d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev16976986997007015001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 10.66
Nov 23 2011 02:25am
Quote (Cpt_Ghost @ 23 Nov 2011 07:11)
te jó isten

Quote (Inakwo @ 23 Nov 2011 08:46)
wtf? nem értem amit mondani akarsz
nehogy már a szegény bank szektort kelljen védeni LOL
mindjárt beszarok

de most ne szórakozzatok már, hogy tök helyénvaló dolog az, hogy egy nép rárongyol pár bankra és átveszi felettük a hatalmat.
ez mégis mi féle barbár, erőszakos, kommunista megoldás?
nem érzitek, hogy azért, mert bank, az ugyanúgy lehet egy embernek pl. az élete munkája, csomó ember munkahelye, tököm tudja? ha teszem azt egy bútorkereskedésről lenne szó, amit pista bá' 50 éve visz és élete és családja gyümölcse. és az egyszer csak el lenne tőle véve. mert így döntött a nép, hogy kell nekik, mert sok pénz van benne, akkor az milyen dolog?
értem azt, hogy mindenki utálja a bankokat meg hurr-durr halál rájuk, de ezt nem gondolhatjátok komolyan, hogy odamenni és elvenni valamit teljesen helyénvaló dolog :blink:

/e.: nem feleszik, hanem felSZedik :D

This post was edited by Aston on Nov 23 2011 02:25am
Member
Gold: 2,366.74
Nov 23 2011 02:49am
Quote (Aston @ 23 Nov 2011 09:25)
de most ne szórakozzatok már, hogy tök helyénvaló dolog az, hogy egy nép rárongyol pár bankra és átveszi felettük a hatalmat.
ez mégis mi féle barbár, erőszakos, kommunista megoldás?
nem érzitek, hogy azért, mert bank, az ugyanúgy lehet egy embernek pl. az élete munkája, csomó ember munkahelye, tököm tudja? ha teszem azt egy bútorkereskedésről lenne szó, amit pista bá' 50 éve visz és élete és családja gyümölcse. és az egyszer csak el lenne tőle véve. mert így döntött a nép, hogy kell nekik, mert sok pénz van benne, akkor az milyen dolog?
értem azt, hogy mindenki utálja a bankokat meg hurr-durr halál rájuk, de ezt nem gondolhatjátok komolyan, hogy odamenni és elvenni valamit teljesen helyénvaló dolog  :blink:

/e.: nem feleszik, hanem felSZedik :D

és téged az nem zavar hogy több ezer családod tesznek tönkre nap mint nap vagy több száz Pistabá féle élete munkáját teszik tönkre percek alatt?
ne csináld már hogy szerinted normális amit a bankok tesznek
Member
Nov 23 2011 03:03am
Quote (Inakwo @ 23 Nov 2011 09:49)
és téged az nem zavar hogy több ezer családod tesznek tönkre nap mint nap vagy több száz Pistabá féle élete munkáját teszik tönkre percek alatt?
ne csináld már hogy szerinted normális amit a bankok tesznek

nem mondom, hogy nem zavar, de nem tudom intuitívan kezelni valahogy. soha egyik családtagom se vett fel hitelt, se nem csináltattak hitelkártyát vagy vettek fel 0%-nál magasabb THM-el ellátott hitelt(részletre vásárlás ugye)

biztos sokan vannak, akiket tönkre tesznek, de fogalmam sincs, hogy miért kell elvárni a banktól, hogy viselkedjenek egy jótevő tündér módjára, aki elenged mindent és szemet huny minden felett.
ne érts félre, nem akarok álszent lenni, aki nem tud róla, hogy a bankok könyörtelenül behajtják a szerződésben foglaltakat és aláírtakat. azzal is tisztában vagyok, hogy mocsok mód meg szokták emelni a kamatlábat, aminek a jogát a szerződésben fenn is tartják, de legyünk tisztában vele, hogy aki hitelt vesz fel, az tudatosan vállalja a kockázatot. aki fel meri venni idegen devizában a hitelt annak tudatában, hogy az országa gazdasága egy kalap szar, az is tudatosan csinálja.

