Quote (CyberPunk666 @ Jun 14 2012 04:10pm)
igen. Ha pedig másodszor is elkapják, ha újra megpróbálja a felsőoktatást, akkor meg eltiltanám örökre a felsőoktatásból.
Szerintem csalás.
ráadásul nézd a másik szemszögéből:
1, van olyan aki rendszeresen puskázik és jó jegyeket szerez vele, ezáltal több ösztöndíjat kap nálam, közben egyre jobban marad le most, mert egyre többet kéne tudni, mert nem lehet mindent puskázni. De nekem nem fog odajönni, hogy bocsi, itt van havi 3k huf amennyit elloptam tőled.
2, kibaszottul szükség van olyan szakemberekre, akik nem a szakma alapjait nem tanulják meg egyben, hanem még apránként sem egy egy félév anyagát.
3, akárhogy csűrjük, ez itt nem középiskola, itt felnőtt emberek vannak akik felelőséggel tartoznak a tetteikért, ez pedig nemes egyszerűséggel CSALÁS. Más országokban van ahol ez hivatalosan csalás büntetnének minősül, és még a felsőoktatástól is eltiltanak.
igen, de más szemszögből nézve viszont
- ha ő puskával szerzett jó jegyet, te is puskázhattál volna, és akkor több lenne az ösztöndíjad
- nem akarsz puskázni, mert az csalás, és nem fogod így tudni fejből az anyagot? valamit valamiért, lehet, hogy most több ösztöndíjat kap nálad, viszont mikor álláskeresésre kerül a sor, lehet, hogy őt sehova nem fogják felvenni, mert lófaszt se fog tudni, viszont te megkapod az állást, ezek után feldughatja magának azt a + pár ezer forintot havonta
- én kurva sokat puskáztam 1-2 évvel ezelőtt, és elismerem, hogy csalás, viszont annyira sok felesleges tölteléktantárgy van a tantervben, aminek soha az életben nem fogom hasznát venni, hogy ezeknél a tárgyaknál lelkiismeret furdalás nélkül lőttem ki a kettesre valót
azokat a tárgyakat, amiket valamennyire hasznosnak és értelmesnek tartottam/tartok, azokat megtanulom, bár szerintem akármilyen műszaki szakon is végez az ember, a felsőoktatásban tanultaknak csak 1 elhanyagolható részét fogja kamatoztatni a munkája során (elég sok, már több éve végzett gépészmérnökkel beszélgettem már erről, és majdnem mindenki azt mondta, hogy nem sok mindent tud kamatoztatni abból, amit az egyetemen megtanult), ráadásul azt a tudást, amit az egyetemen/főiskolán szereztél feldughatod a seggedbe, mert úgy is be kell majd téged tanítani az adott munkakörre, amit tanultál az max. arra jó, hogy legyen valami rálátásod/alapod, amiből ki tudsz indulni
nem véletlenül keresnek a kezdő mérnökök lófasz pénzt sem, és nem véletlenül nem akar senki 2 évnél kevesebb munkatapasztalattal rendelkező mérnököt alkalmazni, attól, hogy van 1 műszaki diplomád, még elég életképtelen vagy az iparban
éljen a hihetetlenül gyakorlatorientált felsőoktatás