Quote (Oberon_os @ Wed, 22 Jul 2009, 23:41)
"Még egy dolog: én még nem láttam hírt arról, hogy valaki vízipipázás okozta rákban vagy egyéb betegségben halt volna meg."
Meg az előtte levő idézet.
Csak azt nem értem, miért erőltetitek azt, hogy a pipa egészséges, nincs benne káros anyag mint a cigiben, és hasonlók. Rengeteg ilyet hallok, nem csak ebben a topicban, ahol előkerül a vízipipa, ez is szóba kerül. (cpt ghost mondta a legjobbat anno: vízipipának nincs füstje, a gőzt fújod ki... Még szerencse btw hogy nem így van, első alkalom lenne az utolsó is... :DDDDDD).
Ugyanúgy van benne CO, nikotin, poliaromás szénhidrogének (PAH vegyületek), és egyéb rákkeltő anyagok, mint a cigi füstjében. Víz szűr, de korántsem annyira mint szeretnétek, mivel ezek rosszul oldódó anyagok, és nem is tartózkodnak sokat vízben (gyakorlatilag átszívod rajta).
Én azt nem mondtam, hogy nincs. Sőt, igen, káros. Nem kell ezt tagadni. De tudok mértéket tartani (most se pipáztam lassan 2 hónapja, mert kedv nem volt hozzá). De még mindig jobb véleményem szerint mint a cigi. Tovább tart egy szén és közben ha pl egyedül vagyok, elgitározok, vagy relax zenét hallgatok és csak ülök a fotelban.
Vagy pl, amit télen csináltam. Forralt bor a 'tankba', amilyen dohány akkor volt, az a tölcsérbe, még egy kis forralt bor kancsóba, relax zene a Hi-fi-ből, Én meg az ablakban ülök, kinn szakad a hó, már minden fehér, hideg van, bent a szobámba megy a fűtés, 25 °C. Az ablak teljesen kinyitva, úgy ülök ott, a radiátor fűt, hogy ne fázzak meg, kintről meg jön a friss levegő, mert falun lakom.

Ez volt eddig nekem a tökéletes hangulat.