Quote (anyd @ 7 Nov 2014 08:39)
Én most úgy látom (van rálátásom jelenleg a dologra), hogy C# a legkeresettebb. Java az olyan amivel mindig lehet munkát találni. C++ szintén, de valamivel kevésbé keresett mint a java. Szóval a ranglista
C#>Java>C++
természetesen mindegyikből van bőven munka, de ha rangosrt kell felállítani akkor mindenképpen ez. Scriptnyelvek mint python, kellhetnek, érdemes beirni a cvbe, de max végső kiválasztásnál számít
C# keresettségének egyik oka, hogy pl ELTE-n konkrétan a tantervbe van építve 8 olyan tantárgy, ami Java-n keresztül van oktatva (valami B szakirányon van C# a Java helyett, egy tantárgy keretében -- és ennyi kb ha jól tudom)
+ 20 emberből kb 3 megy át egy normálisabb technikai szűrőn
másik, hogy sok ember összeköti a Microsoftal $$ -- pedig a .NET free, open source, megvan a foundation-je és bármilyen projectet le lehet fordítani drága fejlesztő eszközök nélkül is, consoleból ("Visual Studio depends on MSBuild, but MSBuild does not depend on Visual Studio.")
http://referencesource.microsoft.com/ami a hátulütő, hogy a service layerek Windows-hoz kötnek
conclusion hogy kb alig találni embert, de persze összességében nem annyira keresett mint a Java... sokkal több project megy abban

btw tegnap láttam egy funt
- Brain Programming is just B# (be sharp) :DD
vagy ha már itt tartunk, egy régebbi
- Why does a Java developer wear glasses? Because they can't C#