d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Est-ce Que Tu Est Charlie? > Mit Gondolsz A Szolasszabadsagrol
Prev167891043Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 411.00
Jan 17 2015 03:59am
Quote (josheide @ 17 Jan 2015 10:57)
azt hittem a forumon tobb liberalis van...

en annak gondolom magamat, de tldr volt az egesz topic)
Member
Gold: 1.00
Jan 17 2015 04:02am
Quote (josheide @ 17 Jan 2015 11:57)

Aki nem amellett van, hogy bármit le lehet írni, az nem is liberális? ^^

Az liberális dolog, hogy egy homofób megverhet egy buzit? joga van hozzá, nem? Vagy fizikailag nem lehet bántani, de szavakkal igen? Akkor az a liberális dolog, hogy nem lehet valakit megverni, de mondjuk a halálba lehet szekálni?

Lehet én tudom rosszul, de a liberális csak annyit takar hogy elfogadni azt, amivel nem árt senki másnak (kit érdekel, hogy meleg, vagy milyen ruhát hord, vagy mi a hobbija...).

de akkor a náciknak jogul van zsidókat meg buzikat ölni, hiszen a liberálisoknak ezt is el kell fogadni?
Szerintem nem, de lehet félreértem az egészet akkor.
Member
Gold: 0.00
Jan 17 2015 04:03am
Quote (josheide @ Jan 17 2015 11:57am)

Sajnos így is sokan vannak. És elég rossz vége lesz ennek.
Member
Gold: 1.00
Jan 17 2015 04:04am
Quote (Coolface @ 17 Jan 2015 11:58)
de a megoldas az az, hogy bonbazzuk le- vagy titltsuk ki oket az orszagunkbol mert szegeny ujsagirok meghaltak.

Az IS konkrétan előírja a nők körülmetélését és hasonlók. Őket a másokat bántalmazó és gyilkoló magatartásuk miatt meg kellene ölni, a megszállt területeken élők meg hidd el, a halálnak is jobban örülnének.
Gondolj csak a falvakra, ahol minden férfit kivégeztek a nőket körülmetélték és megerőszakolják őket...

This post was edited by CyberPunk666 on Jan 17 2015 04:07am
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Jan 17 2015 04:08am
Quote (josheide @ 17 Jan 2015 10:57)

egyszer majd probald ki, hogy nem hasznalsz ilyen szavakat x ideig es nem akarsz bonyolult dolgokat (mondjuk az embereket) egyetlen divatos szo moge beskatulyazni / egyetlen kategoriaba besorolni
lehet szinesebb lenne a vilag es a parbeszedek, gondolatok is
Member
Gold: 33,265.80
Jan 17 2015 04:09am
Quote (CyberPunk666 @ 17 Jan 2015 11:02)
Aki nem amellett van, hogy bármit le lehet írni, az nem is liberális? ^^

Az liberális dolog, hogy egy homofób megverhet egy buzit? joga van hozzá, nem? Vagy fizikailag nem lehet bántani, de szavakkal igen? Akkor az a liberális dolog, hogy nem lehet valakit megverni, de mondjuk a halálba lehet szekálni?

Lehet én tudom rosszul, de a liberális csak annyit takar hogy elfogadni azt, amivel nem árt senki másnak (kit érdekel, hogy meleg, vagy milyen ruhát hord, vagy mi a hobbija...).

de akkor a náciknak jogul van zsidókat meg buzikat ölni, hiszen a liberálisoknak ezt is el kell fogadni?
Szerintem nem, de lehet félreértem az egészet akkor.

Fodrasznal vagyok de majd reagalok.
Member
Gold: 5,390.00
Jan 17 2015 04:11am
Quote (Oberon_os @ Jan 17 2015 10:45am)

ezt már olvastam, több ponton támadható logikailag
Quote (CyberPunk666 @ Jan 17 2015 10:44am)
Az iszlámban tilos az emberábrázolás és mégsem ölnek meg egy rakás nyugatit mert embert rajzol, vagy embereket fotóznak vagy szobrokat készítenek.

Az itteni esetben a vallásuk nyílt és közvetlen gúnyolása zajlott, köze nem volt a "fanatikus értelmezéshez" [csak a válasz volt az]. Ez nyílt provokáció volt, szándékos gúnyolás.

