Quote (CyberPunk666 @ 22 Jan 2015 16:20)
Azért hidd már el, hogy jobban tudják :D
Nem a kocsmában lévő öregek dolgairól beszélsz, hanem a világ egyik vezető hatalmáról ^^
Egyébként nem követem az ottani eseményeket, csak obama évértékelőjéről hallottam pár mondatot, és ha jól tudom alacsonyabb a munkanélküliség, mint a válság előtt.
Szóval simán bele kell férjen az emelés, ha csak ennyi a gond.
jo hat elmeleti sikon ugy fog kinezni a dolog ahogy en leirtam, emeljek meg a minimalbert es megnezzuk mi tortenik, majd akkor visszaterhetunk erre, de nem gondolnam, hogy a mcdonalds managementjenek az lenne a reakcioja hogy hmm valoban tobbet kene adni a munkasoknak a munkajukert, vagjuk csak le a profitbol es nem az, hogy hmm hat akkor kibaszunk par embert hogy kompenzaljuk, akiket meg kibasztak basszák meg magukat.
Quote (josheide @ 22 Jan 2015 16:21)
Obama nem akarja a szavazatokat, mar a masodik ciklusat tolti ki, es nem indulhat ujra a valasztasokon.
de a partja igen (az azert csak indulhat a valasztasokon, ha mar obama nem lesz elnok akkor is, vagy ezt nem tudom pontosan)
Quote (josheide @ 22 Jan 2015 16:21)
Lehet azt normalisan is csinalni, plane egy olyan fejlett gazdasagban, mint az amerikai. Onnan a cegek nem hatralnak ki olyan konnyen, mint mondjuk Magyarorszagrol.
Tovabba Obama is utalt arra, hogy az egeszet a gazdagok rendesebb megadoztatasaval probalna meg kompenzalni.
a gazdagabbak megadoztatasa jo kompenzacio valoban, de akkor is inkabb a berleti dijak adojat csokkentenem (ha van) es a tobb ilyesmit ami neheziti a megelheteset ennek a retegnek, es ezt finanszirozni a gazdagok adojanak extra bevetelebol, sokkal ertelmesebb lepes lenne, mint a minimalbert emelni.
This post was edited by Cpt_Ghost on Jan 22 2015 09:27am