Quote (kusziyoker @ Jun 10 2014 07:11pm)
ezért:
"A másik időpontnak, a lefekvés előttinek, azért van nagyon fontos szerepe, mert az alvás a szervezetünk leghosszabb "éhezéssel" töltött periódusa. A lefekvés előtti fehérjének lassan felszívódónak kell lennie, olyannak, amely a lehető leghosszabb ideig tudja szabad aminosavakkal ellátni a szervezetet. Ilyen a másik tejfehérje: a kazein. A tejsavó sem rossz lefekvés előttre, de nem az a legideálisabb."
persze az én lustaságom is, de reggel munka előtt nincs időm leülni enni, felkelek, kimegyek mosdani addig öntök magamnak vizet, mielőtt felöltözök belerakom a port és felrázom induloás előtt megiszom. ez van 5órakor, és ezért is van hogy reggel 7kor már rendes ételt eszek. este általában 8kor vacsorázok (kivéve ha éjszakás vagyok) és 11 éjfélkor fekszek, akkor már nem kezdek el enni ,megiszok egy turmixot és alvás, nem a leghatásosabb de megteszi.
legfőbb oka az hogy 4napig 5:50-13:50ig egy nap pihenő
utána 4 napig 13:50 - 21:50ig egy nap pihenő
végül 4 napig 21:50 - 5:50ig vagyok két nap pihenő
kicsit igy nehéz belőni a reggelit meg a vacsit.
1. Bekezdés:
Ja, testépítő oldalak ezt fogják mondani, hogy megvedd a fehérjét lefekvés előttre, a kutatások viszont teljesen mást mutatnak, keress rá, a tejsavó/kazein fehérjék felszívódásának hatékonyságára, illetve idejére. Másik meg, ez is legenda, hogy folyamatosan zabálnod kell meg 2,5 óránként fehérje vagy lebontod magad.
Ajánlom figyelmedbe a leangains.com-ot, a csávó 16 órás böjtöket tart minden nap, általában kétszer eszik, mégis erősebb/jobban néz ki mint gyúrósok 99,9%-a.
2.
Erről beszélek 5-kor kelsz, 7-kor már eszel, de azt hiszed, hogy meg kell innod 5-kor egy fehérjét, ahelyett, hogy szimplán kivárnád a reggelit. Miért gondolod, hogy lefekvés előtt kell 1 turmix, ha 3 órával előtte ettél vacsorát? Látod a pozitív hatását, vagy csak bedőltél a marketingnek?
This post was edited by championmath on Jun 10 2014 11:50am