d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev16869707172117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 10.66
Feb 12 2010 01:39pm
Quote (Imdeth @ 12 Feb 2010 18:00)
welll spoken bro

amúgy boss-t nem erőltetném, vannak sokkal epikebbek is, ráadásul egyszerűbbek, a bypass rész, a bufferek etc. az úgy sem kell belőle.

A fő ok ami miatt agyfaszt kaphat a srác: terveznie kell egy nyákot, szóval jobb ha valami olyannal állsz elő aminek már kész nyáktervei vannak a neten, vagy univerzális nyákokon van (veroboard, perfboard) mert ez több napos meló is lehet.

egy jobb pillanatomban amúgy én összedobhatok neked egy alkatrész listát, mindent lehet itthon is kapni, kényelmesen netről rendelve, de mondom ha csak elé tolsz egy kapcsolási rajzot annak nem fog örülni mert kell egy nyák is.

mingyá linkelek hol van win.

mert a freeinfosocietyvel az a helyzet, hogy ott random kiszivárogtatott gyári kapcsoláso rajzok vannak, nem kész projektek (alkatrész lista, offboard kábelezés, különböző nyáktervek, modok, build reportok etc) amiket akár nulláról is elkezdhet egy halandó. ez kb. más cégek tervező mérnökeinek hasznos kis túlzással de nekünk kevésbé, persze ha van rá egy hetünk akkor cool

Itt van az egyik epikebb site: http://www.tonepad.com/projects.asp?projectType=fx

ezt nagyobb eséllyel érti meg, plusz van nyákterv, neki "csak" ki kell maratni, meg ki fúrni fúróval, magamnak is csak havonta egy ilyet vállalok be mer szívó

Ezer kössz, átnyálazom.
Oké, hogy vannak ezerszer jobbak, mint a boss, de én ezt a DS-2-t szarrá teszteltem hangszerbótban és ennek a hangja a leggutabb és nem merek mást, mert ha nem ilyen jó min. vagy jobb, akkor egy bús panda leszek :D
ennek a ds pedálnak eszetlen jó hangja van. a bypass részt nem értem. az nem csak annyit tesz, hogy egy-az-egyben továbbítja a 2 becsatlakoztatott jack között a jelet?
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Feb 12 2010 04:32pm
Quote (Aston @ 12 Feb 2010 21:39)
Ezer kössz, átnyálazom.
Oké, hogy vannak ezerszer jobbak, mint a boss, de én ezt a DS-2-t szarrá teszteltem hangszerbótban és ennek a hangja a leggutabb és nem merek mást, mert ha nem ilyen jó min. vagy jobb, akkor egy bús panda leszek :D
ennek a ds pedálnak eszetlen jó hangja van. a bypass részt nem értem. az nem csak annyit tesz, hogy egy-az-egyben továbbítja a 2 becsatlakoztatott jack között a jelet?

a bypass rész az a lábkapcsolóhoz szükséges, mivel ezekben az egész kapcsolás meg van oldva egy megszakító gombbal, de valójában több történik ennél, legalább kell két kapcsolás (input jackből effekt felé vagy a output jack felé, outputjackből effekt felé vagy input jack felé ("megy"-e az effekt vagy nem)) ha van led az még egy plusz kapcsolás valahol. szal ezt a 2-3 kapcsolást egy gombbal vezérlik. ez fazsa, csak a gyakorlatba nem igen kapsz itthon olyan gombot ami azután is működik, hogy egyszer ráléptél. na a bypass rész az ez a vezérlőelektronika.

ezért vannak a lábkapcsolók amikben mechanikailag megtörténik ez a 2-3 kapcsolás szóval nincs zükség arra a fél pedálnyi elektronikára. bufferre sincs szükség csak ha 10 méter fölötti kábelt használsz vagy mittomén 5nél több true bypass effektet. nem árt (ha jó alkatrészekből van), csak felesleges. na ilyen lábkapcsolót már lehet itthon is kapni.

nemtudom mennyi ám a ds-2 de ha 20k alatt van akkor nem biztos, hogy érdemes, sok szart (főleg szerszámok, fémfúrók, csípőfogók, páka, bizbasz, multiméter, 3rd hand, etc.) kell venni mire összerakja az ember. viszont ha több dolgot is tervezel később csinálni akkor megéri, meg jó funnak, de ha kizárólag anyagi okok miatt akarod akkor nem biztos, hogy megéri. nekem olyan 10k/darab környékén van az anyagköltség/pedál. (pláne, hogy mindig van valami amit németből kell rendelni mert itthon nincs) és egyszer a szerszámokat is meg kellett venni.

This post was edited by Imdeth on Feb 12 2010 04:33pm
Member
Gold: 69.85
Feb 17 2010 04:14am
Mezzon Django Reinhardt emlékkorcent van, még 11:55ig. Szép kis gitár muzsika.
Member
Feb 17 2010 04:45am
rendeltem végre egy új kabinetet, meg beszereltem valamelyik nap egy új híd humbuckert, meg új kimenő trafót.
Member
Feb 18 2010 04:18am
Indul a cab teszt, kíváncsi vagyok mit bírnak kihozni ennyi pénzből, az összeszerelés faszának tűnik, a speakerre nagyon kíváncsi vagyok, remélem valami jobb celestionnak a copyja.

