d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Mi A Velemenyed Az Evoluciorol? > Izmos Vitatopic
Prev167891021Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 2,280.00
Nov 3 2014 06:32pm
Rákerestem erre a makroevolúció - mikroevolúció problémára, és a következő kép állt össze bennem:

Attól, hogy a természettudomány mai szintjén képtelen pár úgynevezett "makroevolúciós ugrás" egzakt magyarázatára, ez bennem személy szerint nem ingatja meg az evolúcióban mint helyes tudományos magyarázatban való őszinte hitet.

Mert valóban, hogy egy sejtből hogy lett kétsejtű élőlény, amely megosztja a feladatokat és ezt át is örökíti az utódaiba, na hát erre a mai biológia még csak egy közelítőleg is pontos teóriát sem tud felvázolni, hogy a látásról ne is beszéljünk, ez számomra csak arra bizonyíték, hogy a mai ember még nagyon buta. Hiányoznak azok az 1000 IQ-jú biológusok, akik egy frappáns és falszifikálható elmélettel megoldják ezeket a számunkra felfoghatatlanul bonyolult és szinte megfogalmazhatatlan kérdéseket.

Szerintem tehát volt evolúció, és csak evolúció volt, a mai homo sapiens pedig még túl buta ahhoz, hogy megértse Isten legszebb gondolatait :)

This post was edited by ToldiSenior on Nov 3 2014 06:33pm
Member
Gold: 69.85
Nov 3 2014 09:25pm
Wtf a a mitozist mar regota leirtak, vagy is, hogy a sejt megkettozi a genomjat aztan 2 utodsejtbe osztja. De ugy alapjaban az eukariota es prokariot sejtfolyamatokrol is eleg sokat tud mar a biologia. Nem tudom mire gondolsz. Az, hogyan orokitodik a genom az is boven meg van mar magyarazva.
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Nov 3 2014 11:51pm
Quote (ToldiSenior @ Nov 4 2014 12:32am)
Rákerestem erre a makroevolúció - mikroevolúció problémára, és a következő kép állt össze bennem:

Attól, hogy a természettudomány mai szintjén képtelen pár úgynevezett "makroevolúciós ugrás" egzakt magyarázatára, ez bennem személy szerint nem ingatja meg az evolúcióban mint helyes tudományos magyarázatban való őszinte hitet.

Mert valóban, hogy egy sejtből hogy lett kétsejtű élőlény, amely megosztja a feladatokat és ezt át is örökíti az utódaiba, na hát erre a mai biológia még csak egy közelítőleg is pontos teóriát sem tud felvázolni, hogy a látásról ne is beszéljünk, ez számomra csak arra bizonyíték, hogy a mai ember még nagyon buta. Hiányoznak azok az 1000 IQ-jú biológusok, akik egy frappáns és falszifikálható elmélettel megoldják ezeket a számunkra felfoghatatlanul bonyolult és szinte megfogalmazhatatlan kérdéseket.

Szerintem tehát volt evolúció, és csak evolúció volt, a mai homo sapiens pedig még túl buta ahhoz, hogy megértse Isten legszebb gondolatait :)

troll?
Member
Gold: 0.00
Nov 4 2014 01:01am
Quote (ToldiSenior @ Nov 4 2014 12:32am)

???????????????????????????????????????????????????????????????????????????
??????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????
???????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????1?????????????????????????????????????????
????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????????

te most konkrétan miről beszélsz?

Quote (Baleee @ Nov 4 2014 03:25am)
Wtf a a mitozist mar regota leirtak, vagy is, hogy a sejt megkettozi a genomjat aztan 2 utodsejtbe osztja. De ugy alapjaban az eukariota es prokariot sejtfolyamatokrol is eleg sokat tud mar a biologia. Nem tudom mire gondolsz. Az, hogyan orokitodik a genom az is boven meg van mar magyarazva.

kb az 1900as évek óta
a látással szintén nem értem mi problémája van

This post was edited by xGurke on Nov 4 2014 01:02am
Member
Gold: 6,352.66
Nov 4 2014 01:23am
hanem
Member
Gold: 343.00
Nov 4 2014 01:24am
mi a véleményem az eviculorol?! hát csunya egy betegség, nekem is volt de már kikezeltettem
Member
Gold: 69.85
Nov 4 2014 01:42am
Quote (Senee @ 4 Nov 2014 09:24)
mi a véleményem az eviculorol?! hát csunya egy betegség, nekem is volt de már kikezeltettem

