d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Best Of Facebook
Prev1650651652653654799Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1.00
Oct 19 2014 01:44am
Quote (beni @ 19 Oct 2014 09:38)
Tanár. De már cégnél dolgozik.

Amúgy sajnos orvosok között is vannak hülyék, ami számomra elég meglepő volt.

Az még rosszabb lenne, ha tanítana. Mert kialakulna egy kör, hogy a hülye még rosszabbakat nevel majd ki, akik még rosszabbakat és így tovább. (mondjuk amúgyis ez történik szerintem)

Nekem még voltak olyan tanáraim is, akikre fel lehetett nézni, hogy nem semmi tudással rendelkeztek.
Sajnos az ilyenek az egyetemről is fogynak.

Az új oktatási politika miatt nyugdíjazzák őket folyamatosan. Én szerencsére még pont végigtanulhattam náluk, de utánuk már nincs senki.
Member
Gold: 3,747.73
Oct 19 2014 01:45am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 19 2014 08:15am)
Nem, nem jelent semmit, mint ez a hozzászólásod is mutatja.

Orulok hogy atjott a szarkazmus
Most jott egy komment "akkor rosszul szamoltal"
hova kerultem

This post was edited by Vismajor on Oct 19 2014 01:47am
Member
Gold: 6,440.13
Oct 19 2014 02:19am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 19 2014 08:44am)
Az még rosszabb lenne, ha tanítana. Mert kialakulna egy kör, hogy a hülye még rosszabbakat nevel majd ki, akik még rosszabbakat és így tovább. (mondjuk amúgyis ez történik szerintem)

Nekem még voltak olyan tanáraim is, akikre fel lehetett nézni, hogy nem semmi tudással rendelkeztek.
Sajnos az ilyenek az egyetemről is fogynak.

Az új oktatási politika miatt nyugdíjazzák őket folyamatosan. Én szerencsére még pont végigtanulhattam náluk, de utánuk már nincs senki.

Azt hittem kor miatt nyugdíjaznak valakit ^^
Member
Oct 19 2014 02:28am
Quote (beni @ 19 Oct 2014 10:19)
Azt hittem kor miatt nyugdíjaznak valakit ^^

A koruk miatt kötelezően nyugdíjazzák őket, pedig még tanítanának.
Itt a kötelezően részen van a hangsúly. Volt hetven év feletti tanárom, aki még teljes szellemi és fizikai épségben van, és jól tanít, és elküldték, mert el kellett küldeni nyugdíjba.

Helyette meg nincsen senki, tehát úgy kellett elküldeni, hogy nincs utóda.

A költségek csökkentése miatt is voltak leépítések, amiknél azokkal kezdtek, akik nyugdíjas korúak és volt helyettük kit berakni. Akkor is ,ha szakmailag ez nagyon rossz volt. Csak ugye senkit nem akartak utcára tenni, a nyugdíjasnak meg van nyugdíja legalább.

Most is van olyan tanárunk, akit elküldtek nyugdíjba és ingyen tanít azóta továbbra is. Ráadásul a kandó egyik leghíresebb legikonikusabb tanára, akire mindenki emlékszik, aki itt végzett (sokak apját is már ő tanította).
Member
Gold: 6,440.13
Oct 19 2014 02:34am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 19 2014 09:28am)
Itt a kötelezően részen van a hangsúly. Volt hetven év feletti tanárom, aki még teljes szellemi és fizikai épségben van, és jól tanít, és elküldték, mert el kellett küldeni nyugdíjba.

A költségek csökkentése miatt is voltak leépítések, amiknél azokkal kezdtek, akik nyugdíjas korúak és volt helyettük kit berakni. Akkor is ,ha szakmailag ez nagyon rossz volt. Csak ugye senkit nem akartak utcára tenni, a nyugdíjasnak meg van nyugdíja legalább.

Most is van olyan tanárunk, akit elküldtek nyugdíjba és ingyen tanít azóta továbbra is. Ráadásul a kandó egyik leghíresebb legikonikusabb tanára, akire mindenki emlékszik, aki itt végzett (sokak apját is már ő tanította).

Indokolt esetben meg lehetett őket tartani amúgy, vagy nem? Tehát ha nincs utód, akkor maradhatott volna.
Member
Oct 19 2014 02:40am
Quote (beni @ 19 Oct 2014 10:34)
Indokolt esetben meg lehetett őket tartani amúgy, vagy nem? Tehát ha nincs utód, akkor maradhatott volna.

Igen, viszont nyugdíjat (ami nem szeret szolgálat, hanem az ő saját befizetése alapján jár) és fizetést nem kaphat egyszerre.
Szóval mindenképpen lecsökken a jövedelme, csak éppen egyik esetben dolgozik, a másikban nem.

Az utód nélküliséget meg úgy kell érteni, hogy beraktak helyette valakit, akinek tizedannyi tekintélye, huszadannyi tudása sincsen.
Nincs olyan utód, aki fel van készülve rá.
Member
Oct 19 2014 02:43am
Quote (beni @ 19 Oct 2014 10:34)

Nem tudom amúgy, hogy máshol ez hogy van, de nálunk szemmel látható. A "régi" rendszerben kezdtem, majd jött a fideszes átalakítás - alias forráskivonás -, és ezalatt a 3 és fél év alatt láthatóan csökkent a színvonal.
Láthatóan anyagi okokból.

(rövidebb laborok vannak az utánunk jövő évfolyamnak, kevesebb, de nagyobb létszámú órák és laborok meg gyakorlatok -> rövidebb idő alatt több diákkal kell foglalkoznia egy tanárnak. egyértelmű, hogy ennek mi a következménye, egy nagyon gyakorlatorientált szemléletű suliban)
Member
Gold: 3,000.00
Oct 19 2014 03:06am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 19 2014 09:28am)

kando helyett kankot olvastam, es ugy nem volt ertelme
cool starry brah
Member
Gold: 0.00
Oct 19 2014 03:19am
Quote (CyberPunk666 @ Oct 19 2014 10:28am)

Nem tudom ez mennyire igaz, vagy mennyire szigoru
Hazkoto mar az utolso eveiben jarhat lassan, aztan ket eve meg ottvolt bmen
Member
Oct 19 2014 03:23am
Quote (xUb0rka @ 19 Oct 2014 11:19)
Nem tudom ez mennyire igaz, vagy mennyire szigoru
Hazkoto mar az utolso eveiben jarhat lassan, aztan ket eve meg ottvolt bmen

Ez kb egy 3 éve tartó folyamat.
Még most is tart.

Nálunk is van, aki ingyen tanít, de ez azért nem várható el tőlük. Azért ez egy munkahely, akármennyire is elhivatott valaki.
Go Back To Magyar Topic List
Prev1650651652653654799Next
Add Reply New Topic New Poll