Quote (Oberon_os @ Jan 17 2015 10:45am)
ezt már olvastam, több ponton támadható logikailag
Quote (CyberPunk666 @ Jan 17 2015 10:44am)
Az iszlámban tilos az emberábrázolás és mégsem ölnek meg egy rakás nyugatit mert embert rajzol, vagy embereket fotóznak vagy szobrokat készítenek.
Az itteni esetben a vallásuk nyílt és közvetlen gúnyolása zajlott, köze nem volt a "fanatikus értelmezéshez" [csak a válasz volt az]. Ez nyílt provokáció volt, szándékos gúnyolás.
Ha nem olyan támadókról lett volna szó, akik alkoholt fogyasztanak, nem járnak templomba, és több ponton szegik meg a saját tanításaikat amikért aztán embereket öltek visszahivatkozva erre, akkor még elfogadhatónak is tartanám, hogy felkapják a vizet.
Itt nyilván kívülről felbujtott fundamentalista cselekedetről volt szó, aminek köze sem volt a nép nevében jogosan elkövetett dologhoz. (nem feltétlen a te véleményedre reagálva, csak úgy általában hozzá szerettem volna fűzni)
A te véleményedhez visszatérve: az, hogy mi provokáció, és mi nem, az csakis a befogadó féltől függ. És ha valakinek provokatív gyalázó gúnyolódó véleménye van, ahhoz neki ugyan úgy joga van. Nem uszít a mohamedán ellen senki, nem kelt gyűlöletet (ez egy vicclap), csak egy erős véleény. Jogodban áll vitatkozni a véleménnyel nyíltan, jogodban áll nem megvenni a lapot ha nem tetszik, de elvitatni tőlük ezeket a jogokat nincs.
Quote (Genthor @ Jan 17 2015 10:44am)
http://petterssons.bloggsida.se/files/2011/06/islam-en%C3%B6gd.gif
https://www.transcend.org/tms/wp-content/uploads/2015/01/cartoon-muslim-jew.jpg
a második "kettős mércével" való érvelést már több helyen olvastam. Ilyenkor felteszem a kérdést, hogy látta-e ár valaki a charlie hebdot korábban, tele van zsidós karikatúrákkal. Egy szerkesztőt valóban kirúgtak antiszemitizmus ürügyével, de ott a szerkesztő és a főszerkesztő közti személyes konfliktusról volt szó
Quote (josheide @ Jan 17 2015 10:30am)
Kerlek!
Például a rasszista gyűlölet beszéd szerintem már a káros kategória. Ha olyan tulajdonság alapján uszítasz embereket adott népcsoport ellen (szigorúan uszítás, vagy gyűlöletkeltés), amiről nem tehetnek (számazás, bőrszín hajszín szemszín stb) az például szerintem már a korlátozandó kategóriába esik. Ugyan így tiltanám az objektív hazugságokat is, mint a történelemhamisítás, demagógia, stb. ami nem vélemény, hanem tény kérdése (leegyszerűsítve: arról, hogy az ég kék elmondhatja mindenki a véleményét, de azt ne állíthassa senki, hogy az ég zöld, mondjuk tömegmanipulációs célzattal)