Quote (Vismajor @ Nov 2 2014 12:16pm)
En nem a dohanyzas visszaszoritasra tett torekveseket kifogasoltam, mint dohanyos egyetertek minddel. Nah de az is EUs elvaras volt es nem fideszes otlegmag. Nem?
Mindenesetre a trafikozast mindenesetre elitem an block
A trafik-mutyit a többség elítéli. Szerintem ebben az egész fórum is egyet tud érteni. Számomra az a kérdés, (illetve a ennek a programnak a támogatottságának az általános kérdése is), hogy ha fasza tendert írtak volna ki, tök transzparensen és fair módon ugyanilyen trafikokra vonatkozóan, akkor mit gondolnál az egész lépésről? Mondjuk mit gondolnánk egy amerikához hasonló alkohol bolt rendszerről?
Amúgy nyílván nincs új a nap alatt, viszont most megnéztem:
Az Európai Unió Tanácsa 1989-ben fogalmazott meg állásfoglalást a nyilvános helyeken történő dohányzással kapcsolatban, valamint 2002-ben ajánlást tett közzé, amelyben ösztönzi a tagállamokat jogi intézkedések meghozatalára a nemdohányzók védelme érdekében a munkahelyek, zárt légterű nyilvános helyek, tömegközlekedési eszközök vonatkozásában.
Ez csak egy ajánlás és szar se történt volna, ha ez nem történik meg, mint ahogy eddig kormányokon keresztül nem tört ez meg. Ez az egész döntés azért nem olyan fekete-fehér nekem. Mert le kell mondani kurva sok jövedéki adóról, amit máshonnan kell behozni, viszont cserébe lehet osztani haveroknak trafikot, ami azért nem akkora tétel.