Quote (beni @ 19 Nov 2011 16:58)
Saját szememmel nem láttam, hogy a tömegbe lőtt. Erről szerintem nem is nagyon érdemes ezen a szinten, tények nélkül vitázni: gondolom sosem fog előkerülni egy fénykép, ahogy egy decemberi napon vihogva lövi a pár perce még éljenző tömeget és valószínűleg ő sem fogja bevallani. Egészen világos, hogy ha volt erről bármilyen dokumentum, akkor az már rég egy kandallóban végezte. Tény, hogy ávós volt, tény, hogy kapott mindenféle néphatalom védelméért érdemrendet (gondolod, hogy nem "levadászott" ellenlábasokért és lelőtt emberekért cserébe?).
Ő úgy fogalmazott, hogy az akkori törvényes rendet védte. Ez rendben is van. Hitt a kommunizmusban, jól meg is élt belőle, az is lehet, hogy a helyében én is lőttem volna (csak a példa kedvéért tegyük fel). De az akkor sincs rendben, hogy a rendszerváltozás után ebből az emberből miniszterelnök lesz. Érted a problémám?
A rendszerváltásnál meg gondolom mindenki örült, mint majom a farkának, hogy végre csinálhatunk egy rendszerváltást és belementek abba, hogy az elharácsolt tőkét megtartva átadják a politikai hatalmat. A zsidók a 9x éves Képíró Sándort is bíróság elé rángatták, meg 15 évvel a holokauszt után is szőnyegbe csavarva csempésztek haza a világ másik végéről Eichmannt. Szerintem ez az alapja a "megbékélésnek".
egyetértek, de a törvénytervezet nem is ezen részével van gondom, hanem hogy kb. egyenlővé teszik felelősség szintjén az mszp-t az mszmp-vel meg az mdp-vel, ami nonszensz.
hornnal kapcsolatban meg csak annyit, hogy szabályosan megválasztották, kurva nagy többséggel, ha "ezt akarja a nép", akkor miért ne lehetne vezető?
témával kapcsolatban (meg különben is) ajánlom mindenkinek a "bűn és büntetlenség" c. filmet, tavaly vagy tavalyelőtt forgatták biszkuval, elég érdekes dolgokat mond benne