Quote (jarabekg @ Dec 9 2014 12:48am)
Amugy szerintem semmi mas nem segitene a fiatal korosztaly drogkerdeseben, csak egy normalis iskolapszichologus, aki tenyleg ert is ehhez a temahoz, es oszinten nyiltan lehet vele errol beszelni.
Nagyon nehez megkulonboztetni egy experimentalis, egy rekreacios droghasznalot, es egy fuggot. Arrol nem is beszelve, hogy arrol senki nem beszel, hogy a cigaretta meg az alkohol milyen hihetetlenul kemeny drogok. A gyerek meg senkihez nem fordulhat, mert mindenhol csak megbelyegzik. En probaltam niyltan beszelni a droghasznalati szokasaimrol a szuleimmel miutan elmultam 18, elotte nem mertem volna, es ez is csak egy kontraproduktiv folyamatot inditott be, mikozben fogyasztanak alkoholt, apukam kemeny dohanyos, anyukam pedig leszokott dohanyos.
Annyi miszkoncepcio van az egesz temaval kapcsolatban amugy is. A droghasznalat sok helyen okkent okozat helyett feltuntetve. Ami illegalis az rossz. a konnyu drogok kapudrogok. Aztan a 16 eves meg inkabb megvesz valami dizajner szarsagot, vagy teleisszamagat, minthogy venne egy gramm fuvet, mikozben az egy sokkal konnyebb drog.
Jelenleg ez egy eleg ostoba megkozelites, mert mindegyik illegalis. Olyan iskolapszichologust meg nem fogsz talalni aki megertoen elnez havi felszaz torvenysertest es pajkos mosollyal magyarazza hogy ezt majd csak a foiskolan kene