d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev16667686970117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Jan 4 2010 02:31pm
holnap után jön egy EQ pedálom de nem leszek otthon :( remélem itthon lesz valaki
Member
Gold: 10.66
Jan 4 2010 02:37pm
Quote (Imdeth @ 4 Jan 2010 21:31)
holnap után jön egy EQ pedálom de nem leszek otthon :( remélem itthon lesz valaki

mennyibe fáj egy?
Member
Jan 4 2010 03:04pm
Quote (Aston @ 4 Jan 2010 22:37)
mennyibe fáj egy?

a legolcsóbbat vettem ami létezik, egy behringer rand, igazából ha szar akkor eladom pesten, ha modddolható akkor lecserélem benne a kondikat és az erősítő chipeket. 9k+2k szállítás

http://www.gitarshop.hu/index.php?tart=apro_hirdetesek_rapattanok&erdekel=77932

ezért viszont kurvanagy kár, hogy nem vettem észre, 12k Boss, ez egyértelműen moddolható + fémházas, de ez igazából már gyárilag is jó.

amúgy újonnan ez a boss 20 felett van asszem, a behringer 9, igazából inkább vágásra vettem mint boostolásra, szóval talán nem tesz be annyira. mondjuk akinek van az ampjában egy tonestack a szokásos low-mid-treble potikkal ennek ez nem létszükséglet csak én visszaállítottam az ampom egy 60as évekbeli Fender állapotára amiben többek közt tone áramkör sincs.

This post was edited by Imdeth on Jan 4 2010 03:07pm
Member
Gold: 15.00
Jan 4 2010 04:11pm
Quote (Imdeth @ Jan 4 2010 09:04pm)
a legolcsóbbat vettem ami létezik, egy behringer rand, igazából ha szar akkor eladom pesten, ha modddolható akkor lecserélem benne a kondikat és az erősítő chipeket. 9k+2k szállítás

ezért viszont kurvanagy kár, hogy nem vettem észre, 12k Boss, ez egyértelműen moddolható + fémházas, de ez igazából már gyárilag is jó.

amúgy újonnan ez a boss 20 felett van asszem, a behringer 9, igazából inkább vágásra vettem mint boostolásra, szóval talán nem tesz be annyira. mondjuk akinek van az ampjában egy tonestack a szokásos low-mid-treble potikkal ennek ez nem létszükséglet csak én visszaállítottam az ampom egy 60as évekbeli Fender állapotára amiben többek közt tone áramkör sincs.

Szükséges ez, kb annyira fontos szerepet játszik, mint a pickupváltó, csak ezzel nagyobb "skálán" is tudsz mozogni, mint csak a pickupváltóval...sok profi is használ ilyet koncerteken, nekik még nem kérdés hogy van-e low mid high tekerőjük az ampon^^
Egyébként basszameg, irigyellek, hogy te ennyire mélyen benne vagy + vágod az elektronikai részét a dolognak, én ahhoz segghülye vagyok.
Vagy ezt mondtam már?
Nemsokára fogok csinálni basszeros videót magamról (zenekart akarok keresni), lehet, hogy gityósat is, majd postolom!

This post was edited by TheStriker on Jan 4 2010 04:15pm
Member
Jan 4 2010 04:18pm
Quote (TheStriker @ 5 Jan 2010 00:11)
Szükséges ez, kb olyan szerepet játszik, mint a pickupváltó, sok profi is használ ilyet koncerteken, nekik még nem kérdés hogy van-e low mid high tekerőjük ^^
Egyébként basszameg, irigyellek, hogy te ennyire mélyen benne vagy + vágod az elektronikai részét a dolognak, én ahhoz segghülye vagyok.
Vagy ezt mondtam már?
Nemsokára fogok csinálni basszeros videót magamról (zenekart akarok keresni), lehet, hogy gityósat is, majd postolom!

ááá nyugi, az rl rovására megy :lol:

amúgy néha gondolkodok viden, de annyira magasra van téve a léc youtubon, hogy inkább skippelem, majd ha valamikor sohanapján kész lesz a pedalboardom akkor lehet alkotok valamit
Member
Jan 4 2010 04:20pm
Quote (Imdeth @ Jan 4 2010 10:18pm)
ááá nyugi, az rl rovására megy :lol:

amúgy néha gondolkodok viden, de annyira magasra van téve a léc youtubon, hogy inkább skippelem, majd ha valamikor sohanapján kész lesz a pedalboardom akkor lehet alkotok valamit

