d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Anarkin Ace Gurke Cp666 Etc
Prev16789Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 5,390.00
Nov 7 2014 12:53am
úgy hallottam itthon a forró dollárok csak politikában vannak

szebb jövőt kedves barátaim!
Member
Gold: 280.00
Nov 7 2014 01:39am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Nov 6 2014 08:22pm)
"'boschnál kb 100%ban vba makró írás volt, volt 2 hónap c++ (opencv)
hobbiból sajnos nem sokat programoztam itthon, ruby scriptek írásában ez ki is merült
szakdogában javascript, webgl és jquery kellett
többi tanított nyelvben (C, C++, C#, Java, Python) meg annyit csináltam, ami a sulihoz kellett
ezért most azon vacilálok, hogy java-t vagy vmelyik c-t skilleljem-e ki itthon munkakeresés előtt"

farkas zsolt küldi

Én most úgy látom (van rálátásom jelenleg a dologra), hogy C# a legkeresettebb. Java az olyan amivel mindig lehet munkát találni. C++ szintén, de valamivel kevésbé keresett mint a java. Szóval a ranglista

C#>Java>C++

természetesen mindegyikből van bőven munka, de ha rangosrt kell felállítani akkor mindenképpen ez. Scriptnyelvek mint python, kellhetnek, érdemes beirni a cvbe, de max végső kiválasztásnál számít
Member
Gold: 1.00
Nov 7 2014 01:57am
Quote (anyd @ 7 Nov 2014 09:39)
Én most úgy látom (van rálátásom jelenleg a dologra), hogy C# a legkeresettebb. Java az olyan amivel mindig lehet munkát találni. C++ szintén, de valamivel kevésbé keresett mint a java. Szóval a ranglista

C#>Java>C++ 

természetesen mindegyikből van bőven munka, de ha rangosrt kell felállítani akkor mindenképpen ez. Scriptnyelvek mint python, kellhetnek, érdemes beirni a cvbe, de max végső kiválasztásnál számít

Ha valaki foglalkozott valamelyik c-s nyelvvel, akkor a kezdők szintjén elég könnyen lehet egyikről a másikra váltani.
Bár lehet a c#-ról c-re váltás picit idegőrlő néha, de fordítva nagyon könnyű.
Member
Nov 7 2014 02:16am
Quote (CyberPunk666 @ Nov 7 2014 08:57am)
Ha valaki foglalkozott valamelyik c-s nyelvvel, akkor a kezdők szintjén elég könnyen lehet egyikről a másikra váltani.
Bár lehet a c#-ról c-re váltás picit idegőrlő néha, de fordítva nagyon könnyű.

Nem mondtam hogy nem. Gondoltam megosztom a téma egy másik aspektusát is, jelenleg ez van a piacon micro szinten.
Member
Nov 7 2014 02:29am
Quote (anyd @ 7 Nov 2014 10:16)
Nem mondtam hogy nem. Gondoltam megosztom a téma egy másik aspektusát is, jelenleg ez van a piacon micro szinten.

Nem ellentmondani akartam neked, csak megemlítettem, hogy a c-s nyelveket könnyen lehet ÉS kapcsolatban is űzni, nem feltétlenül VAGYolni kell közöttük.
Semmilyen módon nem akartalak cáfolni, ilyen értelemben köze sem volt a hozzászólásomnak a tiedhez.

Tényleg csak hozzáfűzés akart lenni.

This post was edited by CyberPunk666 on Nov 7 2014 02:30am
Member
Nov 7 2014 02:31am
Quote (CyberPunk666 @ Nov 7 2014 09:29am)
Nem ellentmondani akartam neked, csak megemlítettem, hogy a c-s nyelveket könnyen lehet ÉS kapcsolatban is űzni, nem feltétlenül VAGYolni kell közöttük.
Semmilyen módon nem akartalak cáfolni, ilyen értelemben köze sem volt a hozzászólásomnak a tiedhez.

Tényleg csak hozzáfűzés akart lenni.

