d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Allasinterju
Prev167891013Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Aug 8 2014 11:55am
Quote (Rawen @ Aug 8 2014 07:54pm)
kibaszott mérnökök

ugye
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Aug 9 2014 08:20am
további request-re, amiket mostanában hallottam/tapasztaltam, és nem ilyen guglis legendák

morgan stanleynél leültették a srácot papír elé, "írj 8-királynőt, 15 perc múlva jövök"
valamilyen szinten érthető is, hiszen biztosítási bank, algoritmusokra épül

másik helynél volt ilyen internetes előszűrő, 4 feladat, webes IDE, adott bemenetre milyen kimenetet vár, 15-20 perc each

1) adott pénz, bontsd fel apróra/visszajáróra (előre adott 10-12 pénznem vagy mi, hogy milyenek vannak, 0.05 = cent, stb, fene se tudja) -- itt osztogatni kell a dolgokat és visszadobálni a maradékot vagy mi

2) adott két string, add meg a leghosszabb közös részüket.. itt leírtam egyet, ami látszólag nem működött, aztán legugliztam másik hármat, azok se működtek, aztán rájöttem hogy direkt fos a feladat, és az inputra nem is jöhet olyan expected output ami fel volt tüntetve :D ez pl az a doublemindfuck kategória amit írtam, itt ez is a feladat részeként tekinthető

3) csinálj fura stacket: bepakolás normálisan működik, de amikor kiveszel belőle itemet (mondjuk Kenyér típusút), akkor dobd ki a legfelsőt a kukába, és az az utánit add vissza

ezt érdemes előre elindított IDE-ben (Visual Studio vagy Java akármi) csinálni mert ott kapsz hibákat, intellisense, etc, majd copy paste

ez csak a minimál előszürő ofc

személyes technikai interjún az első az hogy 1) érted-e a kiszemelt main nyelvet, ez a legfontosabb (syntax, mit lehet, mit nem lehet, írtam hogy néz ki)
azután kitérnek a 2) szükséges frameworkökre
aztán meg 3) algoritmikus gondolkodás

nagyon mást nem tudok mondani, tudnék két nehezebb feladatot adni, ami összefüggő és imádom, de az már inkább senior kategória és arra ilyen 60 perc van és gép előtt kell csinálni (ráadásul C# szóval valszeg nem tudnád editelni és nincs kedvem átírni Java-ba)

amit csinálhatsz az az hogy végigolvasol 15 guglis cikket, "java [vagy c++] senior interview questions" aztán abból elég sokat tanulsz
Member
Aug 9 2014 08:24am
ez mondjuk egy poénos feladat (3 napja csináltam), egy kérdéssel:

miért lassabb a második?

a feladat nem a megoldás miatt érdekes, hanem az út miatt, amíg mondjuk 5-10 percig gondolkozik rajta valaki és feldob megannyi ötletet
próbáld ki hogy gugli nélkül gondolkozol rajta 10 percet és leírod amik eszedbe jutottak (nem gond hogy C#, ez konkrétan Java-ban is pont így nézne ki, leszámítva a readonly az ott final vagy mi)

Code
namespace TryConsole
{
public interface IStuff
{
void MakeItHappen();
}

public class Stuff : IStuff
{
public void MakeItHappen()
{
// nothing happens (:
}
}

public static class Program
{
private static readonly Stopwatch sw = new Stopwatch();

public static void Main(string[] args)
{
WhenReferencedAsImplementation();
WhenReferencedAsInterface();

Console.ReadKey();
}

private static void WhenReferencedAsImplementation()
{
Stuff instance = new Stuff();

sw.Reset();
sw.Start();
for (var i = 0; i < 100000000; i++) instance.MakeItHappen();
sw.Stop();

Console.WriteLine(sw.ElapsedMilliseconds);
}

private static void WhenReferencedAsInterface()
{
IStuff instance = new Stuff();

sw.Reset();
sw.Start();
for (var i = 0; i < 100000000; i++) instance.MakeItHappen();
sw.Stop();

