Quote (rapiddani @ 7 Nov 2014 02:11)
Ez a vasárnapi bezárás azt hittem csak poén , most komolyan megyünk vissza az időbe vagy mi , miért nem zár akkor minden be a hét összes napján hogy a család együtt legyen , aztán dögöljön mindenki éhen. Nem követem annyira a politikai életet de fidesz mintha direkt azt akarná hogy a nép lazadjon fel és ölje meg őket
Amugy egy reszrol erthetoi is. Szoval a csaladi vallalkozasok nyitva tarthatnak, a multikkal nem tudnak versenyezni, dragabban kell adniuk a cuccokat, etc. A multik mestersegesen leszoritjak az arakat, ellehetetlenitik ezzel a kis kereskedeseket. De abban igazad van, meg nekem se tetszik, hogy egybol a multiknak igy neki kell menni, mert ez eleg fogyatekos hozzaallas, plane, hogy mennyi embert foglalkoztatnak + a hetvegi potlek is igen is sokaknak szamit/jol jon. Meg naluk is megy az, hogy felvasaroljak a magyar zoldsegeket, azt exportaljak a kulfoldi uzleteikbe (amugy kulfoldon 2012/2013-ban vmi 380%-kos bevetelnovekedesuk volt, marmint Tesconak), itthon meg a behozott zoldsegeket, itthoni csomagolassal eladjak 'szarmazasi hely: Magyarorszag' felirattal.
Mondom mind a ket oldalnak van egy kis igaza. Nem tudom, mar csak a hangulata miatt is nekem bejon, ha nem egy aruhazban vasarolok, hanem mondjuk van egy pekseg, meg hentes, meg zoldseges kozel egymashoz. A vegyi arut meg ok, azt nyilvan aruhazban veszem, de mast plane manapsag nem. Bar ez inkabb lustasag, mert a kisboltok, meg pekseg meg ilyenek kozelebb vannak, mint nagyobb aruhaz. : DDD
Amugy a szeszboltos dologrol is nemreg olvastam, elvileg az meg ugy lenne, hogy szinten a nagyaruhazak polcairol lenne inkabb kiszoritva, es nem konkret nemzeti szeszbolt, mint a dohanynal. Lenyeg, hogy talan vmi 2000nm-nel nagyobb nem arulhatna (nem emlekszem erre pontosan mar amugy). Itt is lenyegeben a Tesco szivna meg, mert nem hiszem, hogy pl CBA, Real, Coop, etc. van akar 2000 nm alapteruletu aruhaza, nem, hogy nagyobb. Mondjuk CBA-nak vannak ilyen raktararuhazak, ami a CBA Prima vagy mi talan, az max. De nem ez a jellemzo ugye.
This post was edited by Baleee on Nov 6 2014 11:29pm