d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Best Of Facebook
Prev1651652653654655799Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 69.85
Oct 19 2014 03:36am
Az nke-n meg latvanyosabb volt ez az atszervezes. Raadasul ott olyan full tardok tanitottak egyebkent is, hogy beszaras. Giaba volt oreg es lehet regen volt szaktekintelye, de nalunk latvanyosan epitettek le magukat es basztak bele az atszervezes utan az egeszbe. Reszegen jottek be, zh alatt leleptek a faszba, vagy csak bekuldette a titkarnojevel a zh feladatlapokat, aztan ora vegen vki vigye az irodajaba el majd osszegyujtve. Az ottani 7 felevem alatt volt kb 5 olyan tanatom, aki valoban egyetemi szinvonalu oktatast nyujtott most, hogy meg van eltevel viszonyitasi alapom, igy is azt tudom mondani arra az 5-re. A tobbi katasztrofa. Nem veletlenul nem er szart se a legtibb nke diploma.

Es a vicc az, hogy ott a fiatal(abb) tanarok voltak szaknailag jobbab kepben es tartottak szinvonalasabb oktatast, mint a sok faszkalap alkesz oldfag.
Member
Gold: 2.84
Warn: 10%
Oct 19 2014 03:48am
fasza, de ezt miért ide postolod?
Member
Gold: 2.84
Oct 19 2014 03:50am
ja, már látom
Member
Gold: 4.20
Member
Gold: 0.00
Oct 24 2014 08:46am
Quote (GoreKnight9 @ Oct 24 2014 03:39pm)

Member
Gold: 206.00
Oct 24 2014 09:16am
Quote (Baleee @ Oct 19 2014 11:36am)
Az nke-n meg latvanyosabb volt ez az atszervezes. Raadasul ott olyan full tardok tanitottak egyebkent is, hogy beszaras. Giaba volt oreg es lehet regen volt szaktekintelye, de nalunk latvanyosan epitettek le magukat es basztak bele az atszervezes utan az egeszbe. Reszegen jottek be, zh alatt leleptek a faszba, vagy csak bekuldette a titkarnojevel a zh feladatlapokat, aztan ora vegen vki vigye az irodajaba el majd osszegyujtve. Az ottani 7 felevem alatt volt kb 5 olyan tanatom, aki valoban egyetemi szinvonalu oktatast nyujtott most, hogy meg van eltevel viszonyitasi alapom, igy is azt tudom mondani arra az 5-re. A tobbi katasztrofa. Nem veletlenul nem er szart se a legtibb nke diploma.

Es a vicc az, hogy ott a fiatal(abb) tanarok voltak szaknailag jobbab kepben es tartottak szinvonalasabb oktatast, mint a sok faszkalap alkesz oldfag.

alapvetően ott a probléma, hogy sem az általános, sem a középiskolában nem lehet tanári diploma nélkül tanítani, viszont a felsőoktatásban simán tarthatsz órákat tanári diploma, sőt, diploma nélkül is

mikor bejön a diff-int "tanárom" és félóránként ki kell javítsam (és még csak nem is én vagyok az okostojás a csoportban), akkor az azért jelent valamit
kibasszák a felsőbb éves, phds embereknek a gyakorlatokat és vagy van benne annyi önszorgalom, hogy utánanéz, megcsinálja előre a feladatokat, amiket kiad, vagy nem
és azt már nem is merem elvárni, hogy esetleg tanítani is tudjon
Member
Gold: 11,500.00
Trader: Trusted
Oct 24 2014 09:23am
Quote (Jancsipapa @ 24 Oct 2014 16:16)
alapvetően ott a probléma, hogy sem az általános, sem a középiskolában nem lehet tanári diploma nélkül tanítani, viszont a felsőoktatásban simán tarthatsz órákat tanári diploma, sőt, diploma nélkül is

mikor bejön a diff-int "tanárom" és félóránként ki kell javítsam (és még csak nem is én vagyok az okostojás a csoportban), akkor az azért jelent valamit
kibasszák a felsőbb éves, phds embereknek a gyakorlatokat és vagy van benne annyi önszorgalom, hogy utánanéz, megcsinálja előre a feladatokat, amiket kiad, vagy nem

a tanár képzések úgyis a Pedagógiára mennek rá
ELTE-n sem jellemző hogy bárkinek is konkrétan tanári diplomája lenne az oktatók körében

btw engem szerencsére abszolút nem érintett ez az egész átszervezés vagy mi, ugyanazokkal a tanárokkal vittük végig a 3 évet, és mindig azok vannak ahogy láttam

This post was edited by Anarkin on Oct 24 2014 09:24am
Member
Gold: 206.00
Oct 24 2014 09:44am
Quote (Anarkin @ Oct 24 2014 05:23pm)
a tanár képzések úgyis a Pedagógiára mennek rá
ELTE-n sem jellemző hogy bárkinek is konkrétan tanári diplomája lenne az oktatók körében

btw engem szerencsére abszolút nem érintett ez az egész átszervezés vagy mi, ugyanazokkal a tanárokkal vittük végig a 3 évet, és mindig azok vannak ahogy láttam

attól még emberekkel foglalkoznak, nem? azt ne mondd már, hogy attól még nem kell módszertan, legalább egy modul vagy pár tárgy kéne kötelezően az egyetemi oktatóknak
az kevés, hogy valaki tudja az anyagot, át is kell adni valahogyan
Member
Gold: 80.00
Oct 24 2014 09:52am
Quote (Jancsipapa @ 24 Oct 2014 16:44)
attól még emberekkel foglalkoznak, nem? azt ne mondd már, hogy attól még nem kell módszertan, legalább egy modul vagy pár tárgy kéne kötelezően az egyetemi oktatóknak
az kevés, hogy valaki tudja az anyagot, át is kell adni valahogyan

szerintem inkább normális fizetés kéne nekik (meg úgy általában a tanároknak) nem még baszogatni őket
Member
Gold: 1.00
Oct 24 2014 10:16am
Quote (Cpt_Ghost @ 24 Oct 2014 17:52)
szerintem inkább normális fizetés kéne nekik (meg úgy általában a tanároknak) nem még baszogatni őket

Na majd visszatérünk erre, amikor valami kurvanehéz tárgyat fog neked tartani valami iszonyatosan intelligens professzor, akinek a kisujjában van az egész, de olyan szarul magyaráz, hogy mindent egyedül kell megtanulnod otthon, mert semmire nem jó az órája.
Szakmailag elég, ha a tárgyát tudja, de át kell tudnia adni, ez a legfontosabb.

Quote (Jancsipapa @ 24 Oct 2014 17:16)

Amúgy szerintem egészen más kompetenciák kellenek egy felsőoktatásban és egy középiskolában oktatónak. A felsőoktatásban normál esetben nem kellene fegyelmezni például (sajnos egyre több a retardált). Ott elég kellene legyen, hogy jól tud magyarázni és tudja a tantárgyát.
Nálunk van amúgy ilyen képzés nekik. Sokan közülük mérnök-tanár képesítéssel rendelkeznek (mérnöki alapképzéssel lehet jelentkezni tanári posztgraduális képzésre).

This post was edited by CyberPunk666 on Oct 24 2014 10:18am
Go Back To Magyar Topic List
Prev1651652653654655799Next
Add Reply New Topic New Poll