akárhogy nézem, azért mert üzletelnek és nem veszteségesen vagy non-profit módon akarnak működni, nem áll jogunkban elvenni más munkájának a gyümölcsét. viva kapitalizmus..
ha annyira utáljuk a bankokat, akkor kerüljük őket és ne vegyünk fel se hitelt, se semmit. -bár tudom, ez naivan hangzik így-,
de azért próbálj a bank fejével gondolkozni. nekem pl. soha semmi afférom nem volt bankkal és eszem ágában sem lenne kölcsönt felvenni ahhoz, hogy vehessek egy zsír kocsit vagy motort v. ilyesmit.
esztelenség.
Member
Nov 23 2011 03:13am
Quote (Aston @ 23 Nov 2011 10:03)
nem mondom, hogy nem zavar, de nem tudom intuitívan kezelni valahogy. soha egyik családtagom se vett fel hitelt, se nem csináltattak hitelkártyát vagy vettek fel 0%-nál magasabb THM-el ellátott hitelt(részletre vásárlás ugye)

biztos sokan vannak, akiket tönkre tesznek, de fogalmam sincs, hogy miért kell elvárni a banktól, hogy viselkedjenek egy jótevő tündér módjára, aki elenged mindent és szemet huny minden felett.
ne érts félre, nem akarok álszent lenni, aki nem tud róla, hogy a bankok könyörtelenül behajtják a szerződésben foglaltakat és aláírtakat. azzal is tisztában vagyok, hogy mocsok mód meg szokták emelni a kamatlábat, aminek a jogát a szerződésben fenn is tartják, de legyünk tisztában vele, hogy aki hitelt vesz fel, az tudatosan vállalja a kockázatot. aki fel meri venni idegen devizában a hitelt annak tudatában, hogy az országa gazdasága egy kalap szar, az is tudatosan csinálja.

akárhogy nézem, azért mert üzletelnek és nem veszteségesen vagy non-profit módon akarnak működni, nem áll jogunkban elvenni más munkájának a gyümölcsét. viva kapitalizmus..
ha annyira utáljuk a bankokat, akkor kerüljük őket és ne vegyünk fel se hitelt, se semmit. -bár tudom, ez naivan hangzik így-,
de azért próbálj a bank fejével gondolkozni. nekem pl. soha semmi afférom nem volt bankkal és eszem ágában sem lenne kölcsönt felvenni ahhoz, hogy vehessek egy zsír kocsit vagy motort v. ilyesmit.
esztelenség.

gondoltam hogy ezért van ilyen véleményed
azért azt jegyezzük meg hogy jogilag bizonyitott hogy nem áll jogukban az egekbe emelni a kamatot.. igy nyert pert már valaki svájci frankosok közül
és azt is tudod remélem ha már ennyire tisztában vagy azzal hogy hoyg is működnek ezek a bankok és hogy honnan van a "munkájuk gyümölcse" hogy az egész kibaszott fos helyzetért és hogy a svájci frank az egekben van vastagon ők a felelősek
és arrol mi a véleményed hogy amikor szépen csőde vitték az OTP-t akkor kinyujtott neki segitő kezet? jaj csak nem az állam bácsi az anyukád és apukád adójábol? ja de... no komment de majd lesz itt valaki aki biztos jobban megszakérti ezt a témát
és nem lesz igazam mert az a hülye aki hitelt vesz fel( és itt most nem olyanokrol beszélek aki a nagyképernyős tvért veszi fel a személyi kölcsönt vagy hogy ájfont vegyen...)
Member
Gold: 3,000.69
Nov 23 2011 03:20am
Quote (Inakwo @ 23 Nov 2011 10:13)
azért azt jegyezzük meg hogy jogilag bizonyitott hogy nem áll jogukban az egekbe emelni a kamatot.. igy nyert pert már valaki svájci frankosok közül
és azt is tudod remélem ha már ennyire tisztában vagy azzal hogy hoyg is működnek ezek a bankok és hogy honnan van a "munkájuk gyümölcse" hogy az egész kibaszott fos helyzetért és hogy a svájci frank az egekben van vastagon ők a felelősek
és arrol mi a véleményed hogy amikor szépen csőde vitték az OTP-t akkor kinyujtott neki segitő kezet? jaj csak nem az állam bácsi az anyukád és apukád adójábol? ja de... no komment de majd lesz itt valaki aki biztos jobban megszakérti ezt a témát
és nem lesz igazam mert az a hülye aki hitelt vesz fel( és itt most nem olyanokrol beszélek aki a nagyképernyős tvért veszi fel a személyi kölcsönt vagy hogy ájfont vegyen...)

