Quote (beni @ Jul 18 2012 01:29pm)
Én arra gondoltam, hogy mi lett volna, ha a középkorban (vagy akár most) jött volna egy alien invázió, aki reménytelen és káros fajnak titulál minket a gyilkosságok, természeti pusztítás, etc miatt és szimplán kiírt minket. Kb ezt érzem most Afrikával szemben, hogy messziről nézve hulljon csak a kontinens.
#Amúgy az ipari forradalom az már késői vívmány, de elég megnézni, hogy a ##dél amerikai indiánok sok ezer évvel ezelőtt milyen szofisztikált öntözőrendszert és egyebeket hoztak létre, vagy az ókori görög kultúrát, ehhez képest Afrikában még mindig szarral tapasztott kunyhókban élnek emberek.
Másrészt szerintem a szegényes körülmények inkább fejlődésre ösztönöznek, mint az, ahol minden adott.
#ipari forradalom alatt nem feltétlenül a szó szerinti értelemben vett ipari forradalomra gondoltam, hanem olyan vívmányokra, amelyek alapjában modernizálták/lendítették előre az akkori ipart, és ipar alatt sem feltétlenül a gépek általi termelésre gondolok, hanem pl. akár az öntözésre, és az öntözést elősegítő öntözőrendszerre
## ezen is gondolkoztam én is, de ha belegondolsz, a Rómaiaknak pl. adott volt 1 nagy rakat ember, végtelen mennyiségű természeti erőforrás és folyamatos információáramlás
Közép-Afrikában pedig mindig is ilyen szarok voltak az életkörülmények, a mindennapi túlélésért küzdés mellett nem hiszem, hogy sok idejük volt találmányokon gondolkozni, meg tanítani/taníttatni egymást
ha megnézzük Észak-Afrikát, ahol valamivel élhetőbb körülmények vannak, egyből ott van az ókori Egyiptom, ami már 5 ezer évvel ezelőtt is fejlettebb volt, mint a mostani bennszülött niggák