d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev16726736746756761468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 33,265.80
Jan 22 2015 09:21am
Quote (Cpt_Ghost @ 22 Jan 2015 16:18)
en azt ertem, hogy ez igy fos, de ha beleeroltetik a cegeket hogy fizessenek tobbet a munkaeroert, kurvara nem jolet lesz a vegeredmeny, ezt kene megerteni.

Lehet azt normalisan is csinalni, plane egy olyan fejlett gazdasagban, mint az amerikai. Onnan a cegek nem hatralnak ki olyan konnyen, mint mondjuk Magyarorszagrol.

Tovabba Obama is utalt arra, hogy az egeszet a gazdagok rendesebb megadoztatasaval probalna meg kompenzalni.
Member
Jan 22 2015 09:21am
Quote (Cpt_Ghost @ 22 Jan 2015 16:18)
en azt ertem, hogy ez igy fos, de ha beleeroltetik a cegeket hogy fizessenek tobbet a munkaeroert, kurvara nem jolet lesz a vegeredmeny, ezt kene megerteni.
Abszolut nem a minimalber amihez hozzakene nyulni, csak nyilvan ezzel a legegyszerubb dobalozni, obama is csak egy politikus aki akarja a forro szavazatokat, errol szol az egesz.

Obama nem akarja a szavazatokat, mar a masodik ciklusat tolti ki, es nem indulhat ujra a valasztasokon.
Member
Gold: 80.00
Jan 22 2015 09:25am
Quote (CyberPunk666 @ 22 Jan 2015 16:20)
Azért hidd már el, hogy jobban tudják :D
Nem a kocsmában lévő öregek dolgairól beszélsz, hanem a világ egyik vezető hatalmáról ^^

Egyébként nem követem az ottani eseményeket, csak obama évértékelőjéről hallottam pár mondatot, és ha jól tudom alacsonyabb a munkanélküliség, mint a válság előtt.
Szóval simán bele kell férjen az emelés, ha csak ennyi a gond.

jo hat elmeleti sikon ugy fog kinezni a dolog ahogy en leirtam, emeljek meg a minimalbert es megnezzuk mi tortenik, majd akkor visszaterhetunk erre, de nem gondolnam, hogy a mcdonalds managementjenek az lenne a reakcioja hogy hmm valoban tobbet kene adni a munkasoknak a munkajukert, vagjuk csak le a profitbol es nem az, hogy hmm hat akkor kibaszunk par embert hogy kompenzaljuk, akiket meg kibasztak basszák meg magukat.
Quote (josheide @ 22 Jan 2015 16:21)
Obama nem akarja a szavazatokat, mar a masodik ciklusat tolti ki, es nem indulhat ujra a valasztasokon.

de a partja igen (az azert csak indulhat a valasztasokon, ha mar obama nem lesz elnok akkor is, vagy ezt nem tudom pontosan)
Quote (josheide @ 22 Jan 2015 16:21)
Lehet azt normalisan is csinalni, plane egy olyan fejlett gazdasagban, mint az amerikai. Onnan a cegek nem hatralnak ki olyan konnyen, mint mondjuk Magyarorszagrol.

Tovabba Obama is utalt arra, hogy az egeszet a gazdagok rendesebb megadoztatasaval probalna meg kompenzalni.

a gazdagabbak megadoztatasa jo kompenzacio valoban, de akkor is inkabb a berleti dijak adojat csokkentenem (ha van) es a tobb ilyesmit ami neheziti a megelheteset ennek a retegnek, es ezt finanszirozni a gazdagok adojanak extra bevetelebol, sokkal ertelmesebb lepes lenne, mint a minimalbert emelni.

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 22 2015 09:27am
Member
Gold: 0.00
Jan 22 2015 09:26am
Quote (Cpt_Ghost @ Jan 22 2015 05:15pm)
meg jo, hogy ha felfognad akkor itt pont arrol van szo, hogy a minimal ber emelestol nem lesz jobb a nyomorultjanak, csak szarul jar vele, de hangzatos demagog faszsag es lehet szavazni arra aki igergeti, de go for it, en kibirom ha duplaja lesz mindennek az ara, ok mar nem biztos ))

joey fogja fizetni a kemoterapiamat mostmar lassan annyi rakot kapok tole, nem tudom minek jott vissza

Nyilván máshogy nem lehet megoldani, csak ahogy te mondod.

Tudod van a józan paraszti ész, ami azt mondja, ha valahova teszünk, akkor máshonnan szükségképpen elveszünk.