Nyugi én nem vagyok túlérzékeny :D Egyébként meg kb minden oop nyelvben könnyü az átjárás
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Nov 7 2014 05:55am
Quote (anyd @ 7 Nov 2014 08:39)

C#>Java>C++ 

C# keresettségének egyik oka, hogy pl ELTE-n konkrétan a tantervbe van építve 8 olyan tantárgy, ami Java-n keresztül van oktatva (valami B szakirányon van C# a Java helyett, egy tantárgy keretében -- és ennyi kb ha jól tudom)
+ 20 emberből kb 3 megy át egy normálisabb technikai szűrőn
másik, hogy sok ember összeköti a Microsoftal $$ -- pedig a .NET free, open source, megvan a foundation-je és bármilyen projectet le lehet fordítani drága fejlesztő eszközök nélkül is, consoleból ("Visual Studio depends on MSBuild, but MSBuild does not depend on Visual Studio.") http://referencesource.microsoft.com/
ami a hátulütő, hogy a service layerek Windows-hoz kötnek

conclusion hogy kb alig találni embert, de persze összességében nem annyira keresett mint a Java... sokkal több project megy abban

btw tegnap láttam egy funt
- Brain Programming is just B# (be sharp) :DD
vagy ha már itt tartunk, egy régebbi
- Why does a Java developer wear glasses? Because they can't C#
Member
Gold: 0.00
Nov 7 2014 12:00pm
Quote (Anarkin @ Nov 7 2014 01:55pm)
C# keresettségének egyik oka, hogy pl ELTE-n konkrétan a tantervbe van építve 8 olyan tantárgy, ami Java-n keresztül van oktatva (valami B szakirányon van C# a Java helyett, egy tantárgy keretében -- és ennyi kb ha jól tudom)
+ 20 emberből kb 3 megy át egy normálisabb technikai szűrőn
másik, hogy sok ember összeköti a Microsoftal $$ -- pedig a .NET free, open source, megvan a foundation-je és bármilyen projectet le lehet fordítani drága fejlesztő eszközök nélkül is, consoleból ("Visual Studio depends on MSBuild, but MSBuild does not depend on Visual Studio.") http://referencesource.microsoft.com/
ami a hátulütő, hogy a service layerek Windows-hoz kötnek

conclusion hogy kb alig találni embert, de persze összességében nem annyira keresett mint a Java... sokkal több project megy abban

http://i.imgur.com/gAOeSXr.png

btw tegnap láttam egy funt
- Brain Programming is just B# (be sharp) :DD
vagy ha már itt tartunk, egy régebbi
- Why does a Java developer wear glasses? Because they can't C#

Vegre jo topiq, en is kerdeztem 1x hasonlot ker topikba de mindenki leszarta sad.gif. Ugy is az lesz h 15ev alatt elvegzem az egyetemet, aztan nem is gepeszmernoki allast kapok hanem programozasbol elek meg.
Btw a linket nem nyitottam meg, de ezen a kepen a szamok mit jelentenek? Mert az a postbol nem derult ki
Member
Nov 7 2014 12:03pm
Quote (xUb0rka @ 7 Nov 2014 20:00)
Vegre jo topiq, en is kerdeztem 1x hasonlot ker topikba de mindenki leszarta sad.gif. Ugy is az lesz h 15ev alatt elvegzem az egyetemet, aztan nem is gepeszmernoki allast kapok hanem programozasbol elek meg.
Btw a linket nem nyitottam meg, de ezen a kepen a szamok mit jelentenek? Mert az a postbol nem derult ki

Ha jól hallottam nektek erősen nulla közelit tanítanak.

miért váltanál? Ráadásul elég sokat kéne behoznod.
Vagy szakot is módosítanál?
Member
Gold: 0.00
Nov 7 2014 12:06pm
Quote (CyberPunk666 @ Nov 7 2014 08:03pm)
Ha jól hallottam nektek erősen nulla közelit tanítanak.

miért váltanál? Ráadásul elég sokat kéne behoznod.
Vagy szakot is módosítanál?

N
Magamtol csinalom egyetem kozben
Mindegy mennyit kell behoznom, nekem easy lesz

Amugy ja, targy keretei kozott gyakorlatilag semmi nem volt.
Meg mindig emlekszem a "programtervezes" targyam zhjara: Rajzolj egy otszoget!
Go Back To Magyar Topic List
Prev16789Next
Add Reply New Topic New Poll