Quote (xGurke @ 7 Jan 2010 21:48)
Farki, csak írok 1-2 példát.
Vegyük pl gitártanáromat. Havi 30-40k az hogy ENGEM tanít. Rajtam kívül van még ~7 másik diákja... Ha csak fele annyiszor járnak mint én az akkor is fejenként 15-20k ami héttel szorozva + az én részem = 135 - 180k havonta.
És ez csak az oktatás része...
~5-6 bandában játszik (nem tudom ezekből mennyi pénz jön be neki... De azt tudom, hogy múltkor nagyon szomorúan mesélte, hogy a válság miatt csak heti 8-10 fellépésük van /hét..)
Ezenfelül saját stúdiója van, ahova kb hetente jönnek bandák felvetetni a számaikat (20-25k/szám - tegyük fel, hogy egy cd-n van mondjuk 10 szám = 200-250k/cd) És itt neki annyi dolga van, h lenyomja a 'record' gombot és ha minden megvan akkor mastereli az egészet és kész.
A másik legyen mondjuk a dobtanár ismerős:
Kedvem támadt dobolni tavaly, gondoltam elmegyek hozzá..(2,5k/h) Kedd reggel 7-től 8-ig és péntek este 7-tól 8-ig volt szabad időpontja. A többi napon az összes óra tele reggel 7től este 8ig
Aztán átmentem egy másik dobtanárhoz, ahol hasonló volt a helyzet és végül a 3. tudott elvállalni, mert neki még voltak szabadon normális időpontjai.
jó de ez egy ember
te nem fogsz belőle megélni