d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Nem Engedi A Cimet > Adsfasdf
Prev167891027Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 6,440.13
Mar 5 2013 09:06am
Quote (Senee @ Mar 5 2013 03:42pm)
A kérdés teljesen jogos. De engem lehetne munkára kényszeríteni, ha bezárnának mint közveszélyes munkakerülőt. A down-kórost viszont nem.

Egyrészt miért kéne munkára kényszeríteni őket?

Másrészt számos down kóros simán részt tud venni a munkaerőpiacon. Sokféle betanított munkára kiválóan alkalmasak. Például a mcdonaldsban láttam már szellemi fogyatékost asztalokat törölgetni, meg tálcákat visszavinni és sokkal nagyobb lelkesedéssel végezte a munkáját, mintha valaki olyat állítanál oda, aki két nap múlva halálra unná magát a pozícióban. A sparban is láttam már terhelt alkalmazottat és ha láttad volna, hogy milyen odaadással végezte az árufeltöltést akkor egy pillanatra sem gondolnád, hogy akár a te értékrended szerint is fölösleges lenne a társadalom számára. Azt is megkockáztatom, hogy sokkal értékesebb, mint egy nála jóval okosabb társa, aki képességeihez mérten tized akkora lelkesedéssel végzi el munkáját. Klisésen hangzik, de ebben a helyzetben sokkal inkább igaznak éreztem azt a mondást, hogy mindegy mit csinál az ember, ha kellő lelkesedéssel, odaadással, stb végzi.

Te mit tudsz felmutatni egy mcdonaldsban dolgozó down korossal szemben? Egy fokkal magasabb az IQ-d. Oké. És még?
Member
Gold: 33,265.80
Mar 5 2013 09:07am
Quote (Inakwo @ 5 Mar 2013 17:06)
NEEEEEEEEEEEE

DEEEEEE

amugy mi ne ?

Quote (beni @ 5 Mar 2013 17:06)

Másrészt számos down kóros simán részt tud venni a munkaerőpiacon. Sokféle betanított munkára kiválóan alkalmasak. Például a mcdonaldsban láttam már szellemi fogyatékost asztalokat törölgetni, meg tálcákat visszavinni és sokkal nagyobb lelkesedéssel végezte a munkáját, mintha valaki olyat állítanál oda, aki két nap múlva halálra unná magát a pozícióban. A sparban is láttam már terhelt alkalmazottat és ha láttad volna, hogy milyen odaadással végezte az árufeltöltést akkor egy pillanatra sem gondolnád, hogy akár a te értékrended szerint is fölösleges lenne a társadalom számára. Azt is megkockáztatom, hogy sokkal értékesebb, mint egy nála jóval okosabb társa, aki képességeihez mérten tized akkora lelkesedéssel végzi el munkáját. Klisésen hangzik, de ebben a helyzetben sokkal inkább igaznak éreztem azt a mondást, hogy mindegy mit csinál az ember, ha kellő lelkesedéssel, odaadással, stb végzi.

Te mit tudsz felmutatni egy mcdonaldsban dolgozó down korossal szemben? Egy fokkal magasabb az IQ-d. Oké. És még?

A sulinkban is dolgozik egy Down koros valami irodai asszisztensi pozicion, az eselyegyenloseg neveben.... Kicsit zavar is a dolog mert ugyanazt a poziciot betolthetne egy agilis, intelligens ember is...

This post was edited by josheide on Mar 5 2013 09:09am
Member
Gold: 931.79
Mar 5 2013 09:07am
Quote (Cpt_Ghost @ Mar 5 2013 03:41pm)
Tök mindegy, hogy minek nevezem, így érthetőbb, és azt nem lehet emberi keretek között megcsinálni, hogy lelősz, vagy ivartalanítassz valakit a beleegyezése nélkül.

