, igaz, hogy kozben tokre veletlen megmentette a vilagot a barataival, de ez nem jelenti azt, hogy mostantol az elete hatralevo reszeben valami generalisnak kellene lennie (jim raynor is visszament a kocsmaba miutan megmentettek a vilagot, hogy hozzak egy peldat, es azzal sem volt semmi baj)
Luke:
A VI. reszben Lukeot azzal basztatta a csaszar, hogy tulsagosan is hisz a barataiban. Amikor az Elso Rend felrobbant 5 (?) bolygot akkor Lukenak eszebe se jut mondjuk visszaterni, hogy hubasszameg itt gondok vannak?
Ezzel Luke is a szoges ellentete lett annak, amit az elso 3 reszben kepviselt. - ez meg szimplan nem igaz, egyreszt a vegen latszott az arcan, hogy tudja, hogy baj van, de azert luke sem a jo isten, es egyedul nem fogja szetverni az elsorendet, akar mekkora jediremeteapamfasza lett, es elore eltervezte, hogy majd megtalaljak es csinal valamit, de ez meg annyira a kovetkezo reszek temaja, hogy hihetetlen.Leia:
Hatooo semmit nem valtozott, csak megoregedett? - ? nem birom felfogni, hogy leiaval mi a bajod, pont annyi szerepe van mint amennyinek kell lennie ilyen 90 évesen, vezeti az ellenállást, gg, kész. Mégis mit kellett volna változnia? nem értem
Az uj karakterek a The New Hope mintajara szulettek, megis valahogy unalmasabbak, egydimenziosabbak lettek - igen, a new hope sokban hozzatett, de nem unalmasak, csak nem volt idejuk kibontakozni, rengeteg a potencial mindenkiben
#1 tessek