Quote (championmath @ 26 May 2014 21:00)
A feldolgozott hússal egyetértek, hogy szar azért is írtam.
Olcsónak nem mondanám mert pl, ha egész csirkét veszel majdnem fele annyiba kerül.
A változatos étrend meg nem azt takarja, hogy 4-5 féle fűszert váltogatsz, ha többféle forrásból eszel, annál kevesebb az esélye,
hogy valamilyen ásványi anyagból vagy vitaminból hiányt szenvedj, azt gondolod mindet fedezed a csirkemellből ami olyan csirkéből származik aki nem evett mást csak szójababot meg kukoricát (vagy a napi 1 multiból?)
ez a baj, hogy csak a makrókat nézed, illetve azt hiszed, hogy a zsírosabb húsok nem jók semmire, közben meg gondolom nem párolt csirkemellet csinálsz hanem megsütöd,
valószínűleg növényi olajban ami sokkal károsabb minden szempontból mint a húson megtalálható zsír.
Írtad valakinek válaszként, nemrég, hogy máj? Milyen hülye enne májat? Közben meg B12 illetve a többi B vitaminból 10x annyit tartalmaz mint a csirkemell. Hallottál-e a kollagénről, és a szerepéről az egészséges ízületek fenntartásában? Porcban található legnagyobb mértékben.
Itt még nem láttam, hogy bárki is olyan étrendet linkelt volna, ami tartalmaz sok zöldséget, többfélét, gyümölcsöt, mogyoróféléket/magokat, mindig csak a csirkemell rizs 3x egy nap 1 zabpehely meg 2 fehérjeturmix. Egyedül fahri írta még régen, hogy pár kanál lenmagolajat szokott,
többiek nulla zsír, aztán csoda-e az ízületi panasz?
Miért csak reggelire javaslod a tojást? Fogadok a zsír miatt, nézz már utánna légyszives a tojássárgája miket tartalmaz még, megint csak a makrók. A gabonafélék mint pl a zabpehely is százszor annyira felfújnak, mert legtöbb ember szarul emészti őket szerintem ez a tojástól fingás csak legenda, max az aki intoleráns rá.
multivitamint, kalciumot, magneb6ot c-vitamint szedek
oliva olajat használok vagy kokuszzsirt sütéshez, de rohadt keveset.
időnként lenmagolaj / egy nap 50g sima sótlan földimogyoró is bemegy vagy 2 naponta, mikor hogy fogy el /
nálam egy nap sem muli kel anélkül hogy betoljak ilyen salátát amiben paradicsom paprika uborka hagyma van.
Oda figyelek ezekre hidd el, hiszen régen kikészült a térdem.
azért kajáról beszélek mert arrol van szó és én már régen is mondtam, hogy én itt diétás szempontból beszélek, nem tömegelésről ahol azért joval több bele fér.
egész csirke is elég 10/10 mert grillcsirkét ki nem szereti?

De azt mindenkinek be kell látni, hogy az egészséges étkezés nem olcsó, a gyurás, diéta nem olcsó.
Amugy teljes mértékben igazad van. Csak hát ugye a kajálásról van itt szó leginkább, annyit meg szerintem felfog mindenki, hogy egy bizonyos étrend mellé /diétában főleg/ kell a vitamin potlása.
Én sose linkeltem étrendet amugy, csak azt mondom, hogy a csirkemellnek kellene lennie az alapnak, vagy a marhának de az még az én pénztácám is haza vágná. Ennyi a történet végső soron.
a tojás engem tényleg felfuj amugy