(a szarrá moddolt amp kicsit gázul néz ki most, de lassan megcsinálom eredeti oldschool fender hangszóró szövettel)

This post was edited by Imdeth on Feb 18 2010 04:19am
Member
Gold: 124.45
Feb 19 2010 05:41am
Quote (Imdeth @ 18 Feb 2010 11:18)
Indul a cab teszt, kíváncsi vagyok mit bírnak kihozni ennyi pénzből, az összeszerelés faszának tűnik, a speakerre nagyon kíváncsi vagyok, remélem valami jobb celestionnak a copyja.

(a szarrá moddolt amp kicsit gázul néz ki most, de lassan megcsinálom eredeti oldschool fender hangszóró szövettel)

http://i49.tinypic.com/121eg3q.jpg

Mé nem értek én ilyesmihez. :fume:

Amúgy otthoni felvétellel kapcsolatban vannak tapasztalatok? Osszátok már meg. Okos kütyük inkább, vagy külső hangkártya?
Member
Gold: 69.85
Feb 19 2010 05:53am
Quote (Oberon_os @ 19 Feb 2010 13:41)
Mé nem értek én ilyesmihez.  :fume:

Amúgy otthoni felvétellel kapcsolatban vannak tapasztalatok? Osszátok már meg. Okos kütyük inkább, vagy külső hangkártya?

Mire gondolsz? only gitár hang?
Ha elektronyos ofc vmi pro külső hangkártya imo. tapasztalatom ugyan nincs. De nem hinném, hogy jobbat össze lehetne hozni.. Az nem venné fel azokat a zajokat amit a mikrofon igen...

Az akusztikus meg vmi baromi csendes szobába valami jobbféle mikrofon, szintén akár géphez kötve akár más, ami egyből 'írja'.. Bár itt ugyanúgy lehet még rakat zaj, de azt meg software-vel le lehet szűrni imo...
Member
Feb 19 2010 06:17am
Quote (Oberon_os @ 19 Feb 2010 13:41)
Mé nem értek én ilyesmihez.  :fume:

felvételről sajna fingom sincs pedig érdekel, néha felvennék pár dolgot.

gyakorlatilag ha az ember nem akar baszakodni akkor egy booster (tán akármi amin van egy volume poti az elég lehet) simán felnyomja line-levelre (1-2V körül van, boosterek meg akár a tápfeszig tolják, általában 8-9V ig) a gitár jelet, aztán mehet a line-inbe. ez mondjuk nem lehet túl jó, igazából én gitárt inkább mikrofonnal vennék fel de az már fokkal bonyolultabb, pro hangkártya, mic előfok (általában van a hangkarikban) valami mic etc. pénz.

This post was edited by Imdeth on Feb 19 2010 06:21am
Member
Feb 19 2010 06:26am
Quote (Imdeth @ 19 Feb 2010 13:17)
felvételről sajna fingom sincs pedig érdekel, néha felvennék pár dolgot.

gyakorlatilag ha az ember nem akar baszakodni akkor egy booster simán felnyomja line-levelre (1-2V körül van, boosterek meg akár a tápfeszig tolják, általában 8-9V ig) a gitár jelet, aztán mehet a line-inbe. ez mondjuk nem lehet túl jó, igazából én gitárt inkább mikrofonnal vennék fel de az már fokkal bonyolultabb, pro hangkártya, mic előfok (általában van a hangkarikban) valami mic etc. pénz.

Már csináltunk régebben felvételeket, de kibaszott fos jött vissza belőle. Ami bemenet van gépen, az kuka. szal vagy kütyü, amivel usb-re keni az ember (http://line6.com/podstudiogx), vagy külső hangkártya normális bemenettel.
+ progi is érdekelne ám. :/ Ami nem lagol/csúszik össze vissza.
Member
Feb 19 2010 06:29am
Quote (Oberon_os @ 19 Feb 2010 13:26)
Már csináltunk régebben felvételeket, de kibaszott fos jött vissza belőle. Ami bemenet van gépen, az kuka. szal vagy kütyü, amivel usb-re keni az ember (http://line6.com/podstudiogx), vagy külső hangkártya normális bemenettel.
+ progi is érdekelne ám. :/ Ami nem lagol/csúszik össze vissza.

próbáltuk bézt crate combóba és onnan vonalkimenettel, gitárt korg pandorán át, vonalból, multival, és erősítőt mikrofonozva is, dobot ofc mikrofonozva. De ott elvérzett a dolog, hogy fos minőségben vette fel. :/

és ez ofc edit

This post was edited by Oberon_os on Feb 19 2010 06:29am
Go Back To Magyar Topic List
Prev16869707172117Next
Add Reply New Topic New Poll