d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Filmajánló > Avagy Milyen Jó Filmet Láttál Mostanában
Prev167686970711650Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.18
Apr 26 2009 10:10am
http://www.imdb.com/media/rm4238578944/tt1032755

Kurva jó film. Az elmúlt időkből nem is sok vetélytársát tudnám felhozni.
Member
Gold: 6,440.13
Apr 26 2009 01:14pm
Quote (ElCapitano @ Sun, Apr 26 2009, 05:10pm)
http://www.imdb.com/media/rm4238578944/tt1032755

Kurva jó film. Az elmúlt időkből nem is sok vetélytársát tudnám felhozni.

Nekem valamiért nem jött be :( A ravasz, az agy vagy a blöff után gyenge közepes alkotásnak tartottam, alulfejlett cselekmény szállal. Viszont ezt a stílust egyre több film veszi fel (crank2 pl).
Member
Gold: 4,747.73
Apr 26 2009 07:03pm
A Next- a holnap a multé
kurva jo film volt!
röviden ennyi, nézzétek meg, most indulok lengyelországba, a filmmel msot végeztme, ésmár 3 óra!!!bb all
Member
Gold: 13,000.00
Apr 26 2009 07:24pm
Quote (Vismajor @ Mon, Apr 27 2009, 02:03am)
A Next- a holnap a multé
kurva jo film volt!
röviden ennyi, nézzétek meg, most indulok lengyelországba, a filmmel msot végeztme, ésmár 3 óra!!!bb all

mi jótt csinálsz te lengyelországban? :huh:
egyébként kicsit régi az a film, de tényleg jó :)
Member
Gold: 4,747.73
Apr 27 2009 12:22pm
Quote (Megas_heroes @ Mon, Apr 27 2009, 02:24am)
mi jótt csinálsz te lengyelországban? :huh:
egyébként kicsit régi az a film, de tényleg jó :)

2007es....azért egy filmre nem mondanám h régi ha 2 éves.
Most értem haza, höh.
Opoléba voltam, faterral kimentünk alkatrészértl (tapasztalat: ERdély után Pozsonynál is húztam a strigulákat a "miénk volt" táblázaton, magyarországon kívül elvétve találkoztunk olyannal aki úgy előzött meg a sztádán mintha álllnánk, 140-nél, csehország kibebaszott szép hely,és az autóutak minőségibbek a sztádánál, a polákok folyton vigyorognak, mo-n volt a legjobb a sztáda, de itt is a legtöbb a barom)
amúgy jó volt

This post was edited by Vismajor on Apr 27 2009 12:23pm
Member
Gold: 279.00
Apr 30 2009 06:08am

Funny Games
(2007)

"Szünidei idill: mama, papa, és kisfiuk egy tóparti házban. Váratlanul egy golfruhás, fehér kesztyűs férfi jelenik meg az ajtóban. Eltereli a háziasszony figyelmét, amíg egy másik férfi is belép. A család egy pillanat alatt az erőszak áldozata lesz.

Szereplők: Naomi Watts (Anna), Michael Pitt (Paul), Tim Roth (George), Brady Corbet (Peter), Siobhan Fallon (Betsy), Boyd Gaines (Fred), Devon Gearhart (Georgie), Robert LuPone (Robert), Linda Moran (Eva)
Rendezte: Michael Haneke"

Hűűha! Ez a Michael Haneke tud valamit! Az eredeti, 1997-es változatot nem láttam, viszont a 10 évvel későbbi változat olyan szinten kifinomult, precíz, halálos, amelytől gondolom az eredeti mű még jobb. De ha ez egy zseniális film, akkor az milyen lehet? :)

Michael Haneke fantasztikusan bánik a filmjeivel. Elképzeléseim szerint minden kis képkockáját megtervezte a Funny Games-nek, és közben iszonyúan próbálta elérni, és végül el is érte, hogy minden egyes képkocka az ördögöt hordozza magában.
Gyakorlatilag a 11. perctől közel két órán keresztül vert a szívem; pedig vért alig látunk, csakúgy mint erőszakot - utóbbira még később kitérek. Viszont ahogy megjelenik a két úriember, onnantól kezdve felborul a film elején kb. fél perc leforgása alatt bemutatott családi idill: a fiatalemberek először számomra idétlen kisgyerek-szinten álltak: udvariatlan, követelőző, kissé nevetséges figurák. Aztán percek alatt rá kell ébrednünk, hogy vége a harmóniának: rettegés és tömény izgalom sora vár minket.

