d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev16916926936946951468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 15 2015 05:51am
Quote (Karan2_Returned @ 15 Mar 2015 12:38)
Lassan 6 eve van hogy kijöttünk Svajcba. Földrajzilag ugyan nincs tul messze, de azert igy is vannak kulturalis, meg egyeb különbsegek is, amitöl rosszul erzi magat az ember.
Sok külföldit ismerek, akik utaljak az orszagot, meg az összes svajcit altalanossagban. Ez azert van, mert nehez integralodni, sokan vannak akik inkabb csak elzarkoznak.
Nekem is eltartott egy par evig, amire megszoktam a környezetet, a nyelvet, meg az egyeb különbsegeket. Igy utolag örülök, hogy az anyammal meg hugommal ellentetben adtam egy eselyt az itteni kulturanak, es teljes erövel azon voltam, hogy minel jobban beilleszkedjek.
Az eröfesziteseim most megterülnek, igaz meg csak gyakornok vagyok, de olyan munkam van amit szeretek csinalni, es meg is lehet belöle kenyelmesen elni, pedig nincs egyetemi vegzettsegem.
Voltak pillanatok, amikor ugy voltam vele hogy mostmar tele van a hocipöm az egesszel, de ha az ember a hosszutavu celt tartja maga elött, akkor atveszelhetö szerintem.

Nem tudom pontosan mi a szakmad, de ha valami egyetemi mernöki dolog, akkor keresel annyit, hogy az asszonyod tudjon nyugisan nyelvet tanulni, söt meg egy-ket gyerek is beleferne valoszinüleg.

nem azt mondom, hogy nyugaton nem sokkal jobb a fizu aránya, csak hogy ez nem elsődleges érv
itt is el lehet tartani pár embert egyedüli keresőként diploma nélkül, és még kurvákra meg xboxra is marad pénzed talán (persze infón kívül még talán 2 példát tudnék felhozni, azzal szemben hogy ott a mcdonaldsban eléldegél valaki)

ezen kívül érdekelt volna, hogy miért jobb
Member
Gold: 6,352.66
Mar 15 2015 05:52am
#svajc
Member
Gold: 0.92
Mar 15 2015 05:52am
Quote (Karan2_Returned @ Mar 15 2015 11:49am)
Most csinalom a vizsgamunkamat, ha az sikerül, akkor hivatalosan is informatikus leszek, programfejlesztöi szakosodassal. Jelenleg webfejlesztökent dolgozok, de szerintem mas területen is megallnam a sarat.

Gyakornoksag utan kiköltözök otthonrol es sajat talpra allok, utana meglatom hogy lesz tovabb, föiskolat is el kene meg vegeznem, de esti tagozat az azt jelentene, hogy meg 4 even at folyamatosan csak dolgoznek es tanulnek, semmi szabadidöm nem lenne.

életem , csak annyi hogy nem 4 éven át hanem 6 XD!
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Mar 15 2015 05:53am
Quote (Karan2_Returned @ 15 Mar 2015 12:49)
Most csinalom a vizsgamunkamat, ha az sikerül, akkor hivatalosan is informatikus leszek, programfejlesztöi szakosodassal. Jelenleg webfejlesztökent dolgozok, de szerintem mas területen is megallnam a sarat.

Gyakornoksag utan kiköltözök otthonrol es sajat talpra allok, utana meglatom hogy lesz tovabb, föiskolat is el kene meg vegeznem, de esti tagozat az azt jelentene, hogy meg 4 even at folyamatosan csak dolgoznek es tanulnek, semmi szabadidöm nem lenne.

életem , csak annyi hogy nem 4 éven át hanem 3 XD!
Member
Gold: 1.00
Mar 15 2015 05:56am
Quote (Karan2_Returned @ 15 Mar 2015 13:38)
Lassan 6 eve van hogy kijöttünk Svajcba. Földrajzilag ugyan nincs tul messze, de azert igy is vannak kulturalis, meg egyeb különbsegek is, amitöl rosszul erzi magat az ember.
Sok külföldit ismerek, akik utaljak az orszagot, meg az összes svajcit altalanossagban. Ez azert van, mert nehez integralodni, sokan vannak akik inkabb csak elzarkoznak.
Nekem is eltartott egy par evig, amire megszoktam a környezetet, a nyelvet, meg az egyeb különbsegeket. Igy utolag örülök, hogy az anyammal meg hugommal ellentetben adtam egy eselyt az itteni kulturanak, es teljes erövel azon voltam, hogy minel jobban beilleszkedjek.
Az eröfesziteseim most megterülnek, igaz meg csak gyakornok vagyok, de olyan munkam van amit szeretek csinalni, es meg is lehet belöle kenyelmesen elni, pedig nincs egyetemi vegzettsegem.
Voltak pillanatok, amikor ugy voltam vele hogy mostmar tele van a hocipöm az egesszel, de ha az ember a hosszutavu celt tartja maga elött, akkor atveszelhetö szerintem.

