d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev16768697071117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 10.66
Jan 5 2010 05:25pm
Ilyen homestudios biszbaszokhoz a Line6 pod izét szokták ajánlani. Olyan a cucc, mint egy elfektetett xbox360 van rajta instrument bemenet és jó minőségben rögzíti a hangodat. van hozzá szoftver, amivel tudsz mindenfélét torzítani és asszem 20K körül van.
+ azért jó, mert nem igényel hangkártyát, mivel USB-s.

itt a link féle: http://line6.com/podstudio/
beljebb: http://line6.com/podstudiogx/

zenészfórumon dícsérik a srácok, hogy jóféle meg ilyesmi passz.
én most úgy döntöttem, hogy multizni fogok, mert drágák az analog pedálok és mivel siman rocktól a slipknotig mindent játszom elég drága volna bepedálozni magam :(
egy korg ax5g-t néztem ki[az a pedálos biszbasz]. youtube vidik alapján elég jól szól. holnap megyek kipróbálni
Member
Gold: 124.45
Jan 5 2010 05:34pm
Quote (Aston @ 5 Jan 2010 23:25)
Ilyen homestudios biszbaszokhoz a Line6 pod izét szokták ajánlani. Olyan a cucc, mint egy elfektetett xbox360  van rajta instrument bemenet és jó minőségben rögzíti a hangodat. van hozzá szoftver, amivel tudsz mindenfélét torzítani és asszem 20K körül van.
+ azért jó, mert nem igényel hangkártyát, mivel USB-s.

itt a link féle: http://line6.com/podstudio/
beljebb: http://line6.com/podstudiogx/

zenészfórumon dícsérik a srácok, hogy jóféle meg ilyesmi passz.
én most úgy döntöttem, hogy multizni fogok, mert drágák az analog pedálok és mivel siman rocktól a slipknotig mindent játszom elég drága volna bepedálozni magam :(
egy korg ax5g-t néztem ki[az a pedálos biszbasz]. youtube vidik alapján elég jól szól. holnap megyek kipróbálni

Bár eléggé érezhető a különbség digit és analóg között, alsó/közép kategósiás cuccokat használó embereknél ez annyira nem gáz imo, mikor a koncert is kombókról megy a kocsmában... Igaz, én semmit nem kötnék a bézem és az erősítő közé, csak pár igazán odabaszós darabot, de bassnál ez nem gáz, meg pökhendibb vagyok annál mint amennyire játszani tudok... :D
Mindettől függetlenül, a kevesebb néha több, vegyél inkább 1-2 pedált csak, ne egy vonatot, és inkább játssz szűkebb spektrumban, mint olyannal amit nem szeretsz.
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Jan 5 2010 05:36pm
Quote (TheStriker @ 6 Jan 2010 01:03)
Egy szóval sem mondtam, hogy helyettesíti az egyik a másikat, hülye azért én se vagyok :P

Boss? VALAHOGY SZÓLÓ? Egyik legjobb analog pedálokat gyártó cég ... főleg ilyen árakért.
xGurkeHülyeGyerekx: Jól teszed, én is terveztem már ilyen homestudiot, de sosem lett belőle semmi ... pedig egy fasza studioprogram, egy hangkártya, és már meg is vagyunk, ennyi kell hozzá. Jó árban ki is lehet hozni, ha a studioprogit sikerül "olcsón megvenned" :D Hangkártya megvan 5-10 ezerből jobb esetben, a midi billentyükhöz nem értek, de nekem olyan nem is nagyon kéne.
Mondjuk azért nem is egyszerü ez a dolog, mivel teszemazt egy cubaset nem 1-2 nap megtanulni kezelni..

Bossról a véleményem:

jó kapcsolások, bestest N1 ház meg lábkapcsoló, jó érzés rálépni, jó ár (használtan) és szar alkatrészek. Van vagy 5 amcsi cég ami abból él, hogy Bossokat moddol. (ráadásul nem igen változtat semmit a gyári értékeken, szal jók azok ahogy vannak, csak szar erősítő ICk vannak, szar elektrolit kondik etc.) (Analogman, Monte Allum, magyar: Eldzsi Mod etc.) Amúgy ez jó dolog, mert használtan olcsók mert gyárilag viszonylag szar alkatrészek amik néha szar hangzást okoznak (mély/magas vágás, etc) de olcsón kijavíthatóak.
Szal moddolni best. Holnap veszek egy Boss CS-3-at 10k-ért moddolni ha meg szar úgy is akkor minimális bukással el lehe tadni de még lehet hogy nyerek is rajta csak ráírom, hogy modded.

