további request-re, amiket mostanában hallottam/tapasztaltam, és nem ilyen guglis legendák
morgan stanleynél leültették a srácot papír elé, "írj 8-királynőt, 15 perc múlva jövök"
valamilyen szinten érthető is, hiszen biztosítási bank, algoritmusokra épül
másik helynél volt ilyen internetes előszűrő, 4 feladat, webes IDE, adott bemenetre milyen kimenetet vár, 15-20 perc each
1) adott pénz, bontsd fel apróra/visszajáróra (előre adott 10-12 pénznem vagy mi, hogy milyenek vannak, 0.05 = cent, stb, fene se tudja) -- itt osztogatni kell a dolgokat és visszadobálni a maradékot vagy mi
2) adott két string, add meg a leghosszabb közös részüket.. itt leírtam egyet, ami látszólag nem működött, aztán legugliztam másik hármat, azok se működtek, aztán rájöttem hogy direkt fos a feladat, és az inputra nem is jöhet olyan expected output ami fel volt tüntetve

ez pl az a doublemindfuck kategória amit írtam, itt ez is a feladat részeként tekinthető
3) csinálj fura stacket: bepakolás normálisan működik, de amikor kiveszel belőle itemet (mondjuk Kenyér típusút), akkor dobd ki a legfelsőt a kukába, és az az utánit add vissza
ezt érdemes előre elindított IDE-ben (Visual Studio vagy Java akármi) csinálni mert ott kapsz hibákat, intellisense, etc, majd copy paste
ez csak a minimál előszürő ofc
személyes technikai interjún az első az hogy 1) érted-e a kiszemelt main nyelvet, ez a legfontosabb (syntax, mit lehet, mit nem lehet, írtam hogy néz ki)
azután kitérnek a 2) szükséges frameworkökre
aztán meg 3) algoritmikus gondolkodás
nagyon mást nem tudok mondani, tudnék két nehezebb feladatot adni, ami összefüggő és imádom, de az már inkább senior kategória és arra ilyen 60 perc van és gép előtt kell csinálni (ráadásul C# szóval valszeg nem tudnád editelni és nincs kedvem átírni Java-ba)
amit csinálhatsz az az hogy végigolvasol 15 guglis cikket, "java [vagy c++]
senior interview questions" aztán abból elég sokat tanulsz