d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Egészségügy
Prev167891011Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Jun 1 2012 03:43am
Quote (Saenchai @ 1 Jun 2012 10:35)
nekem is mikor eltört a karom, a háziorvosom bejött velem a kórházba, és megmondta az ottani dolgozóknak, hogy adják ki a leletemet, aztán én megyek is tovább a miskolci megyei kórházba

történtek a barcikai kórházban érdekes storyk, pl.:

- az egyik ismerősöm haverjának eltört a jobb lába, és a bal lábát gipszelték be

- egy másik ismerősömnek meghúzódott / kificamodott a karja, begipszelték, aztán rommá dagadt neki a gipsz alatt, utána elment máshova, és mondták neki, hogy a gipszelés volt a lehető legrosszabb megoldás

- ennek az ismerősömnek van 1 barátja, akinek a kisgyereke arra panaszkodott, hogy fáj a karja. elvitték a kórházba, megröntgenezték, aztán mondták a papának, hogy semmi komoly, masszírozni kell a gyerek karját, jobb lesz... az apuka lelkesen masszírozta a gyerek kezét, de szerencsétlen gyerek meg folyamatosan visított, ha a karjához értek, úgyhogy bementek Miskolcra, ott is megröntgenezték a gyerek karját, és kiderült, hogy mindkét csont el van törve az alkarjában, csak párhuzamosan mozdultak el, ezért itt nem vették észre a felvételen

- hallottam már olyat is, hogy a miskolci orvosok csoportosan röhögtek azokon az eseteken, mikor egy beteget tovább küldtek barcikáról / a beteg elment inkább magától, aztán olyan hülyeségeket állapítottak meg nála / olyan balfasz módon kezelték, hogy ilyen csoportos foglalkozás volt az orvosok között, hogy a barcikai orvosok nyomorékságán szórakoztatták magukat

- egyszer egy ismerősöm haverja elesett motorral, szétroncsolódott a karja, a mentősök meg inkább bementek vele egyből Miskolcra, mert mondták, hogy hogyha a barcikai kórházba viszik be, rutinból leamputálják a karját... Miskolcon helyrerakták a gyereket, és azóta nagyjából már megint teljes életet él

- apám levágta az ujját, ilyen több méter magasra spriccelt az öreg ujjából a vér, beszaladt vele anyám a barcikai kórházba, ahol mondták neki, hogy itt nem tudnak vele mit kezdeni, úgyhogy guruljon már be apám vérző kezével Miskolcra... a fater 1 fél nejlonzacsit televérzett, mire beértek a kórházba, de Miskolcon visszavarrták neki, azóta meg se lehet mondani, hogy valaha is leszakadt az ujja

a kedvenc storym:

- unokatesómnak egyszer kiskorában annyira fájt a hasa, hogy már bömbölt a fájdalomtól, nagybátyám bevitte a kórházba, valami afrikai orvos volt éppen ügyeletben, aki 1 gyors vizsgálat után mondta nagybátyámnak, hogy beírta a gyereket a műtőbe, felnyitják a hasát, aztán megnézik mi a baj
nagybátyám meg mondta, hogy na ne basszatok már, inkább elvitte unokatesómat Miskolcra, hogy nézzék már meg ott is, mi baja
unokatesóm kapott 1 adag hashajtót, és vigyorogva jött ki a wc-ről, lehetett hazavinni

rezsnek egyszer leszakad a farka, és véletlen egy bálnáét varták fel neki helyette, tiszta vicc ez a barcikai kórház...
Member
Gold: 355.92
Jun 1 2012 03:43am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 1 2012 11:38am)
nem szólt, hogy bocsi, de nem az fáj vagy wtf?

ezt én sem értettem, hogy a faszért nem bírt szólni, de nem éppen a Mensa klub baráti társaságban történt az eset

Quote (TresholdOfUniverse @ Jun 1 2012 11:39am)
hat a lenyeg atjon, de azert ennek fele nepmese

hát amiket leírtam, annak a nagy része vagy személyes tapasztalat, vagy a nagybátyám, vagy az egyik matektanárom mesélte, szóval nem világolni járok fel ide
Member
Gold: 2,366.74
Jun 1 2012 03:45am
Quote (TresholdOfUniverse @ 1 Jun 2012 10:39)
hat a lenyeg atjon, de azert ennek fele nepmese

nekem házi orvosom azt mondta a kezemre hogy vagy el van törve vagy nem és ezzel befejezte :DDD mondom ezt én is sejtettem :D
magamtol mentem be megröntgeneztetni
Member
Gold: 1.00
Jun 1 2012 03:48am
nekem a hirtelen jött nehézlégzésemre, vérköhögésemre azt mondta a háziorvos, hogy megpattant egy ér a torkomban és hazaküldött, de kiharcoltam egy mellkasröntgent ami nem mutatott semmit, majd hazaküldött volna, hogy ő megmondta, kiharcoltam egy beutalót a pulmonológiára onnan meg azonnal beküldtek a kórházba, már akkor amikor még meg sem vizsgáltak csak elmondtam a tüneteimet.

