d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Gyúrós Topik > Minden Ami Testedzéshez Kapcsolódik
Prev16646656666676681257Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: Locked
Jun 3 2014 04:41am
Quote (Vismajor @ Jun 2 2014 11:46pm)
Nah a ketózisnak semmi köze a zsírbevitelhez, azt a folyamatot nevezzük ketózisnak, amikor az emberi test a zsírból elóállított energiát(ketonokat) használ fel a nagyon alacsony CH bevitel miatt. Mivel alapból a szénhidrátból nagyobb mennyiségű energia állítható elő kevesebb erőfeszítéssel(kurvára nem találom milyen polimer lánc és hány CH-CH-CH- co geci a különbség) ezért a test először ahhoz nyúl, és ha az nincs de energia mustneed akkor a zsírból.
A fehérjés rész csak azért vicces mert a cukor is szénhidrát huheuhe és a zsírból illetve vérfehérjéből is tud a szervezet előállítani (bár az utóbbi nem egészséges)

Igen tisztában vagyok vele mi az, ettől függetlenül, van köze a zsírbevitelhez, mert éhezés nélkül is lehet ketózisba lépni, ha elég magas a zsírbevitel ~70%+ és elég alacsony a szénhidrát és a fehérje, a szénhidrát napi ~50 g alatt és csak olyan zöldségekből amik nem tartalmaznak keményítőt

Ez azért kell mert ahogy írtad is, a szénhidrát (cukor) az első számú energiaforrás, így ha azt visz be valaki magas GI-ű szénhidrát formájában akkor a szervezet azt használja fel és a máj nem fog ketonokat gyártani. Ha meg a fehérje ilyen magas mint Psylonnál akkor a gluconeogenesis miatt a fehérjét alakítja cukorrá,

és megint csak nem ketonokat használ fő energiaforrásként. Valamennyi glukóz így is kell természetesen az agynak, de azt nyer a fehérjéből illetve a chból, fogyáshoz ennél jobb/gyorsabb megoldás nincs.
Member
Gold: 834.97
Jun 3 2014 04:48am
http://liamrosen.com/fitness.html

a starting strenghten kívül minden legit ami levan benne írva, ennél többre ilyen amatőröknek mint mi abszolut semmi szüksége nincsen

a kaloria ki kaloria be-ről meg annyit hogy lestat itt úgy osztja az észt mintha bármi fogalma is lenne az egész témáról, aztán csak rákell nézni hogy hogy az istenbe néz ki, vicc

volt lakótársam leakart fogyni és tőlem kért tanácsot hogy wat do, mondtam neki hogy egyen kevesebb kalóriát mint amennyi a napi igénye (-500-800) + eddzen/kardiozzon valamit és ennél több nemkell ahhoz hogy fogyjon, na most fél év alatt lefogyott 100 kilóról 80ra, pedig minden szart összeevett, csak éppen kevesebbet. én meg úgyanígy híztam 10 kilót (1-2 év alatt), aminek 1 része nyilván zsír, de nem olyan sok jött fel, ugyanúgy kockás hasam van. egyedül fehérjét nyomtam de aztis rendszertelenül, emellett ettem csokit meg kekszet meg minden szart. olyan meg nincs hogy valaki könnyen hízik valaki meg nehezen, a termodinamika mindenkire vonatkozik

na erről ennyit, vitatkozni szerintem nemfogok az ilyen bodybuilder.hu-n felnőtt broscientistekkel szoval írhattok bármit
Member
Gold: 3,747.73
Jun 3 2014 05:05am
Quote (BmA_BeMyAngel @ Jun 3 2014 11:48am)

a starting strenghten kívül minden legit ami levan benne írva, ennél többre ilyen amatőröknek mint mi abszolut semmi szüksége nincsen

a kaloria ki kaloria be-ről meg annyit hogy lestat itt úgy osztja az észt mintha bármi fogalma is lenne az egész témáról, aztán csak rákell nézni hogy hogy az istenbe néz ki, vicc

volt lakótársam leakart fogyni és tőlem kért tanácsot hogy wat do, mondtam neki hogy egyen kevesebb kalóriát mint amennyi a napi igénye (-500-800) + eddzen/kardiozzon valamit és ennél több nemkell ahhoz hogy fogyjon, na most fél év alatt lefogyott 100 kilóról 80ra, pedig minden szart összeevett, csak éppen kevesebbet. én meg úgyanígy híztam 10 kilót (1-2 év alatt), aminek 1 része nyilván zsír, de nem olyan sok jött fel, ugyanúgy kockás hasam van. egyedül fehérjét nyomtam de aztis rendszertelenül, emellett ettem csokit meg kekszet meg minden szart. olyan meg nincs hogy valaki könnyen hízik valaki meg nehezen, a termodinamika mindenkire vonatkozik