fel kéne fogni végre, hogy nem szocializmus van, nincs apáskodó állam, aki ha rosszat csinálsz, majd megoldja helyetted. a bank egy biznisz, nem egy jótékony alapítvány, nyilván arra megy, hogy a lehető legtöbb profitot szerezze. aki azt mondja nem volt más választása, az nem mond igazat, mert volt forint alapú hitel tudtommal, nyilván sokkal rosszabb körülmények között, de egy hosszútávú hitel felvételénél esetleg figyelembe kéne venni a hosszútávú kilátásokat, nem pedig rohanni felvenni a chf hitelt, mert milyen occsó (itt is képbe jön az alapvető pénzügyi / közgazdasági oktatás középsuliban, amiről beszéltem tegnap). ezen kívül volt árfolyamkockázat-biztosítás is, nyilván felárért, de már előbb is leírtam, hogy jobban át kéne gondolni, ha az ember ilyen komoly dologba belemegy. abban egyetértek, hogy tudnak szemetek lenni a bankok, megtévesztően reklámozni stb., ugyanez megvan minden más termékkel a világon, csak talán banki hitelt nem úgy kéne felvenni, mint mosóport venni a boltban.

astonnál a vouch amúgy
Member
Nov 23 2011 03:26am
Quote (My_Acc_Is_Bazur @ 23 Nov 2011 10:20)
fel kéne fogni végre, hogy nem szocializmus van, nincs apáskodó állam, aki ha rosszat csinálsz, majd megoldja helyetted. a bank egy biznisz, nem egy jótékony alapítvány, nyilván arra megy, hogy a lehető legtöbb profitot szerezze. aki azt mondja nem volt más választása, az nem mond igazat, mert volt forint alapú hitel tudtommal, nyilván sokkal rosszabb körülmények között, de egy hosszútávú hitel felvételénél esetleg figyelembe kéne venni a hosszútávú kilátásokat, nem pedig rohanni felvenni a chf hitelt, mert milyen occsó (itt is képbe jön az alapvető pénzügyi / közgazdasági oktatás középsuliban, amiről beszéltem tegnap). ezen kívül volt árfolyamkockázat-biztosítás is, nyilván felárért, de már előbb is leírtam, hogy jobban át kéne gondolni, ha az ember ilyen komoly dologba belemegy. abban egyetértek, hogy tudnak szemetek lenni a bankok, megtévesztően reklámozni stb., ugyanez megvan minden más termékkel a világon, csak talán banki hitelt nem úgy kéne felvenni, mint mosóport venni a boltban.

astonnál a vouch amúgy

attol hogy valaki tudatlan nem kell tönkre baszni az életét és utána jot röhögni a luxus autoban a buta pista bácsin aki nem tanult közgazdaságtant sőt még matekot sem nagyon (jo ez sarkitott példa)
nálam meg vouch az Izlandiaknál vagy kiknél jo tették hogy a sarkukra álltak és nem hagyták hogy ugy vezessék őket ahogy a fejesek a pénzügyi világban fügyülnek...

