d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official /care Topic
Prev16956966976986995001Next
Closed New Topic New Poll
Member
Gold: 80.00
Nov 22 2011 04:06pm
Quote (Vismajor @ 22 Nov 2011 23:02)
És, hogy mennyire követendő.

hát ha ezt így meg csinálták és még élnek (már pedig izlandon azért elég jó az életszínvonal, ahogy én tudom legalábbis) akkor követendő imo.
Member
Gold: 3,747.73
Nov 22 2011 04:08pm
Quote (Cpt_Ghost @ Nov 22 2011 11:06pm)
hát ha ezt így meg csinálták és még élnek (már pedig izlandon azért elég jó az életszínvonal, ahogy én tudom legalábbis) akkor követendő imo.

Nemtudom, épitek autópályát, legyen mondjuk 40 milliárd euró, ebből elkorruptkodok 1 illiárdon, a maradék 39et emg nem fizetem ki(mondjuk holland beruházóknak)?
Mert korrupt a rendszerünk, ezért ők haljanak éhen, vagy wat?
Member
Gold: 3,551.99
Nov 22 2011 04:08pm
Quote (dihep @ 22 Nov 2011 23:53)
Izland - az elhallgatott polgári demokrácia győzelme.

A médiák az utolsó részletekig tájékoztattak bennünket, az Egyiptomi és a Líbiai eseményekről. Mélyen hallgattak viszont a lázadásokról és a példaértékű polgári forradalomról, amelyik két évvel ezelőtt zajlott le Izlandon, ahol a polgárok kikényszerítették a kormány távozását, és az alkotmányuk átírását. Éppen azért volt az egész eset elhallgatva, mert az izlandi események a polgári forradalom modellje. Az izlandi forradalom cenzúrája a legjobb bizonyíték arra, hogy hogyan kezelik mindazon információkat, amelyek veszélyesek lehetnek a politikai és a gazdasági elitre. Az Izlandi nép lemondatta a régi kormányt,és a nagy bankok államosítva lettek. Az ország nem fizeti meg az adósságot, mert ez az POLITIKUSAIK korrupt döntéseinek az eredménye. Az új alkotmányban rögzítették, hogy a politikának a főszereplője az ember, és nem a politikus. Jelenleg Izland a legjobb példaképe a nép békés és tisztességes reakciójára, a jelenlegi hatalom ellen, amelyik az országot és a világot a válságba vezette. Az Izlandi modell mutatja, hogy fontos, hogy a politikusok féljenek az emberek reakcióitól, ha nem a népük érdekében  tevékenykednek. De ök csak és kizárólag a politikai karrierjüket, és ÉRDEMTELENÜL felvett 2-3 milliós jövedelmüket féltik.

Elhallgatott tények Izlandról:

2008-ban államosították a legnagyobb bankot. A pénznemük, és a piac összedőlt. Az ország csődbe ment.

2009-ben nagyszabású tüntetések voltak a parlament előtt, a nép lemondásra kényszerítette az elnököt és az egész kormánykoalíciót. A politikusok követelik az adósság megfizetését Nagy
Britanniának és Hollandiának, összesen 3.500 milliárd Eurót, amelyet 15 év alatt kellett volna megfizetni 5,5% kamattal.

2010-ben a nép az utcára vonul, és kiharcolják maguknak az általános népszavazás törvényét. 2010 januárjában a köztársasági elnök elutasítja ennek a törvénynek a ratifikálását, és bejelenti, hogy konzultálni fog az Európai Unióval.
A nép ismét az utcára vonul. Márciusban népszavazás van, amelynek az eredménye, hogy a nép 93%-a elutasítja az adósság megfizetését Nagy Britanniának és Hollandiának.
A kormány rá volt kényszerítve, hogy elkezdje az állam képviselőinek kivizsgálását, hogy jogi felelősségre vonja őket a válságért.
Utána következett, egy néhány bankfőnök és menedzser bebörtönzése.
Miután az Interpool kiadta a parancsot, minden résztvevő bankár elhagyja az országot. Létrehozták az új alkotmányt, amely már nem a Dán alkotmányának másolata, amint ez idáig volt.

2011 februárjában összejött az alkotmányalkotó testület, amelyet a nép által közvetlen választott képviselők alkottak, és elfogadásra előterjesztették az új alkotmányt, amelyik megállapodás alapján született.