This post was edited by Imdeth on Jan 5 2010 05:38pm
Member
Gold: 15.00
Jan 6 2010 09:19am
Quote (Imdeth @ Jan 5 2010 11:36pm)
Bossról a véleményem:

jó kapcsolások, bestest N1 ház meg lábkapcsoló, jó érzés rálépni, jó ár (használtan) és szar alkatrészek. Van vagy 5 amcsi cég ami abból él, hogy Bossokat moddol. (ráadásul nem igen változtat semmit a gyári értékeken, szal jók azok ahogy vannak, csak szar erősítő ICk vannak, szar elektrolit kondik etc.) (Analogman, Monte Allum, magyar: Eldzsi Mod etc.) Amúgy ez jó dolog, mert használtan olcsók mert gyárilag viszonylag szar alkatrészek amik néha szar hangzást okoznak (mély/magas vágás, etc) de olcsón kijavíthatóak.
Szal moddolni best. Holnap veszek egy Boss CS-3-at 10k-ért moddolni ha meg szar úgy is akkor minimális bukással el lehe tadni de még lehet hogy nyerek is rajta csak ráírom, hogy modded.

Aha oké. :D Nem fogtam fel ebből sokat :P
Abban lennék kíváncsi a véleményedre, hogy hogy vegyem fel magam (bass), a mikrofonos dolog, amit írtam, müködne? Segits péeless, szerintem te vágod ezt a témát!
Aston, mi POD-dal "studioztunk", amikor még egyben volt a zenekar, csak az általad mutatottnál 3x durvábbal :P Meg volt a gitárosunknak hangkártyája + többféle programa is, nagyon kiraj volt, szinte profi minőségben lehetett igy dolgozni. Iszonyat jó kütyü, az biztos.
Member
Jan 8 2010 12:20am
Member
Jan 8 2010 01:46am
Quote (TheStriker @ 6 Jan 2010 17:19)
Aha oké. :D Nem fogtam fel ebből sokat :P
Abban lennék kíváncsi a véleményedre, hogy hogy vegyem fel magam (bass), a mikrofonos dolog, amit írtam, müködne? Segits péeless, szerintem te vágod ezt a témát!
Aston, mi POD-dal "studioztunk", amikor még egyben volt a zenekar, csak az általad mutatottnál 3x durvábbal :P Meg volt a gitárosunknak hangkártyája + többféle programa is, nagyon kiraj volt, szinte profi minőségben lehetett igy dolgozni. Iszonyat jó kütyü, az biztos.

a dolgok rögzítéséről fogalmam sincs sajna, eddig kb. beírtam GuitarProba mindent ami kellett.

Quote (Aston @ 8 Jan 2010 08:20)

gondolkodok egy olcsó multin fülessel való gitározáshoz de szerintem előtte építek próbaképp egy erősítő szimulátort, igazából ilyen bonyolultabb EQ-nak kell elképzelni. (kivágja azokat a frekiket amik egy igazi gitár hangszórón se szólalnak meg meg stb.) az alkatrészek megvannak, kb. 1000 pénz lenne az egész vs. egy multi ára, de ez nem tudom mikor valósul meg mert még kell egy delay, egy-két bypass loop, meg aludoboz is kéne már a 3 befejezett cuccomnak.
Member
Gold: 124.45
Jan 29 2010 10:14pm
Quote (Imdeth @ 8 Jan 2010 08:46)
a dolgok rögzítéséről fogalmam sincs sajna, eddig kb. beírtam GuitarProba mindent ami kellett.

gondolkodok egy olcsó multin fülessel való gitározáshoz de szerintem előtte építek próbaképp egy erősítő szimulátort, igazából ilyen bonyolultabb EQ-nak kell elképzelni. (kivágja azokat a frekiket amik egy igazi gitár hangszórón se szólalnak meg meg stb.) az alkatrészek megvannak, kb. 1000 pénz lenne az egész vs. egy multi ára, de ez nem tudom mikor valósul meg mert még kell egy delay, egy-két bypass loop, meg aludoboz is kéne már a 3 befejezett cuccomnak.