...

hétfőn kaptam tüdőembóliát, csütörtökön küldtek kórházba....
Member
Gold: 355.92
Jun 1 2012 03:50am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 1 2012 11:43am)
rezsnek egyszer leszakad a farka, és véletlen egy bálnáét varták fel neki helyette, tiszta vicc ez a barcikai kórház...

azóta nem tudom mennyit javult a helyzet, mert most a Debreceni Egyetem gyakornok orvosai basszák itt a rezet, amiket leírtam kb. 15 és 7 év közötti dolgok, azóta inkább bemegyunk Miskolcra a legkisebb bajunkkal is

ja, azt nem is írtam le, hogy 2 éve apám leesett kb. fél méter magasról, azt kicsavarodott a lába közben, beszaladtam vele az ügyeletre, ahol az ügyeletes 90+ éves orvos mondta neki, hogy részleges izomszakadása van, begipszelik, azt majd fasza lesz

én meg mondtam apámnak, hogy ne legyen már hülye, beviszem Miskolcra, nézesse már meg valami normális orvossal, de apám hülye volt, azt mondta, hogy neki most nincs ideje erre, azt mondta az orvos nem muszáj műteni, mert egy másik izom átveszi majd ennek is a szerepét, azt jól van

eltelt 1 fél év, apámnak folyamatosan bevérzett a lába, meg alig bírt menni, elment normálisabb orvoshoz, az megnézte a lábát, és mondta, hogy ezt azonnal műteni kell, a fél órás műtét kb. 1-1,5 órán keresztül tartott, az orvosnak 20 centi hosszúan kellett felvágnia apám lábát, mert az izmok olyan szinten szét voltak már menve, hogy úgy kellett őket visszahúzogatni a helyükre, elég durva izomszakadása volt, az ügyeletes orvos meg rávágta, hogy ez részleges, meg se kell vizsgálni, gipsz, azt fasza lesz minden

de ez is csak népmese
Member
Gold: 4.20
Jun 1 2012 03:51am
Quote (Inakwo @ 1 Jun 2012 11:45)
nekem házi orvosom azt mondta a kezemre hogy vagy el van törve vagy nem és ezzel befejezte :DDD mondom ezt én is sejtettem :D
magamtol mentem be megröntgeneztetni

eppen ittam baszod :lol:
Member
Jun 1 2012 03:52am
Quote (Saenchai @ 1 Jun 2012 10:50)
azóta nem tudom mennyit javult a helyzet, mert most a Debreceni Egyetem gyakornok orvosai basszák itt a rezet, amiket leírtam kb. 15 és 7 év közötti dolgok, azóta inkább bemegyunk Miskolcra a legkisebb bajunkkal is

ja, azt nem is írtam le, hogy 2 éve apám leesett kb. fél méter magasról, azt kicsavarodott a lába közben, beszaladtam vele az ügyeletre, ahol az ügyeletes 90+ éves orvos mondta neki, hogy részleges izomszakadása van, begipszelik, azt majd fasza lesz

én meg mondtam apámnak, hogy ne legyen már hülye, beviszem Miskolcra, nézesse már meg valami normális orvossal, de apám hülye volt, azt mondta, hogy neki most nincs ideje erre, azt mondta az orvos nem muszáj műteni, mert egy másik izom átveszi majd ennek is a szerepét, azt jól van

eltelt 1 fél év, apámnak folyamatosan bevérzett a lába, meg alig bírt menni, elment normálisabb orvoshoz, az megnézte a lábát, és mondta, hogy ezt azonnal műteni kell, a fél órás műtét kb. 1-1,5 órán keresztül tartott, az orvosnak 20 centi hosszúan kellett felvágnia apám lábát, mert az izmok olyan szinten szét voltak már menve, hogy úgy kellett őket visszahúzogatni a helyükre, elég durva izomszakadása volt, az ügyeletes orvos meg rávágta, hogy ez részleges, meg se kell vizsgálni, gipsz, azt fasza lesz minden

de ez is csak népmese

néha olyan érzésem van pár orvosnál hogy ilyen vaktyuk is talál... feeling :DDDDDD
Member
Gold: 6,645.00
Jun 1 2012 04:44am
Nekem a kedvencem sebeszeten volt.
Bemegyek ujjammal ami 2hete fajt, mondom megrongeneztetem mar. Doki meg mergesen azt mondja 'nem kell itthonra TB csak az allampenzt viszi, maguk meg megtanulnanak vigyazni magukra. Kartores ellatas 200ezer! Mint amerikaban, aztan nem jonnenek itt a sok bajukkal.'
Mondjuk egyet is ertek vele, megszunne a betegszabis logas, meg jaj tusszogok, 1 het off.
Member
Gold: 6,440.13
Jun 1 2012 04:44am
Quote (CyberPunk666 @ Jun 1 2012 10:43am)

azóta fele akkora a pélója
Member
Jun 1 2012 05:18am
Quote (szabika @ 1 Jun 2012 11:44)
Nekem a kedvencem sebeszeten volt.
Bemegyek ujjammal ami 2hete fajt, mondom megrongeneztetem mar. Doki meg mergesen azt mondja 'nem kell itthonra TB csak az allampenzt viszi, maguk meg megtanulnanak vigyazni magukra. Kartores ellatas 200ezer! Mint amerikaban, aztan nem jonnenek itt a sok bajukkal.'
Mondjuk egyet is ertek vele, megszunne a betegszabis logas, meg jaj tusszogok, 1 het off.

azért az durva lenne...
mondjuk egy kartörés 200huf, gondolj már bele :D
Go Back To Magyar Topic List
Prev167891011Next
Add Reply New Topic New Poll