d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar >
Poll > Hiszel Istenben?
Prev167891031Next
Add Reply New Topic New Poll
  Guests cannot view or vote in polls. Please register or login.
Member
Gold: 2,280.00
May 29 2009 03:39pm
LoL RoFL Ha valaki angoltanár akar lenni középsuliban, az kénytelen elvégezni az egyetemet angol szakon. ENNYI.

Ha valaki angolt akar tanulni, és Pesten a Ferencvárosban v közelében lakik, pm nekem és megbeszélhetjük. Szívesen segítek. Számlát is tudok adni, ha kell. :)

Az, hogy valaki hisz Istenben, az már nem is játszhat Diablo2-vel? Nem jsp-zhet? Ezt nem értem! Ez valami vicc?

Nem vagyok szent ember, csak kérdezzétek meg Oberon mestert (Grammar-t, ZiZi-t, kinek hogy tetszik).

Eszem ágában sincs senkit "megtéríteni". Csak volt egy provokatív kérdés, és válaszoltam.

És igen, érdekes dolog volt papcsaládban felnőni. Mindennap este családi Bibliaolvasás, közös imádság gyertyafénynél, kötelező volt mindig igazat mondani, becsületesnek lenni, stb. A gyerekeimet is így tervezem nevelni. Már csak egy feleséget kell találnom, aki megszüli őket LoL.
Member
Gold: 124.45
May 29 2009 03:40pm
Quote (Aston @ Fri, 29 May 2009, 21:28)
Nem szimpatizálok sem a vallásokkal sem pedig azzal az elmélettel, hogy akad egy isten valahol -ezért persze én vagyok a hibás-. Istent nem hibáztatom, mert minek? és nincs problémám addig a vallásos emberekkel, amíg nem kezd el róla beszélni a jóember, mert kiráz a hideg.
A Jééézusom reakció pedig olyan "ami a szívemen az a számon" reakció volt, ugyanis elég mellbevágó érzés olvasni egy ilyen monoton családról, ahol mindenkinek ugyan az a foglalkozása.
Kicsit olyan, amikor generációkon keresztül ugyan úgy hívják apát-fiát(ja, nálunk valahol a csalában van ilyen. mindenkit Endre névre kereszteltek.)

Szerintem nagyon szép dolog, ha fia követi apja foglalkozását, nem nevezném ezt monotonnak. Vallásosság meg egy olyan dolog ami megint csak nagyon szép dolog, ha jó a pap akkor _tényleg_ sokat lehet tanulni tőle, rengeteg szempontból, persze ez kétélű (én azután nem jártam a református templomba, miután pap-prezsbitérium nemgyengén összetűzésbe került egymással). Őszintén szólva, én sajnálom hogy ilyen link vagyok és ilyen keveset járok templomba, illetve ilyesmi helyekre (különböző "ifjúsági" programok/klubbok, összejövetelek etc). Persze, ebben nagyon sokat számít a nevelés, illetve különböző minták amiket az ember követ élete folyamán, de mégis.
Member
Gold: 3,551.99
May 29 2009 03:40pm
Quote (ToldiSenior @ Fri, 29 May 2009, 23:39)
Nem vagyok szent ember, csak kérdezzétek meg Oberon mestert (Grammar-t, ZiZi-t, kinek hogy tetszik).

grammar lol

zizi repper :ph34r:
Member
Gold: 22,413.07
May 29 2009 03:48pm
hadd hannyak mar be a sajat topicomba
Member
Gold: 10.66
May 29 2009 03:49pm
Quote (ToldiSenior @ Fri, 29 May 2009, 23:39)
LoL RoFL Ha valaki angoltanár akar lenni középsuliban, az kénytelen elvégezni az egyetemet angol szakon. ENNYI.

Ha valaki angolt akar tanulni, és Pesten a Ferencvárosban v közelében lakik, pm nekem és megbeszélhetjük. Szívesen segítek. Számlát is tudok adni, ha kell. :)

Az, hogy valaki hisz Istenben, az már nem is játszhat Diablo2-vel? Nem jsp-zhet? Ezt nem értem! Ez valami vicc?

Eszem ágában sincs senkit "megtéríteni". Csak volt egy provokatív kérdés, és válaszoltam.

És igen, érdekes dolog volt papcsaládban felnőni. Mindennap este családi Bibliaolvasás, közös imádság gyertyafénynél, kötelező volt mindig igazat mondani, becsületesnek lenni, stb. A gyerekeimet is így tervezem nevelni. Már csak egy feleséget kell találnom, aki megszüli őket LoL.