na erről ennyit, vitatkozni szerintem nemfogok az ilyen bodybuilder.hu-n felnőtt broscientistekkel szoval írhattok bármit

agreed
Én is mikor fogyni akartam nem tettem mást, csak próbáltam rendszeresíteni az étkezéseim és az adagokat normális méretre csökkenteni. Lemondtam dolgokról? Igen. Nem eszek csokit, túrórudit, próbálok kevés finomított lisztet bevinni (péksütik), nem iszom alkoholt. Viszont megnézem mi mennyi kalória és kevesebbet viszek be mint amennyit elégetek. Erdélyben mikor voltunk (május legeleje) 86.6 kiló voltam.
Most 82 vagyok. Még mindig geci kövér mert ezeknek a kilóknak az izomhoz nem sok köze van, de egy hónap alatt lenyomtam 6 kilót.
Most abban bízom, hogy ki megyek finnországba 2 hónapra és ez még jobb lesz: Fizikai munkát fogok végezni, minden nap fogok úszni és futni+a kaja ott sokkal egészségesebb mint itt (fehérkenyér konkrétan nincs csak teljeskiörlésű rozs vagy búzalisztből készült)
Én nem akarok hurkagyurka lenni csak simán lefogyni hogy HÁJAM ne legyen de a 40es karra meg a kockahasra nem vágyom (igazából de, de tudom h elég nekem lefogyni ahhoz [sajnos] kurva lusta vagyok, hogy még ilyenekre rámelózzak)
Aztán kitudja lehet h szeptembertől kezdem az egyetemet, újra lesz rendszer az életembe és akkor a kondi is belefog férni, tökjó lenne.
Member
Gold: 95.40
Jun 3 2014 05:08am
Quote (BmA_BeMyAngel @ 3 Jun 2014 11:48)

Oké renden Te vagy az isten.
/"csak rákell nézni hogy hogy az istenbe néz ki, vicc" gondolom téged anyád ugy szart a világra hogy egyből egy kigyúrt állat voltal. /

2 hónapja csinálom a dietam es a súlyzos edzést ill kardio/aerobik edzést. Ez alatt lement ~10kg es jött melle fel némi izom.
Valószínű akkor valamit szarul csinálok. Mert itt az okosok nagyon nyomják hogy hogy nézek ki es emiatt semmit nem tudhatok semmiről.
Member
Gold: 0.16
Jun 3 2014 05:11am
Quote (Psyclon @ Jun 3 2014 11:08am)
/"csak rákell nézni hogy hogy az istenbe néz ki, vicc" gondolom téged anyád ugy szart a világra hogy egyből egy kigyúrt állat voltal. /

2 hónapja csinálom a dietam es a súlyzos edzést ill kardio/aerobik edzést. Ez alatt lement ~10kg es jött melle fel némi izom.
Valószínű akkor valamit szarul csinálok. Mert itt az okosok nagyon nyomják hogy hogy nézek ki es emiatt semmit nem tudhatok semmiről.

wat xd
Member
Gold: 5,390.00
Jun 3 2014 05:39am
Mostanában bejárok ebbe a topikba, hogy röhögjek lestat posztjain.
Member
Gold: 1,630.69
Jun 3 2014 05:49am
Quote (Psyclon @ Jun 3 2014 12:08pm)

Ket honap alatt ha jol tudom olyan 4 kg zsirt lehet leadni. Mindig reggel szaras utan merjed a testsulyodat.
Member
Gold: 0.00
Jun 3 2014 06:05am
Valamit elbasztam ezekszerint. Mostantól a kalóriaszükségletem inkább péksütikből viszem be. Nem is értem miért sanyargatom magam.
Member
Gold: 3,747.73
Jun 3 2014 06:07am
Quote (fahrii @ Jun 3 2014 01:05pm)
Valamit elbasztam ezekszerint. Mostantól a kalóriaszükségletem inkább péksütikből viszem be. Nem is értem miért sanyargatom magam.

És az miért lenne jó neked?
Member
Gold: 834.97
Jun 3 2014 06:25am
Quote (Psyclon @ Jun 3 2014 12:08pm)

nem de én nemis osztottam az észt amikor úgy néztem ki mint 1 telehányt szemeteszsák (mondjuk én sose néztem ki úgy)

Quote (fahrii @ Jun 3 2014 01:05pm)

amíg nem akarsz profi testépítő lenni és nemkell versenyre készülnöd hogy lemenj 5% testzsírra addig tényleg nem értem minek sanyargatod magad
Go Back To Magyar Topic List
Prev16646656666676681257Next
Add Reply New Topic New Poll