Quote (Baleee @ Jun 3 2010 09:31am)
Apa is dolgozott, 8-fél6ig.. Vagy is fél6ra ért haza, de pl kaptárakat csináltunk vele, kertet ástunk, méhészkedtünk, egyéb asztalos meló, fociztunk, stb..
Akarat kérdése az egész, hogy akar-e a gyerekkel foglalkozni, vagy tényleg a régi szerepek mint anya: gyereknevelés, konyha, takarítás, apa: meló látástól vakulásig. Vagy mind a 2 kiveszi a részét a gyereknevelésből.
Tény, hogy Én is azt akarom, hogy a gyerekemmel ameddig nem jár óvodába, addig az anyja otthon legyen, addig dolgozok, DE Én is ki fogom venni a részem, pelenkázok, mesélek neki, stb.. Feleségemnek segítek majd a házimelóba, még akkor is ha dolgozok Én is akár 6ig. De ha belegondol bárki is, otthon lenni sokkal nagyobb meló, mint egy 8-10 órás munkaidő, akár egy gyárban is.. Rendet tartani, mosni, főzni, takarítani, gyereket etetni, tisztába tenni, szórakozásra mennyi idő marad. Aztán hazaér a férj, még neki is kedvében KELL járni, mert legtöbb esetben ez van, meg "Jajj pedig egész nap otthon van."
Nálunk sosem volt ilyen. Apa is segített anyának, apa nevelt engem is, anya is. Én is segítettem anyának, rendet tartottam magam után, stb..
Aztán ha a gyerek óvodába jár már, igen is menjen el a feleség is dolgozni. Napi 6 órába maximum, de menjen el és onnantól az apa is visszavehet napi 8 órára és megvannak kicsit kényelmesebben a fizetésből. Együtt megoldják a házimunkát, hol az egyik főz. hol a másik... Én így képzelem el a saját családom és ebből nem is engedek. Nekem ne mondja a feleségem, hogy ne vegyem ki a részem a gyereknevelésből, mert nem fogom ezt megtenni, ne mondjon ilyet, hogy "majd én megcsinálok mindent, te csak..." Ugyanannyira enyém is mint az övé..
:DDDDDDDDDDDDD
This post was edited by sylKE on Jun 3 2010 05:56am