A cégeket nyilván államilag kompenzálni kell, ha azt akarod, hogy emelje a béreket, és szerintem ha stadionok építésre van pénz, akkor talán erre is akadna.

This post was edited by ZaturekManfred on Jan 22 2015 09:28am
Member
Jan 22 2015 09:27am
Quote (ZaturekManfred @ 22 Jan 2015 16:26)
Nyilván máshogy nem lehet megoldani, csak ahogy te mondod.

Tudod van a józan paraszti ész, ami azt mondja, ha valahova teszünk, akkor máshonnan szükségképpen elveszünk.

A cégeket nyilván államilag kompenzálni kell, ha azt akarod, emelje a béreket, és szerintem ha stadionok építésre van pénz, akkor talán erre is lehetne.

fenti postom
Member
Gold: 1.00
Jan 22 2015 09:31am
levi járt egy félévet a gazdasági főiskolára.

Quote (Cpt_Ghost @ 22 Jan 2015 17:25)
jo hat elmeleti sikon ugy fog kinezni a dolog ahogy en leirtam, emeljek meg a minimalbert es megnezzuk mi tortenik, majd akkor visszaterhetunk erre, de nem gondolnam, hogy a mcdonalds managementjenek az lenne a reakcioja hogy hmm valoban tobbet kene adni a munkasoknak a munkajukert, vagjuk csak le a profitbol es nem az, hogy hmm hat akkor kibaszunk par embert hogy kompenzaljuk, akiket meg kibasztak basszák meg magukat.

de a partja igen (az azert csak indulhat a valasztasokon, ha mar obama nem lesz elnok akkor is, vagy ezt nem tudom pontosan)

a gazdagabbak megadoztatasa jo kompenzacio valoban, de akkor is inkabb a berleti dijak adojat csokkentenem (ha van) es a tobb ilyesmit ami neheziti a megelheteset ennek a retegnek, es ezt finanszirozni a gazdagok adojanak extra bevetelebol, sokkal ertelmesebb lepes lenne, mint a minimalbert emelni.

Szerintem kb ezerszer jobban tudják, hogy pontosan mi és mekkora hatással lesz majd az országukra.
Ismerik a számokat, ők is tanultak ilyeneket, ráadásul még tapasztalatuk is van.

^^
Member
Jan 22 2015 09:31am
Quote (Cpt_Ghost @ 22 Jan 2015 16:25)

Igen ezekrol is beszelt. Az a baj, hogy nagyon feluletes vagy es a minimalis kozgaztudasoddal hirtelen megszakerted a dolgot.

Member
Gold: 3,000.00
Jan 22 2015 09:32am
Quote (josheide @ Jan 22 2015 04:31pm)
Igen ezekrol is beszelt. Az a baj, hogy nagyon feluletes vagy es a minimalis kozgaztudasoddal hirtelen megszakerted a dolgot.

volt mar olyan tema a subon amit levente nem szakertett meg zsigerbol?
Member
Gold: 1.00
Jan 22 2015 09:33am
Quote (Taszilo.^ @ 22 Jan 2015 17:32)

Az én vagyok, mkey?
nem adom a megszakértő címet senkinek, az az enyém!
Member
Jan 22 2015 09:33am
Quote (CyberPunk666 @ 22 Jan 2015 16:31)
levi járt egy félévet a gazdasági főiskolára.

Szerintem kb ezerszer jobban tudják, hogy pontosan mi és mekkora hatással lesz majd az országukra.
Ismerik a számokat, ők is tanultak ilyeneket, ráadásul még tapasztalatuk is van.

^^

tfw egy szot se tanultunk ilyenekrol, viszont integralni azt tudok (tobbek kozott ezert is dontottem ugy, hogy faszom az egeszbe es elmegyek jogra)
Quote (josheide @ 22 Jan 2015 16:31)

en konkretan csak arrol olvastam, hogy emelni akarjak a minimum bert, es ezt eljenezte a plebs, ettol viszont rendszeresen rakot kapok, ezert is szuletett a post, mert onmagaban nem fog mukodni, de meg lehet ezt targyalni ugy is ahogy most tortenik, nem joey fele hue hat toled nem is szamitottunk masra toled aztan megdogolhet mindenki XD
Quote (Taszilo.^ @ 22 Jan 2015 16:32)

pl anyádat

This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 22 2015 09:34am
Go Back To Magyar Topic List
Prev16726736746756761468Next
Add Reply New Topic New Poll