Miért ne lehetne ivartalanítani valakit? Mi a következő? Hogy börtönbe se lehessen zárni senkit?
Member
Gold: 3,747.73
Mar 5 2013 09:08am
Quote (Flutter @ Mar 5 2013 04:01pm)
itt szegeden evente vannak a valasztasok (hok)
az ehok felugyeli oket, es semmi fizetest nem kapnak a munkajukert a hokosok

nem tudom elhinni, hogy amit leirtal volna abbol ugy kb barmi is igaz lenne

foleg az orszag egyik legnagyobb felsooktatasi intezmenyeben

ok, higgy amit akarsz, azt lehet
Member
Gold: 13,000.00
Mar 5 2013 09:09am
Quote (iFeelAlone @ Mar 5 2013 04:07pm)
Miért ne lehetne ivartalanítani valakit? Mi a következő? Hogy börtönbe se lehessen zárni senkit?

itt mindenki loberalfag, szoval keszulj a shitstormra
Member
Gold: 343.00
Mar 5 2013 09:10am
Quote (beni @ Mar 5 2013 03:06pm)

Oké. Lőj agyon.
Fel is mennék pestre azért a golyóért. Én szociálisan is annyira retardált vagyok ugyanis, hogy nem tudok beszerezni egy pisztolyt. Józsefvárosi piacra meg nem megyek ki mert élve feldolgoznak. És ha lehet, inkább gyorsan halnék meg golyó által.
Member
Mar 5 2013 09:11am
Quote (iFeelAlone @ Mar 5 2013 04:07pm)

Oké, hogy még most is felmerül a kémiai kasztrálás kérdése a pedofilokkal szemben, meg tiltott a házasság a testvérek között a genetikai betegségek miatt, de azért elég kényes kérdés szerintem ez az egész.

[A nácik is először ivartalanították őket, aztán legyilkolták a gyógyíthatatlan betegségben szenvedőket, legyen szó akár epilepsziás 11 éves kislányról, akár szellemi fogyatékosról. A cél szentesíti az eszközt zászló alatt nagyon könnyű igazolást találni a tetteinkre.]

Member
Gold: 2,496.00
Mar 5 2013 09:14am
Quote (Senee @ Mar 5 2013 04:10pm)
Oké. Lőj agyon.
Fel is mennék pestre azért a golyóért. Én szociálisan is annyira retardált vagyok ugyanis, hogy nem tudok beszerezni egy pisztolyt. Józsefvárosi piacra meg nem megyek ki mert élve feldolgoznak. És ha lehet, inkább gyorsan halnék meg golyó által.

Gyere le Pesterzsebetre, megoldjuk okosba a dolgot.

Valaszthatsz nyilvesszo, ostor, kisbalta, es pusztakez kozott.
Member
Quote (Senee @ Mar 5 2013 04:10pm)
Oké. Lőj agyon.

nem akarlak agyonlőni.... csak a példa kedvéért mondtam, hogy nehéz hol meghúzni a határt
Quote (josheide @ Mar 5 2013 04:07pm)

A sulinkban is dolgozik egy Down koros valami irodai asszisztensi pozicion, az eselyegyenloseg neveben.... Kicsit zavar is a dolog mert ugyanazt a poziciot betolthetne egy agilis, intelligens ember is...

Nem azt mondom, hogy nem lehet átbillenni a túloldalra ezzel az egész esélyegyenlőség, liberális, stb maszlaggal, de az sem megoldás, hogy kirekesztjük őket a társadalomból.
Member
Gold: 0.00
Warn: 10%
Quote (josheide @ Mar 5 2013 04:05pm)
Amugy kb. felevente van hasonlo es tenyleg erdekes hogyan alakul az emberek velemenye. Az elso ilyen topic amire emlekszem a Fidesz gyozelmevel zarult, mogotte a Jobbik es az MSZP szinte holtversenyben. Mostanra meg nagyon durvan uralja a Jobbik a subot.

a jobbik többségen én is meglepődtem
akit ismerek és jobbikos, az általában a kocsiban is az üléshuzat alatt puhítja a karajt és hátrafelé anyázik a piroslámpánál
itt viszont talán egyetlen egy olyan embert láttam eddig, akiről vizuálisan + szövegkohézió alapján megmondtam, hogy ő nagyonmagyar
erre puff itt van tucat+1
Go Back To Magyar Topic List
Prev167891027Next
Add Reply New Topic New Poll