Console.WriteLine(sw.ElapsedMilliseconds);
}
}
}
Member
Aug 9 2014 08:28am
Quote (Anarkin @ Aug 9 2014 02:20pm)
további request-re, amiket mostanában hallottam/tapasztaltam, és nem ilyen guglis legendák

morgan stanleynél leültették a srácot papír elé, "írj 8-királynőt, 15 perc múlva jövök"
valamilyen szinten érthető is, hiszen biztosítási bank, algoritmusokra épül

másik helynél volt ilyen internetes előszűrő, 4 feladat, webes IDE, adott bemenetre milyen kimenetet vár, 15-20 perc each

1) adott pénz, bontsd fel apróra/visszajáróra (előre adott 10-12 pénznem vagy mi, hogy milyenek vannak, 0.05 = cent, stb, fene se tudja) -- itt osztogatni kell a dolgokat és visszadobálni a maradékot vagy mi

2) adott két string, add meg a leghosszabb közös részüket.. itt leírtam egyet, ami látszólag nem működött, aztán legugliztam másik hármat, azok se működtek, aztán rájöttem hogy direkt fos a feladat, és az inputra nem is jöhet olyan expected output ami fel volt tüntetve :D ez pl az a doublemindfuck kategória amit írtam, itt ez is a feladat részeként tekinthető

3) csinálj fura stacket: bepakolás normálisan működik, de amikor kiveszel belőle itemet (mondjuk Kenyér típusút), akkor dobd ki a legfelsőt a kukába, és az az utánit add vissza

ezt érdemes előre elindított IDE-ben (Visual Studio vagy Java akármi) csinálni mert ott kapsz hibákat, intellisense, etc, majd copy paste

ez csak a minimál előszürő ofc

személyes technikai interjún az első az hogy 1) érted-e a kiszemelt main nyelvet, ez a legfontosabb (syntax, mit lehet, mit nem lehet, írtam hogy néz ki)
azután kitérnek a 2) szükséges frameworkökre
aztán meg 3) algoritmikus gondolkodás

nagyon mást nem tudok mondani, tudnék két nehezebb feladatot adni, ami összefüggő és imádom, de az már inkább senior kategória és arra ilyen 60 perc van és gép előtt kell csinálni (ráadásul C# szóval valszeg nem tudnád editelni és nincs kedvem átírni Java-ba)

amit csinálhatsz az az hogy végigolvasol 15 guglis cikket, "java [vagy c++] senior interview questions" aztán abból elég sokat tanulsz

miért senior?
btw köszi, hasznos volt ez a post is
Member
Aug 9 2014 08:29am
Quote (xGurke @ 9 Aug 2014 15:28)
miért senior?
btw köszi, hasznos volt ez a post is

mert abban már nem csak hello world kérdések vannak, illetve egyetemen úgyse mentetek végig a jéghegy csúcsán sem
Member
Aug 9 2014 08:32am
Quote (Anarkin @ Aug 9 2014 02:29pm)
mert abban már nem csak hello world kérdések vannak, illetve egyetemen úgyse mentetek végig a jéghegy csúcsán sem

okay

btw a feladatra amit postoltál hozzáfingani nem tudnék
magát a kódot meg hogy mi micsoda értem, de ötletem sincs a megoldásra

na jó, 1-2 ötletem lenne, de nem tom

This post was edited by xGurke on Aug 9 2014 08:36am
Member
Aug 9 2014 08:44am
Quote (xGurke @ 9 Aug 2014 15:32)
okay

btw a feladatra amit postoltál hozzáfingani nem tudnék
magát a kódot meg hogy mi micsoda értem, de ötletem sincs a megoldásra

na jó, 1-2 ötletem lenne, de nem tom

gondoljuk hogy ugyanaz az objektumunk van a memóriában kétszer, y?
aztán van egy cucc (instance) ami rámutat az egyikre, és van egy cucc ami rámutat a másikra
semmi oka nem lehetne

na de, tudjuk hogy a fordítóprogramok mindent optimalizálnak (ezért van az hogy release-t az életben nem debuggolsz normálisan)

mi más a két esett között?
egyikben tudjuk hogy konkrétan egy implementációra mutatunk, és tudjuk hogy az konkrétan mit csinál
másik esetben tudjuk hogy konkrétan mit hívhatunk meg (a contractot, ~az interfacet), de hogy az mit csinál azt nem tudjuk

