Quote (Cpt_Ghost @ 24 Oct 2014 17:52)
szerintem inkább normális fizetés kéne nekik (meg úgy általában a tanároknak) nem még baszogatni őket
Na majd visszatérünk erre, amikor valami kurvanehéz tárgyat fog neked tartani valami iszonyatosan intelligens professzor, akinek a kisujjában van az egész, de olyan szarul magyaráz, hogy mindent egyedül kell megtanulnod otthon, mert semmire nem jó az órája.
Szakmailag elég, ha a tárgyát tudja, de át kell tudnia adni, ez a legfontosabb.
Quote (Jancsipapa @ 24 Oct 2014 17:16)
alapvetően ott a probléma, hogy sem az általános, sem a középiskolában nem lehet tanári diploma nélkül tanítani, viszont a felsőoktatásban simán tarthatsz órákat tanári diploma, sőt, diploma nélkül is
mikor bejön a diff-int "tanárom" és félóránként ki kell javítsam (és még csak nem is én vagyok az okostojás a csoportban), akkor az azért jelent valamit
kibasszák a felsőbb éves, phds embereknek a gyakorlatokat és vagy van benne annyi önszorgalom, hogy utánanéz, megcsinálja előre a feladatokat, amiket kiad, vagy nem
és azt már nem is merem elvárni, hogy esetleg tanítani is tudjon
Amúgy szerintem egészen más kompetenciák kellenek egy felsőoktatásban és egy középiskolában oktatónak. A felsőoktatásban normál esetben nem kellene fegyelmezni például (sajnos egyre több a retardált). Ott elég kellene legyen, hogy jól tud magyarázni és tudja a tantárgyát.
Nálunk van amúgy ilyen képzés nekik. Sokan közülük mérnök-tanár képesítéssel rendelkeznek (mérnöki alapképzéssel lehet jelentkezni tanári posztgraduális képzésre).
This post was edited by CyberPunk666 on Oct 24 2014 10:18am