Quote (daneeka10 @ 19 Aug 2013 18:20)
megnyugvassal tolt el, hogy az ifju politikus generacio mar megoldottnak tartja olyan a tarsadalom nagy reszet erinto kerdeseket mint az eletszinvonal, jovobeni kilatasok, nepszaporulat stb. es mar csak az ilyen tarsadalom 0,001%-at erinto kerdesek megoldasan kell dolgozniuk.
biztos tarolni fogsz azzal a 25 buzerans szavazattal par ev mulva akiket erint ez.
bazmeg politikai karriert fogok abbol csinalni, hogy mindenki kapjon tuning chipet a dizel bmwjebe, meg erre is nagyobb tarsadalmi igeny lehet...
Szerintem arrol nehezebb lenne vitat folytatni, hogy hogyan teremtsunk a vilagon fenntarthato elelmezesi rendszert, energiagazdalkodast, stb. Nem az, hogy ez nem foglalkoztat, de nem hiszem, hogy igazan el tudnal melyedni a temakban. Ez kezzelfoghato tarsadalmi feszultseget okozo tema, amirol erdemes beszelni.
De amugyis
tard?!
Quote (Jancsipapa @ 19 Aug 2013 18:03)
Az angol nyelvű tanulmányokat nem fogom elolvasni, de szerintem ez is a cikk célja valahol, hogy elédtolja a raklapnyi angol kutatást, aztán lehessen hümmögni, hogy ó, milyen nagyon maximálisan igaza van. Itt egy mondat pl:
"A meleg és leszbikus szülők gyermekei ugyanolyanok és ugyanúgy teljesítenek, mint a heteroszexuális szülők gyermekei. Azt azonban a tanulmány is kimutatta, hogy a szülők és a család kétes jogi helyzete (például az, hogy nem ismerik el családként őket vagy nem házasodhatnak össze) negatívan befolyásolja a család minden tagjának pszichés állapotát."
Szóval a kisgyerek pszichésen hátrányos helyzetbe kerül, mert anyu és másikanyu jogi helyzete nem tisztázott

Nyilván nem szól senki semmit arra, amikor bemegy két anyu a szülői értekezletre, amikor házibulit tart, amikor az iskolában megkérdzik mindenkitől, hogy mit dolgozik az apja, akkor nem éri hátrányos pszichés helyzet?
Én értem, hogy a szerző előkeresett pár, neki tetsző és a véleményét alátámasztó tanulmányt, de szerintem legalább ugyanennyit lehetne találni arra is, ami meg az ellenkezőjét mondja.
Amúgy nehezen tudnék állást foglalni a dologban, de már csak az itteni vitapartnerek miatt sem fogom kifejteni inkább.
Ezzel nagyon egyetertek. Bar tamogatom a meleg parok altali orokbefogadast, nem tartom a helyzetet optimalisnak, mert a gyerekre kozvetve (nem tapasztalja otthon a ferfi - noi szerepeket) es kozvetlenul ( a gyereket a suliban piszkalhatjak, kikozosithetik erte) is negativan erintheti. Abban viszont biztos vagyok, hogy egy arvahaznal sokkal szivesebben nottem volna fel egy meleg parnal. Ha pedig a tarsadalom elfogadobba valik, akkor szerintem teljesen egyenrangu orokbefogadokent lehetne kezelni a meleg parokat is.