Quote (Aston @ 12 Feb 2010 21:39)
Ezer kössz, átnyálazom.
Oké, hogy vannak ezerszer jobbak, mint a boss, de én ezt a DS-2-t szarrá teszteltem hangszerbótban és ennek a hangja a leggutabb és nem merek mást, mert ha nem ilyen jó min. vagy jobb, akkor egy bús panda leszek
ennek a ds pedálnak eszetlen jó hangja van. a bypass részt nem értem. az nem csak annyit tesz, hogy egy-az-egyben továbbítja a 2 becsatlakoztatott jack között a jelet?
a bypass rész az a lábkapcsolóhoz szükséges, mivel ezekben az egész kapcsolás meg van oldva egy megszakító gombbal, de valójában több történik ennél, legalább kell két kapcsolás (input jackből effekt felé vagy a output jack felé, outputjackből effekt felé vagy input jack felé ("megy"-e az effekt vagy nem)) ha van led az még egy plusz kapcsolás valahol. szal ezt a 2-3 kapcsolást egy gombbal vezérlik. ez fazsa, csak a gyakorlatba nem igen kapsz itthon olyan gombot ami azután is működik, hogy egyszer ráléptél. na a bypass rész az ez a vezérlőelektronika.
ezért vannak a lábkapcsolók amikben mechanikailag megtörténik ez a 2-3 kapcsolás szóval nincs zükség arra a fél pedálnyi elektronikára. bufferre sincs szükség csak ha 10 méter fölötti kábelt használsz vagy mittomén 5nél több true bypass effektet. nem árt (ha jó alkatrészekből van), csak felesleges. na ilyen lábkapcsolót már lehet itthon is kapni.
nemtudom mennyi ám a ds-2 de ha 20k alatt van akkor nem biztos, hogy érdemes, sok szart (főleg szerszámok, fémfúrók, csípőfogók, páka, bizbasz, multiméter, 3rd hand, etc.) kell venni mire összerakja az ember. viszont ha több dolgot is tervezel később csinálni akkor megéri, meg jó funnak, de ha kizárólag anyagi okok miatt akarod akkor nem biztos, hogy megéri. nekem olyan 10k/darab környékén van az anyagköltség/pedál. (pláne, hogy mindig van valami amit németből kell rendelni mert itthon nincs) és egyszer a szerszámokat is meg kellett venni.
This post was edited by Imdeth on Feb 12 2010 04:33pm