Én egy korg pandorát vettem ilyesmi gyakorlás céljára. 40k volt, de van benne dobalap, meg soksok szimuláció és effekt. Mondjuk effektet bézzel egyáltalán nem használok, de attól még jó tudni mi mire jó, mit hol lehetne kihasználni, ésatöbbi. Metró is kifejezetten hasznos. Ettől még mondjuk nem kellett volna megvennem, már picit bánom, mivel nem volt olcsó. Egy szimpla metronómos, hangológépes, "egyhangú", effekt nélküli szutyok is megfelelne gyakorlásnak itthonra. :/
Member
Feb 12 2010 10:11am
Imdeth! Szakérts léégyszi!

http://www.freeinfosociety.com/electronics/schematics/audio/pictures/bossds2.gif

Ez itt egy kapcsolás. Boss DS-2 kapcsolás. Nagyon szép.
Ha egy villanyosteknikus ismerőshöz elviszem ezt, meg leborítok elég egy vagon alaktrészt, ami ehez kell és azt mondom tegye össze a nyákot én meg majd bedobozolom, akkor mennyire fog agyfaszt kapni?
Kvázi mennyire bonyolult ez a kapcsolás ill. nehéz lehet-e megcsinálni? Ha meg még egy árat is saccolsz, akkor nagy lávcsi lesz :hug:
Member
Gold: 5,740.00
Feb 12 2010 10:12am
Quote (Aston @ Feb 12 2010 05:11pm)
Imdeth! Szakérts léégyszi!

http://www.freeinfosociety.com/electronics/schematics/audio/pictures/bossds2.gif

Ez itt egy kapcsolás. Boss DS-2 kapcsolás. Nagyon szép.
Ha egy villanyosteknikus ismerőshöz elviszem ezt, meg leborítok elég egy vagon alaktrészt, ami ehez kell és azt mondom tegye össze a nyákot én meg majd bedobozolom, akkor mennyire fog agyfaszt kapni?
Kvázi mennyire bonyolult ez a kapcsolás ill. nehéz lehet-e megcsinálni? Ha meg még egy árat is saccolsz, akkor nagy lávcsi lesz :hug:

így neház lesz
Forbidden
You do not have permission to access this document.
Member
Feb 12 2010 11:00am
Quote (szabika @ 12 Feb 2010 18:12)
így neház lesz
Forbidden
You do not have permission to access this document.

welll spoken bro

amúgy boss-t nem erőltetném, vannak sokkal epikebbek is, ráadásul egyszerűbbek, a bypass rész, a bufferek etc. az úgy sem kell belőle.

A fő ok ami miatt agyfaszt kaphat a srác: terveznie kell egy nyákot, szóval jobb ha valami olyannal állsz elő aminek már kész nyáktervei vannak a neten, vagy univerzális nyákokon van (veroboard, perfboard) mert ez több napos meló is lehet.

egy jobb pillanatomban amúgy én összedobhatok neked egy alkatrész listát, mindent lehet itthon is kapni, kényelmesen netről rendelve, de mondom ha csak elé tolsz egy kapcsolási rajzot annak nem fog örülni mert kell egy nyák is.

mingyá linkelek hol van win.

mert a freeinfosocietyvel az a helyzet, hogy ott random kiszivárogtatott gyári kapcsoláso rajzok vannak, nem kész projektek (alkatrész lista, offboard kábelezés, különböző nyáktervek, modok, build reportok etc) amiket akár nulláról is elkezdhet egy halandó. ez kb. más cégek tervező mérnökeinek hasznos kis túlzással de nekünk kevésbé, persze ha van rá egy hetünk akkor cool

Itt van az egyik epikebb site: http://www.tonepad.com/projects.asp?projectType=fx

ezt nagyobb eséllyel érti meg, plusz van nyákterv, neki "csak" ki kell maratni, meg ki fúrni fúróval, magamnak is csak havonta egy ilyet vállalok be mer szívó

This post was edited by Imdeth on Feb 12 2010 11:05am
Go Back To Magyar Topic List
Prev16768697071117Next
Add Reply New Topic New Poll