Quote (Anarkin @ Mar 15 2015 12:51pm)
nem azt mondom, hogy nyugaton nem sokkal jobb a fizu aránya, csak hogy ez nem elsődleges érv
itt is el lehet tartani pár embert egyedüli keresőként diploma nélkül, és még kurvákra meg xboxra is marad pénzed talán (persze infón kívül még talán 2 példát tudnék felhozni, azzal szemben hogy ott a mcdonaldsban eléldegél valaki)
ezen kívül érdekelt volna, hogy miért jobb
Peldaul a demokracia is jobban tetszik, nem egy miniszterelnök van, hanem egyszerre több, különbözö partokbol.
Ezen felül lehet törvenymodositasi javaslatokat is kezdemenyezni, ha gyüjtesz elegendö alairast, meg minden fontosabb döntesröl tartanak egy nepszavazast.
Oktatas is jobban tetszett itt, ereztem hogy voltak tanarok akik puszta joakaratbol segitettek nekem ahol csak tudtak. Magyarorszagon meg csak hallgattam hogy "lehet hogy ötös atlagod van, de ettöl meg hülye vagy". Meg itt jobban ereztem hogy az eletre keszitenek fel.
Bürökracia is ezerszer gyorsabb, nem honapokig kell varni minden aprosagra.
Közbiztonsag is jobb, akar hajnalok hajnalan is egyedül el merek menni akarhova, Magyarorszagon ez azert nem nagyon igy van.
Tömegközlekedessel el lehet jutni akarhova, es nem altalaban nincs keses se. Emlekszem egyszer nem jött 2 oran at a busz, azt hazagyalogoltam par oran at, ezt igy mütet utan 3 hettel.
Hogy egy hatranyt is mondjak, az emberek nem annyira nyitottak mint a magyarok.
Quote (CyberPunk666 @ Mar 15 2015 12:56pm)
Villamosmérnök vagyok, most megyek tovább mérnökinfo másoddiplomára.
Amúgy szoftverfejlesztőként dolgozom. A főállásomban júliustól beágyazott rendszer-kamera-jel és képfeldolgozás témakörökkel fogok foglalkozni (tolatórendszerhez kamera). C++ meg valami script nyelvet kértek, hogy konkrétabb legyen, eddig ennyit tudok a projektről.
Villamosmernökkent 10k chf fölött kene lenni a havi fizetesednek. Ennek a töredekeböl megeltek ketten, ha nem tul sporolosok vagytok akkor is a felet felre tudjatok rakni. Parodnak nem tudom mi a szakmaja, de legalbb egy 4-5k frankot ö is keresne minimalis nemettel valoszinüleg.