Nem tudom pontosan mi a szakmad, de ha valami egyetemi mernöki dolog, akkor keresel annyit, hogy az asszonyod tudjon nyugisan nyelvet tanulni, söt meg egy-ket gyerek is beleferne valoszinüleg.

Villamosmérnök vagyok, most megyek tovább mérnökinfo másoddiplomára.
Amúgy szoftverfejlesztőként dolgozom. A főállásomban júliustól beágyazott rendszer-kamera-jel és képfeldolgozás témakörökkel fogok foglalkozni (tolatórendszerhez kamera). C++ meg valami script nyelvet kértek, hogy konkrétabb legyen, eddig ennyit tudok a projektről.

This post was edited by CyberPunk666 on Mar 15 2015 05:56am
Member
Gold: 10,257.50
Member
Gold: 69.85
Mar 15 2015 06:17am

Gyerek a hatterben :DD:D:D:D:DD:D

This post was edited by Baleee on Mar 15 2015 06:18am
Member
Gold: 43.51
Mar 15 2015 06:17am
:ddddd
Member
Gold: 1.00
Mar 15 2015 06:35am
Quote (Baleee @ 15 Mar 2015 14:17)

az első gifen a csávó, akit löknek tisztára olyan, mint Ron Jeremy :D
Member
Gold: 1,630.69
Mar 15 2015 06:40am
Quote (Anarkin @ Mar 15 2015 12:51pm)
nem azt mondom, hogy nyugaton nem sokkal jobb a fizu aránya, csak hogy ez nem elsődleges érv
itt is el lehet tartani pár embert egyedüli keresőként diploma nélkül, és még kurvákra meg xboxra is marad pénzed talán (persze infón kívül még talán 2 példát tudnék felhozni, azzal szemben hogy ott a mcdonaldsban eléldegél valaki)

ezen kívül érdekelt volna, hogy miért jobb

Peldaul a demokracia is jobban tetszik, nem egy miniszterelnök van, hanem egyszerre több, különbözö partokbol.
Ezen felül lehet törvenymodositasi javaslatokat is kezdemenyezni, ha gyüjtesz elegendö alairast, meg minden fontosabb döntesröl tartanak egy nepszavazast.

Oktatas is jobban tetszett itt, ereztem hogy voltak tanarok akik puszta joakaratbol segitettek nekem ahol csak tudtak. Magyarorszagon meg csak hallgattam hogy "lehet hogy ötös atlagod van, de ettöl meg hülye vagy". Meg itt jobban ereztem hogy az eletre keszitenek fel.

Bürökracia is ezerszer gyorsabb, nem honapokig kell varni minden aprosagra.

Közbiztonsag is jobb, akar hajnalok hajnalan is egyedül el merek menni akarhova, Magyarorszagon ez azert nem nagyon igy van.

Tömegközlekedessel el lehet jutni akarhova, es nem altalaban nincs keses se. Emlekszem egyszer nem jött 2 oran at a busz, azt hazagyalogoltam par oran at, ezt igy mütet utan 3 hettel.

Hogy egy hatranyt is mondjak, az emberek nem annyira nyitottak mint a magyarok.

Quote (CyberPunk666 @ Mar 15 2015 12:56pm)
Villamosmérnök vagyok, most megyek tovább mérnökinfo másoddiplomára.
Amúgy szoftverfejlesztőként dolgozom. A főállásomban júliustól beágyazott rendszer-kamera-jel és képfeldolgozás témakörökkel fogok foglalkozni (tolatórendszerhez kamera). C++ meg valami script nyelvet kértek, hogy konkrétabb legyen, eddig ennyit tudok a projektről.

Villamosmernökkent 10k chf fölött kene lenni a havi fizetesednek. Ennek a töredekeböl megeltek ketten, ha nem tul sporolosok vagytok akkor is a felet felre tudjatok rakni. Parodnak nem tudom mi a szakmaja, de legalbb egy 4-5k frankot ö is keresne minimalis nemettel valoszinüleg.
Go Back To Magyar Topic List
Prev16916926936946951468Next
Add Reply New Topic New Poll