de látom a csődbe ment bankokra nem reagálsz na nem baj, remélem egyszer majd az életben te is megtapasztalod a bankok másik oldalát is és akkor lehet más lesz a véleményed

már bánom hogy beleszoltam, ugy is akinek nincs hitel az könnyen beszél akinek meg van az meg sir szoval inkább

Care/

This post was edited by Inakwo on Nov 23 2011 03:27am
Member
Gold: 1.00
Nov 23 2011 03:32am
de jó téma, szerintem az állam volt a balfasz, mert neki kellene szabályozni, a bank (mint minden cég) az állam által alkotott körülmények között törekszik a maximum profitra. Szerintem kibaszottul a szabályozatlanság a felelős a kialakult helyzetért, illetve a kormány aki jól megszedte magát a helyzetből. Orbánék nagyon nyomják ezt a saját lakás dolgot, most megint kezdik újra tolni, csak nem érdekeltek az építőiparban? jah de.

/e nyilván voltak bankok akik időnként szabálytalankodtak, azokat meg kell büntetni példásan és teljesen jogosan, de utólagosan szabályozni eléggé problémás, hiszen nem sértettek törvényt, mivel nem is volt normális. Ami viszont a kormány dolga.

This post was edited by CyberPunk666 on Nov 23 2011 03:33am
Member
Nov 23 2011 03:34am
Quote (Inakwo @ 23 Nov 2011 10:13)

ha én is tartoznék, akkor biztos jobban utálnám a bankokat, mint most, de nem hiszem, h az emberségemet elveszteném annyira, hogy az legyen a gondolatom, hogy lerohanjuk és átvegyük és elvegyük.
én erre akarom terelni a hangsúlyt, hogy ez kurvára erőszak és kurvára nem etikus dolog volna és ne süllyedjünk le a gyerekes "neki szabad, akkor nekem is szabad" szintre: azért mert más lop, nem jogosít minket is lopásra.

annyira tisztában pedig nem vagyok a dolgokkal, mivel eszembe nem jutott, hogy a bankok direkt nyomták volna fel a svájci frankot annak tudatában, hogy svájc gazdasága kezdett el erősödni és baromi nagyot nőtt az euróval szemben, ami így a forintra, ránk is kihatott.
én ezért simán az ország vezetőit és korábbi vezetőit okolom, mert egy kurva veszteséges ország vagyunk agy nélkül, a forintunk gyenge és simán beszopja az efféle ingadozásokat.

az otp csődölésről vagy csődközelről tudsz valami írást mutatni, ami nem valami netes komment vagy kurcz.infós cikk? utánaolvasnék, mert esküszöm, hogy nem találom a memóriámban ezt a dolgot, amit említesz.
igazad pedig lehet, hogyne lehetne? én nem zárkózom el az igazad elől, mert én se akarom ajnározni a bankokat és tartani a hátam nekik. nem vagyok egyikkel sem szerződésben.
én csak azért kardozok, mert elvenni másét kurvára nem okés és ez bassza a csőrömet valamiért. ilyenformán bemehetünk a teszkóba és vegyük el a kenyeret meg a plazma tévét és az iphonet is, mert miért árulják 40%-os árréssel őket?
Member
Nov 23 2011 03:44am
Quote (Aston @ 23 Nov 2011 10:34)
ha én is tartoznék, akkor biztos jobban utálnám a bankokat, mint most, de nem hiszem, h az emberségemet elveszteném annyira, hogy az legyen a gondolatom, hogy lerohanjuk és átvegyük és elvegyük.
én erre akarom terelni a hangsúlyt, hogy ez kurvára erőszak és kurvára nem etikus dolog volna és ne süllyedjünk le a gyerekes "neki szabad, akkor nekem is szabad" szintre: azért mert más lop, nem jogosít minket is lopásra.

