Quote (championmath @ 26 May 2014 21:00)
A feldolgozott hússal egyetértek, hogy szar azért is írtam.
Olcsónak nem mondanám mert pl, ha egész csirkét veszel majdnem fele annyiba kerül.
A változatos étrend meg nem azt takarja, hogy 4-5 féle fűszert váltogatsz, ha többféle forrásból eszel, annál kevesebb az esélye,
hogy valamilyen ásványi anyagból vagy vitaminból hiányt szenvedj, azt gondolod mindet fedezed a csirkemellből ami olyan csirkéből származik aki nem evett mást csak szójababot meg kukoricát (vagy a napi 1 multiból?)
ez a baj, hogy csak a makrókat nézed, illetve azt hiszed, hogy a zsírosabb húsok nem jók semmire, közben meg gondolom nem párolt csirkemellet csinálsz hanem megsütöd,
valószínűleg növényi olajban ami sokkal károsabb minden szempontból mint a húson megtalálható zsír.
Írtad valakinek válaszként, nemrég, hogy máj? Milyen hülye enne májat? Közben meg B12 illetve a többi B vitaminból 10x annyit tartalmaz mint a csirkemell. Hallottál-e a kollagénről, és a szerepéről az egészséges ízületek fenntartásában? Porcban található legnagyobb mértékben.
Itt még nem láttam, hogy bárki is olyan étrendet linkelt volna, ami tartalmaz sok zöldséget, többfélét, gyümölcsöt, mogyoróféléket/magokat, mindig csak a csirkemell rizs 3x egy nap 1 zabpehely meg 2 fehérjeturmix. Egyedül fahri írta még régen, hogy pár kanál lenmagolajat szokott,
többiek nulla zsír, aztán csoda-e az ízületi panasz?
Miért csak reggelire javaslod a tojást? Fogadok a zsír miatt, nézz már utánna légyszives a tojássárgája miket tartalmaz még, megint csak a makrók. A gabonafélék mint pl a zabpehely is százszor annyira felfújnak, mert legtöbb ember szarul emészti őket szerintem ez a tojástól fingás csak legenda, max az aki intoleráns rá.
Én annak idején elég komolyan foglalkoztam a témával (rengeteg mindennek utánanéztem neten, ami a táplálkozást illeti + elolvastam egy 300+ oldalas A4-es könyvet, amiben minden vitamin és ásványi anyag és annak hatása - pozitív és negatív - szerepel). De én sem mertem volna egy komplett éttrendet összeállítani, mert elég bullshit lenne...
Már nem emlékszem konkrétan mik voltak, amiket összeírtam, de nagyjából: csirke, hal, tojás, szója, máj, dió, kesudió, magnézium, b-vitamin komplex, zöld tea, káposzta, ginzeng-kivonat, barna rizs + rengeteg zöldség és gyümölcs... de volt még egy csomó minden...
Lehet, hogy még ide is postoltam néhányezer hozzászólással ezelőtt.
This post was edited by RiNGiSpiLeR on May 27 2014 07:29am