Quote (Saenchai @ 3 Dec 2013 13:03)
simán
nekem is van olyan csoporttársam, akinek a bsc-s szakdolgozatából csináltak publikációt, és csak valami másodrangú társszerzőnek van feltüntetve

nálunk egy tárgy beadandójára egy corvinus melletti étkezdét terveztek, ami pár éven belül megvalósult, a tanár által... elvileg benne van a szerződésben amit aláírsz felvételnél, hogy használhatják ezeket, bár a szakdoga lenyúlása nekem is fura.
Quote (Anarkin @ 3 Dec 2013 13:26)
szerintem is
én azon vagyok meglepődve hogy mennyire abszolút segítőkész mindenki (két embert leszámítva, de az mindegy mert deviáns barmok), sokszor anélkül hogy kérném, csak utalásokból
előbb elment mellettem a folyosón Csörgő (pázmányosok ismerik) és csak úgy magától mondja hogy "anál4 javítása még gyerekcipőben jár, de az én első feladatom jó lett, azért emlékszik rá mert nagyon nem lett sikeres az az embereknek"
szabadidejükből egy csomót ránkszánnak, stb
minden héten több ilyen apró 'gesztusba' ütközöm, ami nekem tökre feldobja a hozzállásomat az egészhez
persze lehet hogy csak szar szakközépbe jártam, de ott ehhez képest egy nagy nulla volt
ez... pont az az egyik legnagyobb baj a felsőoktatással szerintem, hogy túlságosan tömegképzés az egész, semmi személyes kapcsolat, ösztönzés, motiváció a tanár részéről (még ha a szándék meg is van a tanár részéről, nem lehet mind az x száz gyereket lelkesíteni). ha jól tudom te estin vagy, meg nem is egy gyakori szakon, gondolom emiatt "családiasabb" a hangulat, ami amúgy tényleg nagyon ösztönző tud lenni.
This post was edited by My_Acc_Is_Bazur on Dec 3 2013 07:46am