Quote (Anarkin @ Mar 15 2015 11:56am)
fejtsd ki
Lassan 6 eve van hogy kijöttünk Svajcba. Földrajzilag ugyan nincs tul messze, de azert igy is vannak kulturalis, meg egyeb különbsegek is, amitöl rosszul erzi magat az ember.
Sok külföldit ismerek, akik utaljak az orszagot, meg az összes svajcit altalanossagban. Ez azert van, mert nehez integralodni, sokan vannak akik inkabb csak elzarkoznak.
Nekem is eltartott egy par evig, amire megszoktam a környezetet, a nyelvet, meg az egyeb különbsegeket. Igy utolag örülök, hogy az anyammal meg hugommal ellentetben adtam egy eselyt az itteni kulturanak, es teljes erövel azon voltam, hogy minel jobban beilleszkedjek.
Az eröfesziteseim most megterülnek, igaz meg csak gyakornok vagyok, de olyan munkam van amit szeretek csinalni, es meg is lehet belöle kenyelmesen elni, pedig nincs egyetemi vegzettsegem.
Voltak pillanatok, amikor ugy voltam vele hogy mostmar tele van a hocipöm az egesszel, de ha az ember a hosszutavu celt tartja maga elött, akkor atveszelhetö szerintem.
Quote (CyberPunk666 @ Mar 15 2015 12:17pm)
Egyre többet gondolkozom svájcon. Az asszony annyit mondott, hogy ő oda megy, ahová én. Csak mivel ő nem mérnök, meg kéne tanulnia legalább németül, mert különben mit csinálna kint? Az ő szakmájában az angol kevés, kell a helyi nyelv.
Szóval lehet anglia lesz belőle, de nem tudom. Csak elvágyom innen.
Nem tudom pontosan mi a szakmad, de ha valami egyetemi mernöki dolog, akkor keresel annyit, hogy az asszonyod tudjon nyugisan nyelvet tanulni, söt meg egy-ket gyerek is beleferne valoszinüleg.
This post was edited by Karan2_Returned on Mar 15 2015 05:41am