Quote (iFeelAlone @ 1 Dec 2014 22:46)
Ismerem a kísérletet de nekem túl bonyolult, hogy véleményezzem.
A kísérletet nem kell értened, az ide vonatkozó része annyi, hogy ha egy tudattal rendelkező valaki megvizsgálja az eredményt, akkor más lesz, mintha nem teszi.
Nagyon röviden, ha nem nézi meg senki, hogy az átlőtt részecske/foton melyik lyukon megy át <igen, egy időben egyszerre lesz több helyen ugyanaz>, akkor mindkettőn átmegy az 1 darab egyszerre és ezért saját magával is interferrál.
Ellenben, ha valaki megvizsgálja, hogy melyiken ment át, akkor csak az egyiken fog, és nem is interferál önmagával.
Semmi technikait nem kell hozzá érteni. A lényeg, hogy akkor is bekövetkezik ez, ha a két lyuk után vizsgálják meg, pedig lehetetlen, hogy előre tudja, hogy majd a lyuk után vizsgálni fogják és ezért csak az egyiken legyen.
Quote (iFeelAlone @ 1 Dec 2014 22:46)
bár én úgy tudom, hogy maga a megfigyelés okoz eltérést a végkimenetelben, tudattól függetlenül.
A megfigyelés akkor világ megfigyeléssé, ha azt tudat számára rögzítjük. Egy olyan gép, ami nem tárol és nem olvasod le, nem vágja haza a mérést, csak akkor ha egy tudat vizsgálja.
Igazából pont ez az egészben a durva.
This post was edited by CyberPunk666 on Dec 1 2014 02:54pm