annyira tisztában pedig nem vagyok a dolgokkal, mivel eszembe nem jutott, hogy a bankok direkt nyomták volna fel a svájci frankot annak tudatában, hogy svájc gazdasága kezdett el erősödni és baromi nagyot nőtt az euróval szemben, ami így a forintra, ránk is kihatott.
én ezért simán az ország vezetőit és korábbi vezetőit okolom, mert egy kurva veszteséges ország vagyunk agy nélkül, a forintunk gyenge és simán beszopja az efféle ingadozásokat.

az otp csődölésről vagy csődközelről tudsz valami írást mutatni, ami nem valami netes komment vagy kurcz.infós cikk? utánaolvasnék, mert esküszöm, hogy nem találom a memóriámban ezt a dolgot, amit említesz.
igazad pedig lehet, hogyne lehetne? én nem zárkózom el az igazad elől, mert én se akarom ajnározni a bankokat és tartani a hátam nekik. nem vagyok egyikkel sem szerződésben.
én csak azért kardozok, mert elvenni másét kurvára nem okés és ez bassza a csőrömet valamiért. ilyenformán bemehetünk a teszkóba és vegyük el a kenyeret meg a plazma tévét és az iphonet is, mert miért árulják 40%-os árréssel őket?

huhu most nem hiszem hogy fogok találni de talán Bazur vagy Beni vagy valaki de lehet csak én emlékszek rosszul és nem is volt ilyesmi
na mindegy én nem akarok inkább erről többet beszélni
majd lesz valahogy, ugy még nem volt hogy nem lett volna sehogy :D
Member
Gold: 1.00
Nov 23 2011 03:51am
szerintem bárki csakis a törvény/szabály megsértéséért vonható felelősségre, ha bármi kifogásolhatót tesz, ami nem ütközik törvénybe/szabályba, akkor a szabályzás/törvénykezés a hibás. Visszamenőleg nem foglalkoznak vele, a jövőre nézve szabályokat hoznak. Ez a jogbiztonság. Ami elengedhetetlen ahhoz, hogy éljünk.

Van a családomban és a környezetemben sok svájci frank hiteles, az asszony bankban lakáshitelekkel foglalkozik. A túlnyomó többség idióta módon vette a fel a hitelt.

Csak, hogy a családnál maradjak, bátyám barátnője kapott a nagyszüleitől 7 millió forintot, és felvett mellé 10 milliót lakásra... miért nem vett kisebbet, majd később esetleg cserélhette volna, nem egyből fejes 20 évre. A többségnek egyáltalán nem is kellett volna hitelt kapnia, mert tovább nyújtózkodik, mint a takarója ér.

Azt pedig ne felejtsük el, hogy a bankok tőzsdén jegyzett cégek. Tehát én a válság miatt lementek a bankok részvényárai, és a mélyponton én úgy döntök, hogy beruházok, vállalom a kockázatot és befektetek. A bankok kezdenek helyreállni és pedig örülök, mert jól döntöttem, vállaltam a rizikót, cserébe többet keresek, mint egy sima lekötéssel. Én egy sima magánember vagyok, akinek nincs beleszólása a cég működésébe, csak beletettem a pénzem, hogy több legyen. Ekkor tisztában vagyok a kockázatokkal, lehet a banknak nem fog jól menni, de nem így történik, erre jön az állam és azt monda, hogy 180 forinton lehet végtörleszteni a különbséget a bankok lenyelik. Ez azt jelenti, hogy engem meglopnak. elveszik ami az enyém, hogy odaadják annak, aki hülye volt. Az én személyes magántulajdonomból fizetik ki. Ha a piaci dolgok nem úgy alakulnak az a kockázat. De ha jól megy és akkor az állam elveszi, az lopás.
Go Back To Magyar Topic List
Prev16976986997007015001Next
Closed New Topic New Poll