Quote (CyberPunk666 @ 11 Oct 2013 19:04)
1, szoktam játszani, de az megy így is.
2, megy egy laptopon is amit szoktam csinálni, nem arról van szó, hogy nem viszi el, csak nem mindegy, hogy valami 3 másodperc vagy 15. Igen erős a kényelmi különbség. Nem kell komoly dolgokra gondolni, egy szimuláció, vagy virtuális gép, mass multitasking erőforrásigényesebb programokkal.
Mennek ezek gyengébb vason is, de amikor egy szimuláció generálása minden változtatásnál 10+ sec, akkor sokkal szarabb érzés, mint amikor 3. ^^
Engem zavar és ezért nekem megéri, hogy gyorsabb legyen.
Btw anno egy Sandy-s mobil i5-ről váltottam phenom II-re, ami asztaliban nem egy nagy dolog és még csak nem is újabb annál a laptop procinál és mégis hatalmas a különbség nyers erőben. Pedig az intel volt ráadásul.
100k-s cpura nincs pénzem, ha lenne se vennék szerintem erősebbet, mint egy 50-70k-s intel, de az még talán megérné.
Ez az laptop olyan erős, mint az asztali ez szimpla baromság. Akkor az asztali procik miért mennek kétszerakkora órajelen és fogyasztanak négyszer annyit? Miért nem rakunk mobil procit az asztaliba,...
Téged kiszolgál egy mobil cpu és elégedett vagy vele és emiatt ki vagy akadva, hogy úristen akinek nem elég az hülye. Inkább ezen gondolkozz el. Ne terjeszd ki a saját igényeidet az egész világra.
Egyébként egy xilinx-es FGPA -t programozó fejlesztő környezet ezen phenom II gépen nagyjából 4-5 percig generálja egy spartan 3-ra a programot amit rátölthetek. Ha van benne egy elírás vagy próbálkozom, mert tanulok, akkor lehet szopni vele rendesen.
Ha nem megy valami mert elgépelted/rossz, akkor 5 perc szünet.
jó ilyen hyperszimulációkra biztos kell cpu
--
direkt nem indítottam el egy progit se..

ezek közül csak a visual studio:

4 másodperc alatt fordítja le a solutiont 87 projectel
az a "tortaszelet ikon" 2 gb ramot foglal és egy állat szerver service
vmware fut
android emulator fut ráadásul arm image
iis fut 8 siteal
és a többi amit már lusta vagyok leírni, ráadásul erre szoktam indítani d3-at meg csgo-t
és ez a config ami nekem van egy lófasz mostani szemmel, ennél tényleg jobb egy mai laptop
hdd, i5 750, és még nem kellett 3 mp-et várnom semmire
szóval ennél multitaskingosabb dolgot nem tudok igen elképzelni, és ebben kapásból 2 emulator van
2 windows update között ki se kapcsolom a gépet hogy fellélegezzen, csak sleep
én nem mondtam hogy nem kellhet valamire desktop, pl videóvágásra vagy nasa emulációkra amit te csinálsz, és nem is akadtam ki hogy hülye vagy
csak azt mondtam hogy én is kicsit átlag fölött hajtom ezt a szerencsétlent és mégis azt tervezem hogy kihajítom a kukába egy laptopért, mert nem olyan rosszak azok
szimulációakármi, oké, de a többivel ne etess már xD
ezt a tldrt is csak azért írtam mert mindig a virtualizációval meg a multitaskinggal jössz hogy azok mekkora dolgok xd annyi service fut a gépemen aminek még ikonja sincs, hogy a te nézőpontod szerint egy notepadnak nem kéne elindulnia -- és mégis...