Igazán 4 dolog teszi naggyá a filmet:

1) A kamerakezelés, illetve a színészek közvetlensége. Formabontó, hogy erőszak bőven akad a filmben, abból azonban nem sokat látunk. Félelmetes, ahogyan a legmegrázóbb hangoknál a kamera egy helyben áll, nem mozdul, mi pedig legszívesebben továbbtolnánk a kamera-sínt, hogy láthassuk az eseményeket. Rendkívül újító fogás ez (illetve '97-ben volt az :)), hiszen egyrészt mesterien tartja fenn a néző érdeklődését, másrészt a durvább események nem-mutatása jóvoltából a film tökéletesen kilóg a mai sablon-thrillerek/horrorok kategóriájából, és visszatér a szó szerint thrillernek nevezett kategóriához. Az pedig, hogy a kamerába beszél, azaz a nézőnek mondja néhány jelenetben a mondanivalóját az egyik fiú, különös kontaktust teremt a történet és a néző között. Magyarul: operatőri munka és a rendező fogása = 100% (Ja, és a kameraállás jóvoltából nem látható események tökéletesen kompenzálódnak a hanghatások által, mely a film vége felé látott ping-pong-labdás hangban teljesedik ki.

2) A színészek játéka és a karakterek. Naomi Watts-ról nem kívánok írni. Pont. Ő kész. Van, imádjuk őt, meghajlunk előtte.
Amit a két úriember leművelt, az egyszerűen botrányosan jó: a karaktereik könnyedén fogják fel a gyilkolást és kegyetlenséget, amolyan mindennapos dolog. Tulajdonképpen sokkal fontosabb, hogy együnk egy falatot, lássuk a sportot a TV-ben, stb. És ahogy ezeket a karaktereket megtestesítik a fiatal színészek, valami zseniális. 100% a színészi játék is, és a karakterek felépítése.

3) Az értékrendek felállítása. Furcsa, és vicces elvárni egy vérbeli thriller-től, hogy mondanivalóval szolgáltasson, a karakterek köré szerveződött értékrendszer azonban mégis tanulságként vehető fel. Minden karakterről van pozitív és egyben negatív véleményünk is. Bizony, még Killer urakról is. :)

4) Maga a történet: lehengerlő, ahogy kitör a sablon-alaptörténetből. Hiszen nem egyszer láttuk már, ahogy egy idilli családot szétrobbant a terror néhány elmeháborodott kamasz miatt. Valóban van egy vontatottabb 5 perc, a mobiltelefonos rész, mely számomra teljesen érthetetlenül került a filmbe, de hát ez van. Azonban a film végi "csavar", vagy inkább nem csavar, és a távirányítóval eljátszott dolgok, és a kamera és a néző kapcsolata közti kiteljesedés (spoiler-mentesen nem tudok róla írni) megkoronázzák a filmet. Szintén 100%.

Szóval egy mindennapi történet köntösébe öltöztetett remekműről van szó, mely minden percében leköt, zseniális módon adagolja az adrenalint gyakorlatilag a film elejétől a legvégéig a legszenzációsabb módon.
Michael Haneke előtt le a kalappal. Kíváncsian várom az 1997-es változatot. :)
Tehát a film a mobilis rész miatt veszít egy kicsit értékeiből, így egyelőre 95%-ot adok rá, de hát nem az utolsó alkalommal néztem meg a filmet, annyi szent. És talán legközelebb értelmet találok abban a jelenetben is. :))

Beteg, nagyon, feszült, kegyetlen, ajánlom.

Ezek a sorok kellő mértékben felkeltették az érdeklődésemet, hamarosan bekebelezem eme filmremeket végre én is.
Member
Gold: 70.00
Apr 30 2009 07:17am
twilight| boszorkány hegy
JA ÉS dregonboll evolucio
Member
Gold: 6,440.13
Apr 30 2009 07:22am
Quote (terbi @ Thu, Apr 30 2009, 02:17pm)
twilight| boszorkány hegy
JA ÉS dregonboll evolucio

twilight irtó fos volt szerintem, dragonballt fél szemmel néztem csak végig annyira gyenguskának találtam

gondolom a boszorkányhegy is hasonló akkor
Member
Gold: 13.37
Apr 30 2009 07:24am
Quote (beni @ Thu, 30 Apr 2009, 14:22)
twilight irtó fos volt szerintem, dragonballt fél szemmel néztem csak végig annyira gyenguskának találtam

gondolom a boszorkányhegy is hasonló akkor

THIS
de olyan helyes benne a sjác :blush: <3

This post was edited by PolearmAster on Apr 30 2009 07:25am
Member
Gold: 70.00
Apr 30 2009 09:18am
StAr WaRs filmek naon gz-k
g.lucas megütüttöe a födijat velük
Go Back To Magyar Topic List
Prev167686970711650Next
Add Reply New Topic New Poll