Quote (TresholdOfUniverse @ 28 Aug 2014 12:19)
ertem en hogy nem a legkorektebb hangnemben tolja, meg (nagyobb) foltokban hetet-havat osszehord, de azert nem kell orvosit vegezni ahhoz hogy egy ilyen video tartalmat megbeszeljetek. mar csak azert se mert ha jol gondolom neked sem eppen a szakteruleted a kerdes, hiaba hallgattal erintoleges targyakat
ha igazan ertesz valamihez akkor minden bizonnyal egesz roviden is ossze tudod foglalni hogy mi miert nincs ugy, az olyan ervek helyett hogy ha' en tanult ember vagyok, igazam van, mint lentebb idezve
mar csak azert hogy masik oldala is legyen a tortenetnek
Hat ezt azert eleg nehez osszefoglalni, mert nem tudod hogy a masik mennyi biologiat / kemiat tanult igy nem tudod hogy honnan kell a magyarazkodast kezdeni.
En is gyakran szembesulok azzal, hogy nem tudom honnan kezdjem el valaminek a magyarazasat.
Amugy az elso videot vegignezve tenyleg nem volt egetveroen nagy uj informacio az egeszben. A vegen termeszetesen "vegyed meg a dvdnk ..." rakipar volt
Volt egy igazi orvos aki elmagyarazta eleg szepen es szakszeruen hogy mi is az a rak.
~~ koros sejtburjanzas amit a sejtek onmegujito kepessegenek a hibas mukodese okoz.
championmath baratunk azon izel hogy mennyivel gyakrabban halnak meg manapsag rakban az emberek mint 100 evvel ezelott de teljesen figyelmen kivul hagyta a varhato elettartam kb. 10 eves novekedeset ez ido alatt bar sajat bevallasa szerint nem tiz tudomanyos irast olvasott a temaban.
Bioszbol megtanulja az ember, ha figyel, hogy az oregedes lenyegeben a sejtek megujulokepessegenek az elvesztese, mert a DNSunk folyamatosan rovidul, a masolas soran elbaszodik , stb.
Tehat az a 10 ev amivel nott az emberek varhato elettartama jelentosen noveli annak is az eselyet hogy valami DNS megujulashoz kotodo betegsegben (lasd rak) haljunk meg.
Es ennek a hatasat valoban csokkenti a megfelelo taplalkozas es a sok antioxidans bevitele, de ezek egyike sem varazsszer. Ha mar kialakult egy tumor akkor a 3 nagy kezelesi ut hozza a legjobb eredmenyeket, stabilan, evtizedek ota.
Ja es ugye manapsag sooookkal kisebb a csecsemohalalozasi arany, mint 100 eve volt.
Ezzel az is jar, hogy azok, akiknek gyengebb a szervezetuk is megerik a felnottkort es akkor a rak, sziv es errendszeri betegsegek, cukorbetegseg, etc. meggyilkoljak oket.
Azzal viszont egyet kell ertsek, hogy sok tekintetben egeszsegtelenebbul elunk mint 100 eve, istentelen sok cukrot eszunk, rengeteg alkoholt fogyasztunk, a magyarok ~30%-a dohanyzik... stb stb.
Viszont az orvostudomany is fejlodik. Es van haladas a rakkutatasban is, meg akkor is ha az lassu. Csak egy peldakent emlitenem az Angiogenesis inhibitorok fejlodeset, amik ugyan most meg csak kiserleti szinten, de eleg szep eredmenyeket ertek el bizonyos rakfajtak lekuzdeseben.
This post was edited by josheide on Aug 28 2014 06:29am