és itt eszkalálnak a dolgok:
- tudjuk hogy mit csinál a függény, tudjuk hogy bepakolhatjuk inline a kódot és megszabadulhatunk a fv-hívásoktól, így nem kell stackban pakolászni a cuccot, ahogy fordprogon tanultuk hogy működik
- tudjuk hogy üres, így ez se kell, nem fogjuk 10000000x meghívni az üres függvényt
- tudjuk hogy üres a fv, ciklus se kell

> ha IDE-ből futtatod (debugger attached), van különbség de pici, mert csak a triviális dolgokat optimalizálja, de még úgy is van közöttük: 250 ms vs 350 ms

> ha debugger nélkül futtatod, az első nem csinál konkrétan semmit, szinte még kódot se generál, a másik meg lefuttatja az egészet: 20 ms vs 300 ms

:D szeretek ilyenekkel hülyülni, NA
Member
Aug 9 2014 09:26am
Quote (Anarkin @ Aug 9 2014 02:44pm)
gondoljuk hogy ugyanaz az objektumunk van a memóriában kétszer, y?
aztán van egy cucc (instance) ami rámutat az egyikre, és van egy cucc ami rámutat a másikra
semmi oka nem lehetne

na de, tudjuk hogy a fordítóprogramok mindent optimalizálnak (ezért van az hogy release-t az életben nem debuggolsz normálisan)

mi más a két esett között?
egyikben tudjuk hogy konkrétan egy implementációra mutatunk, és tudjuk hogy az konkrétan mit csinál
másik esetben tudjuk hogy konkrétan mit hívhatunk meg (a contractot, ~az interfacet), de hogy az mit csinál azt nem tudjuk

és itt eszkalálnak a dolgok:
- tudjuk hogy mit csinál a függény, tudjuk hogy bepakolhatjuk inline a kódot és megszabadulhatunk a fv-hívásoktól, így nem kell stackban pakolászni a cuccot, ahogy fordprogon tanultuk hogy működik
- tudjuk hogy üres, így ez se kell, nem fogjuk 10000000x meghívni az üres függvényt
- tudjuk hogy üres a fv, ciklus se kell

> ha IDE-ből futtatod (debugger attached), van különbség de pici, mert csak a triviális dolgokat optimalizálja, de még úgy is van közöttük: 250 ms vs 350 ms

> ha debugger nélkül futtatod, az első nem csinál konkrétan semmit, szinte még kódot se generál, a másik meg lefuttatja az egészet: 20 ms vs 300 ms

:D szeretek ilyenekkel hülyülni, NA

hát ha egy ilyennel fognak szopatni, akkor sírva jövök haza, lol
Member
Aug 9 2014 09:36am
Quote (xGurke @ 9 Aug 2014 16:26)
hát ha egy ilyennel fognak szopatni, akkor sírva jövök haza, lol

ofc nem, csak poénból írtam

btw úgyse tud mindenki mindent, pl megkérdezik milyen sql tranzakciós fajták vannak

"izé, van 4 fajta asszem, teljesen inkonzisztens nevekkel, de ebből úgyis kb egyet használunk 90%-ban, és ez amúgy is a DBA guy dolga, de ha nem is akkor 2 óra alatt megtanulom"

butaságot nem szabad mondani, mert úgyis tudja a saját kérdésére a választ
az érdekli h hallottál-e már róla legalább
Member
Aug 9 2014 09:39am
Quote (Anarkin @ Aug 9 2014 03:36pm)
ofc nem, csak poénból írtam

btw úgyse tud mindenki mindent, pl megkérdezik milyen sql tranzakciós fajták vannak

"izé, van 4 fajta asszem, teljesen inkonzisztens nevekkel, de ebből úgyis kb egyet használunk 90%-ban, és ez amúgy is a DBA guy dolga, de ha nem is akkor 2 óra alatt megtanulom"

butaságot nem szabad mondani, mert úgyis tudja a saját kérdésére a választ
az érdekli h hallottál-e már róla legalább

és ilyen válasz játszik, hogy ha szükségem van rá, akkor 2 perc alatt megtalálom hogyan kell használni? :D
Go Back To Magyar Topic List
Prev167891013Next
Add Reply New Topic New Poll