Szard már le, azokkal nem kell törődni. A video tök jó arra, hogy összevesd magadat az összevissza tekerő buzikkal (akiket én egyébként elítélek, hallgatható, jó zenét nem játszanak / játszottak soha, csak és kizárólag a technikájukkal vagánykodnak), és motiváljon a fejlődésre.
No meg arra is, hogy reklámozd magad iwiwen, hogy zenekart keresel. Az a baj, hogy a digitális kameránkon levő felvétel rohadtul nem adja ki jól a basszust, csak a slapet.
Valami ötlet? Szerválják valami jó mikrofont, azt kössem rá azt? :D
Member
Gold: 2.00
Jan 4 2010 04:28pm
Quote (TheStriker @ 5 Jan 2010 00:20)
Szard már le, azokkal nem kell törődni. A video tök jó arra, hogy összevesd magadat az összevissza tekerő buzikkal (akiket én egyébként elítélek, hallgatható, jó zenét nem játszanak / játszottak soha, csak és kizárólag a technikájukkal vagánykodnak), és motiváljon a fejlődésre.
No meg arra is, hogy reklámozd magad iwiwen, hogy zenekart keresel. Az a baj, hogy a digitális kameránkon levő felvétel rohadtul nem adja ki jól a basszust, csak a slapet.
Valami ötlet? Szerválják valami jó mikrofont, azt kössem rá azt? :D

Egyetértek Konrádkával.... a tekerős buzikban is.

Btw én basszgitáros vagyok, ha valaki szívesen játszana punk rockot BP-n vagy Dunaújvárosban, az pm-eljen nekem. Gitáros-t kereset meg dobost... előny ha tud énekelni a gitáros, de nem követelmény, max szerzünk 4. embert ritmusgitár énekkel - ja igen ilyen is jelentkezhet. ;)
Member
Gold: 0.00
Jan 5 2010 03:59pm
Veszek külső hangkártyát + MIDI billentyűzetet, mert 2 hónapja elkezdtem zongorázni is (yarly :C)
Ezzel fogok tudni gyakorolni zongorára, tudok vele dob/basser alapot csinálni gitártémákhoz és fel tudom venni a gitártémáimat! Full of Win :)
(60-80k HUF-ért persze.)

This post was edited by xGurke on Jan 5 2010 03:59pm
Member
Gold: 124.45
Jan 5 2010 04:26pm
Quote (Imdeth @ 4 Jan 2010 21:04)

Gondoltam be is írom astonnak h tuti Boss-t, mert az a legolcsóbb, megfizethető de valahogy szóló cucc. Berhingert 200% nem vettem volna, viccből sem. :/

Quote (TheStriker @ 4 Jan 2010 22:11)
Szükséges ez, kb annyira fontos  szerepet játszik, mint a pickupváltó, csak ezzel nagyobb "skálán" is tudsz mozogni, mint csak a pickupváltóval...sok profi is használ ilyet koncerteken, nekik még nem kérdés hogy van-e low mid high tekerőjük az ampon^^
Vagy ezt mondtam már?

őőőő... azért eq pedált és pu váltást nem keverném össze, egész más a kettő, nem helyettesíti egyik a másikat... Illetve, úgy mondanám hogy nem összehasonlítható a kettő.

This post was edited by Oberon_os on Jan 5 2010 04:27pm
Member
Jan 5 2010 05:03pm
Quote (Oberon_os @ Jan 5 2010 10:26pm)
Gondoltam be is írom astonnak h tuti Boss-t, mert az a legolcsóbb, megfizethető de valahogy szóló cucc. Berhingert 200% nem vettem volna, viccből sem. :/

őőőő... azért eq pedált és pu váltást nem keverném össze, egész más a kettő, nem helyettesíti egyik a másikat... Illetve, úgy mondanám hogy nem összehasonlítható a kettő.

Egy szóval sem mondtam, hogy helyettesíti az egyik a másikat, hülye azért én se vagyok :P

Boss? VALAHOGY SZÓLÓ? Egyik legjobb analog pedálokat gyártó cég ... főleg ilyen árakért.
xGurkeHülyeGyerekx: Jól teszed, én is terveztem már ilyen homestudiot, de sosem lett belőle semmi ... pedig egy fasza studioprogram, egy hangkártya, és már meg is vagyunk, ennyi kell hozzá. Jó árban ki is lehet hozni, ha a studioprogit sikerül "olcsón megvenned" :D Hangkártya megvan 5-10 ezerből jobb esetben, a midi billentyükhöz nem értek, de nekem olyan nem is nagyon kéne.
Mondjuk azért nem is egyszerü ez a dolog, mivel teszemazt egy cubaset nem 1-2 nap megtanulni kezelni..

This post was edited by TheStriker on Jan 5 2010 05:07pm
Go Back To Magyar Topic List
Prev16667686970117Next
Add Reply New Topic New Poll