Ha nem olyan támadókról lett volna szó, akik alkoholt fogyasztanak, nem járnak templomba, és több ponton szegik meg a saját tanításaikat amikért aztán embereket öltek visszahivatkozva erre, akkor még elfogadhatónak is tartanám, hogy felkapják a vizet.
Itt nyilván kívülről felbujtott fundamentalista cselekedetről volt szó, aminek köze sem volt a nép nevében jogosan elkövetett dologhoz. (nem feltétlen a te véleményedre reagálva, csak úgy általában hozzá szerettem volna fűzni)

A te véleményedhez visszatérve: az, hogy mi provokáció, és mi nem, az csakis a befogadó féltől függ. És ha valakinek provokatív gyalázó gúnyolódó véleménye van, ahhoz neki ugyan úgy joga van. Nem uszít a mohamedán ellen senki, nem kelt gyűlöletet (ez egy vicclap), csak egy erős véleény. Jogodban áll vitatkozni a véleménnyel nyíltan, jogodban áll nem megvenni a lapot ha nem tetszik, de elvitatni tőlük ezeket a jogokat nincs.

Quote (Genthor @ Jan 17 2015 10:44am)
http://petterssons.bloggsida.se/files/2011/06/islam-en%C3%B6gd.gif

https://www.transcend.org/tms/wp-content/uploads/2015/01/cartoon-muslim-jew.jpg

a második "kettős mércével" való érvelést már több helyen olvastam. Ilyenkor felteszem a kérdést, hogy látta-e ár valaki a charlie hebdot korábban, tele van zsidós karikatúrákkal. Egy szerkesztőt valóban kirúgtak antiszemitizmus ürügyével, de ott a szerkesztő és a főszerkesztő közti személyes konfliktusról volt szó

Quote (josheide @ Jan 17 2015 10:30am)

Kerlek!

Például a rasszista gyűlölet beszéd szerintem már a káros kategória. Ha olyan tulajdonság alapján uszítasz embereket adott népcsoport ellen (szigorúan uszítás, vagy gyűlöletkeltés), amiről nem tehetnek (számazás, bőrszín hajszín szemszín stb) az például szerintem már a korlátozandó kategóriába esik. Ugyan így tiltanám az objektív hazugságokat is, mint a történelemhamisítás, demagógia, stb. ami nem vélemény, hanem tény kérdése (leegyszerűsítve: arról, hogy az ég kék elmondhatja mindenki a véleményét, de azt ne állíthassa senki, hogy az ég zöld, mondjuk tömegmanipulációs célzattal)

Member
Jan 17 2015 04:13am
Quote (jarabekg @ 17 Jan 2015 11:11)
ezt már olvastam, több ponton támadható logikailag

Ha nem olyan támadókról lett volna szó, akik alkoholt fogyasztanak, nem járnak templomba, és több ponton szegik meg a saját tanításaikat amikért aztán embereket öltek visszahivatkozva erre, akkor még elfogadhatónak is tartanám, hogy felkapják a vizet.
Itt nyilván kívülről felbujtott fundamentalista cselekedetről volt szó, aminek köze sem volt a nép nevében jogosan elkövetett dologhoz. (nem feltétlen a te véleményedre reagálva, csak úgy általában hozzá szerettem volna fűzni)

A te véleményedhez visszatérve: az, hogy mi provokáció, és mi nem, az csakis a befogadó féltől függ. És ha valakinek provokatív gyalázó gúnyolódó véleménye van, ahhoz neki ugyan úgy joga van. Nem uszít a mohamedán ellen senki, nem kelt gyűlöletet (ez egy vicclap), csak egy erős véleény. Jogodban áll vitatkozni a véleménnyel nyíltan, jogodban áll nem megvenni a lapot ha nem tetszik, de elvitatni tőlük ezeket a jogokat nincs.

a második "kettős mércével" való érvelést már több helyen olvastam. Ilyenkor felteszem a kérdést, hogy látta-e ár valaki a charlie hebdot korábban, tele van zsidós karikatúrákkal. Egy szerkesztőt valóban kirúgtak antiszemitizmus ürügyével, de ott a szerkesztő és a főszerkesztő közti személyes konfliktusról volt szó

Például a rasszista gyűlölet beszéd szerintem már a káros kategória. Ha olyan tulajdonság alapján uszítasz embereket adott népcsoport ellen (szigorúan uszítás, vagy gyűlöletkeltés), amiről nem tehetnek (számazás, bőrszín hajszín szemszín stb) az például szerintem már a korlátozandó kategóriába esik. Ugyan így tiltanám az objektív hazugságokat is, mint a történelemhamisítás, demagógia, stb. ami nem vélemény, hanem tény kérdése (leegyszerűsítve: arról, hogy az ég kék elmondhatja mindenki a véleményét, de azt ne állíthassa senki, hogy az ég zöld, mondjuk tömegmanipulációs célzattal)

En meg a gyuloletbeszed szabadsagat is elfogadom. Nem tiltassal kell az ilyesmit legyozni kert azzal csak a szavaiknak adsz erot.
Member
Gold: 80.00
Jan 17 2015 04:15am
mi a fasz ez a topic
te jó isten
Member
Jan 17 2015 04:15am
Quote (Cpt_Ghost @ 17 Jan 2015 11:15)
mi a fasz ez a topic
te jó isten

Besterest topiq mirol beszelsz