Ez az izlandi forradalom rövid történelme: az egész kormány lemondása, bankok államosítása, általános népszavazás, a válságért felelős emberek bebörtönözése és egyenesen a nép által átírt alkotmány elfogadása. Az Izlandon történő események olyan politikusoknak keltette fel a figyelmét mint Merkel (német), Sárkozy (francia), Cameron (angol), Zapatero (spanyol), Berlusconi (olasz) és másoknak akik gyorsan felismerték a veszélyt az ő korrupt rendszerükre. Az Izlandon történő eseményeket bojkottálták. Némelyik állam kiegyezői állítólag a médiáknak cserébe a hallgatásért, adókedvezményeket ígértek. Mindennek ellenére az Izlandi forradalom eszméje terjed egész Európában. Ellenálltak a korrupt és tarthatatlan rendszernek, és a világnak leckét adtak az igazi demokráciából. Azoknak a politikai és gazdasági elitnek akarata ellenére, akik a világválságot okozták.

A szabadság iránti vágynak nincs határa!

Megjegyzés: Talán nem véletlen, hogy mindez Izlandban történt, ahol az újkori világ legrégibb parlamentje van az "Althinget", amelyik 930-ban alakult.
Egy adalék: a világ legelső alkotmánya az az Izlandi volt, a második a magyar.

ahhoz képest, hogy elhallgatott 1-2 éve olvastam a hvg-ben erről a válságról
Member
Gold: 10.66
Nov 22 2011 04:09pm
nekem kicsit kommunista-érzetű ezzel a "legnagyobb bankok államosítása" címszóval.
Member
Nov 22 2011 04:19pm
Quote (Vismajor @ 22 Nov 2011 23:08)
Nemtudom, épitek autópályát, legyen mondjuk 40 milliárd euró, ebből elkorruptkodok 1 illiárdon, a maradék 39et emg nem fizetem ki(mondjuk holland beruházóknak)?
Mert korrupt a rendszerünk, ezért ők haljanak éhen, vagy wat?

nyilvan autopalyakert volt tartozasa az allamnak izlandon.
Member
Gold: 70,255.00
Nov 22 2011 04:20pm
Quote (Cpt_Ghost @ 22 Nov 2011 23:01)
hát érdekes, viszont nem tudom hogy mennyire igaz-ez.

az a baj hogy manapság elég nehéz megbízható információforrást találni (100%-os meg talán nincs is) neten, a tv-t meg a sajtóról ne is beszéljünk

Quote (Ad4mz @ 22 Nov 2011 23:08)
ahhoz képest, hogy elhallgatott 1-2 éve olvastam a hvg-ben erről a válságról

na akkor az egy jó újság

Quote (Aston @ 22 Nov 2011 23:09)
nekem kicsit kommunista-érzetű ezzel a "legnagyobb bankok államosítása" címszóval.

az persze teljesen normális dolog hogy egy ország pénzkibocsájtása magánkézben van
Member
Nov 22 2011 04:21pm
Quote (dihep @ 22 Nov 2011 23:20)
az a baj hogy manapság elég nehéz megbízható információforrást találni (100%-os meg talán nincs is) neten, a tv-t meg a sajtóról ne is beszéljünk

na akkor az egy jó újság

az persze teljesen normális dolog hogy egy ország pénzkibocsájtása magánkézben van

a'la federal reserve
Member
Gold: 0.00
Nov 22 2011 04:23pm
ezzel az e^x-el mi a fasz van, hogy hiába deriválod meg integrálod, önmaga marad?

ez meg már tényleg odabasz:

ez már szinte csodálatos, hogy az összes "érthetlen" szart (e, pí, komplex szám imaginárius tagja) öszedobva egy kibaszott nagy nullát kapunk.
Member
Gold: 10.66
Nov 22 2011 04:35pm
Quote (dihep @ 22 Nov 2011 23:20)

na akkor az egy jó újság

én arról beszélek, hogy adott egy bank. az otp pl. meg legyen külföldi, pl. a citibank, amit jön a nép és jól elvesz és a maga által megjelölt államnak adja.
szerinted ezt hogy fogadja mind a csányi sanyi és mind a citibank new york-i feje? azt mondják, hogy: oké, legyen?
erőszakkal elvenni tulajdonképpen u. az visszafelé.
Member
Nov 22 2011 04:37pm
Quote (Aston @ 22 Nov 2011 23:35)
én arról beszélek, hogy adott egy bank. az otp pl. meg legyen külföldi, pl. a citibank, amit jön a nép és jól elvesz és a maga által megjelölt államnak adja.
szerinted ezt hogy fogadja mind a csányi sanyi és mind a citibank new york-i feje? azt mondják, hogy: oké, legyen?
erőszakkal elvenni tulajdonképpen u. az visszafelé.

mert hogyha úgy dönt az ország, hogy márpedig itt ez lesz, akkor mit csinál? lerohan a magánhadseregével?
inb4 meggyilkolják a fél parlamentet.
Go Back To Magyar Topic List
Prev16956966976986995001Next
Closed New Topic New Poll