Szeretek pengeélen táncolni így megkockáztatom a kérdést, amiért kapni fogok-hideget meleget, de lássuk.. :thumbsup:
Honnan tudod, hogy a gyermekeidnek is ez lesz jó ill. hogy ezt fogják szeretni? Vagy ez van és ezt kell szeretni?
Ha a fiad megunja, nem tetszik neki vagy bááááármi egyéb, akkor sosem fog odaállni eléd és kijelenteni, hogy apa én nem akarom mindig ugyan azt csinálni minden este, mert tisztelni fog téged és lesz benne egyfajta tartás.
Vagy a korrektség kedvéért tudni fog róla, hogy van alternatív út is?
Member
Gold: 124.45
May 29 2009 04:00pm
Quote (Aston @ Fri, 29 May 2009, 21:49)
Szeretek pengeélen táncolni így megkockáztatom a kérdést, amiért kapni fogok-hideget meleget, de lássuk.. :thumbsup:
Honnan tudod, hogy a gyermekeidnek is ez lesz jó ill. hogy ezt fogják szeretni? Vagy ez van és ezt kell szeretni?
Ha a fiad megunja, nem tetszik neki vagy bááááármi egyéb, akkor sosem fog odaállni eléd és kijelenteni, hogy apa én nem akarom mindig ugyan azt csinálni minden este, mert tisztelni fog téged és lesz benne egyfajta tartás.

Szerintem sokkal nehezebb most vallásosan felnevelni valakit, mint "alternatív utat követve". Ha egy családban van összetartás, az egy gyermeknek mindenképp jó, a vallás meg (ahogy én látom/láttam) a kis kölköket mindig is érdekelte, és mint olyan, jó lehet ilyesmire. Templom uncsi, mert olyan dolgokról beszél egy bácsi aminek 80%át nem értik, a külön foglalkozások érdekesek, szemléletes példákkal, tanításokkal, csupa olyan dolgokkal ami egy kölköt érdekel és leköt. Legalábbis én kifejezetten szerettem az ilyen foglalkozásokat, illetve ünnepekkor faggatni anyámat a "részletekkel" :D

This post was edited by Oberon_os on May 29 2009 04:02pm
Member
Gold: 1,620.29
Warn: 100%
May 29 2009 04:02pm
IGEN
Member
Gold: 3,000.00
May 29 2009 04:04pm
Quote (Oberon_os @ Fri, May 29 2009, 11:00pm)
Szerintem sokkal nehezebb most vallásosan felnevelni valakit, mint "alternatív utat követve". Ha egy családban van összetartás, az egy gyermeknek mindenképp jó, a vallás meg (ahogy én látom/láttam) a kis kölköket mindig is érdekelte, és mint olyan, jó lehet ilyesmire. Templom uncsi, mert olyan dolgokról beszél egy bácsi aminek 80%át nem értem, a külön foglalkozások érdekesek, szemléletes példákkal, tanításokkal, csupa olyan dolgokkal ami egy kölköt érdekel és leköt. Legalábbis én kifejezetten szerettem az ilyen foglalkozásokat, illetve ünnepekkor faggatni anyámat a "részletekkel" :D

emlékszem még, mikor ovis voltam (13-14 éve) volt az oviba hittérítés "óra", de sosem mentem be oda (egy külön szobában volt), mert nem érdekelt
Member
Gold: 2,280.00
May 29 2009 04:05pm
Quote (Aston @ Fri, May 29 2009, 10:49pm)

Jó a kérdés! Ha majd lesz gyerekem (remélem lesz), akkor kiskorában kénytelen lesz abban az életformában élni, amiben én élek, és ehhez a mindennapi Szentírásolvasás, imádság, a templombajárás hozzátartozik, ezt nem tagadom. De 18 éves kor fölött már igazából nem lesz felette "hatalmam", utána azt csinál, amit akar.

De hidd el, énrám se kényszeríti már senki ezt az életformát, ha nem akarnék hinni Istenben, ha nem akarnék imádkozni, ha nem akarnék templomba járni, hát nem járnék! Jobban keresek, mint a szüleim, a saját pesti lakásomban lakom, azt csinálok, amit akarok, a szüleim, ha akarnának, sem tudnának beleszólni az életembe! Hidd el, én nagyon jól érzem magam vallásos embernek! És nem lettem pap, osztályfőnök vagyok Budán egy középsuliban, van egy tizedikes gépész osztályom. El szoktam velük menni DH-biciklizni...

Szoktak ilyen kérdéseket feltenni, hogy ha vallásos vagyok, akkor hogyhogy diablózok? Hogyhogy body-buildingezek? Hogyhogy DownHill Bike-ozok, hogyhogy maratont futok? Erre egyszerű a válasz: a vallásos ember életébe az életben minden jó beletartozik + Isten! Azért diablózok, mert szeretek játszani, mindannap megyek pár MF-kört, GF-kört, a szajrét felrakom JSP-re, alkudozom, ez nekem pihenés. Ennyi. Sportolni is szeretek. A vallásos embernek a tiltások csak arra vonatkoznak, hogy nem hazudhatok, nem lophatok, nem csalhatom meg a feleségemet, becsületesnek kell lennem, szeretnem kell a többi embert, stb. Ha kérdés van, szívesen válaszolok.
Member
Gold: 47.25
May 29 2009 04:06pm
Quote (ToldiSenior @ Fri, 29 May 2009, 23:05)
blablabla

Hi multi! :hello:

This post was edited by Moonflow on May 29 2009 04:06pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev167891031Next
Add Reply New Topic New Poll