Ketszer ugyanazt a poent egy topicban. :/
Member
Gold: 2,280.00
Nov 4 2014 01:56am
Quote (Baleee @ Nov 4 2014 04:25am)

Az, hogy a Földbolygón, ahol minden feltétel adott, minden körülmény kedvező, az összes létező elem, ráadásul a szükséges mennyiségben jelen van, kialakulnak a szerves makromolekulák, ezekből pedig valamiféle "varázsütésre" kialakul az önmagát táplálni és szaporítani képes "egysejtű élet", valójában nincs még egzakt módon leírva sem, nemhogy megmagyarázva. Mutass nekem egy olyan kísérletet, ahol a kiinduló elemekből kiindulva élet alakul ki egy tudós kezei között. És ez még nem is a legnagyobb probléma. Debreceni egyetemista koromban a Hatvani István Szakkollégium diákja voltam, és egy féléven át "Humán evolúció" címen egy roppant érdekes előadássorozatot hallgattam végig, a legnevesebb magyarországi evolúció-kutatók tartották, többen az MTA-ról, meg az ország nagyobb egyetemeinek nemzetközi hírű kutatói. Ők mondták ezt, amit én most mondok, többen közülük mélyen vallásosak, mások ateisták voltak, de abban egyetértettek, a mai divatos hozzáállás, hogy az evolúció elméletében még vannak homályos foltok, nem ok arra, hogy ne lehessen elégséges önállóan, a teremtő Isten közreműködése nélkül is a világ magyarázatára.

Bírom, hogy itt, ezen a fórumon, ahol mérnökök, infósok vannak főleg, milyen okosságokat mondanak egyesek. Az igazi nagy tudósok, akadémikusok, egyetemi professzorok sokkal alázatosabbak, sokkal jobban ismerik és tisztelik az emberi elme korlátait.
Member
Gold: 1.00
Nov 4 2014 02:06am
Szelektív szaporítással már néhány generáció alatt is el lehet érni változásokat az állatoknál (nyilván azért mértékkel). Miért lenne hihetetlen, hogy nagyságrendileg több idő alatt ez még látványosabb? Meg miért lenne hihetetlen, hogy az előnyösebb változatok túlsúlyba kerülnek?
Az átmeneti állapotok sem mind hasztalan állomások, és ahol foltok vannak, ott lehetnek fel nem fedezett dolgok és már kihalt közbenső állapotok. Vagy akár lehet, hogy az adott élőlényen fejlődött tovább és ezért tűnt el egy lépcső.

Szóval az evolúcióban hiszek, és látni vélem a saját szememmel is.

"Ha hiszel Istenben, és nincsen Isten nem vesztettél semmit. De ha van Isten, és nem hiszel benne, mindent elvesztettél." - Blaise Pascal

Jómagam nem tudom eldönteni a kérdést, és mivel senki mást sem ismerek, aki ezt megtehetné, így nem is alkotok róla véleményt.
Tulajdonképpen "Isten" definiálása is problémát jelent. Mit tekintünk istennek?

Ha mi a tudomány segítségével létrehozunk élőlényeket, akkor mi az ő isteneik vagyunk? Ha létrehozunk egy világot és ott az élet utat tör magának, akkor mi az ő isteneik vagyunk?
Honnantól számít a világ a világnak? Ha ők csak a mi dobozunkat ismerik, akkor az a világ? Mert akkor azt mi teremtettük és teremtők vagyunk.
De azt is vesszük, amit nem? Arról meg honnan tudnának? Mi sem tudunk róla jelenleg.
Erre talán jó példa a Men in Black 2-ben a szekrényben lakók, akiket ki akar engedni will a végén.

Még azt sem tudom megmondani, hogy mit is értünk ez alatt a szó alatt, hogy isten.
Szóval a kérdés második felére nem tudok válaszolni.
Member
Gold: 80.00
Nov 4 2014 02:13am
Quote (ToldiSenior @ 4 Nov 2014 01:32)

te kajak értelmi fogyatékos vagy haver
Go Back To Magyar Topic List
Prev167891021Next
Add Reply New Topic New Poll