Quote (Jason89 @ 25 Oct 2014 19:23)
Igen, azóta rájöttem.

Btw, a Selector-om hogy tetszik?

nem áll össze a szintaktika nekem, sose foglalkoztam vele (többet, mint amennyit elte-n kellett)
.NET Stack-es fickó vagyok, az lefed mindent (ez se Microsoft fanboiság, csak a legproduktívabb és leginkább koherens környezetnek tartom)

hobbyként szoktam low level szarokkal játszani, most pl ezeket a cikkeket olvasgatom, ajánlom ha még nem olvastad:
http://preshing.com/archives/ 2012. JUN 12-től kb, lock-free programming és memory barriers-ről van kb 6 cikk, mindegyik kurva érdekes és jobb mint bármi (és ezek nem csak a CPU szinten jelennek meg L1, L2, L3 cache formájában, hanem pl a GC-kben is van Gen0, Gen1, Gen2 és Large Object Cache, és ott is létezik ugyanez a barrier fogalom) -- elég izmos olvasnivaló
de a C-s szintaktika ezeknek nem előfeltétele
unsafe kódot szoktam írni szuperritkán, az persze hajaz a címadásos dolgokra, de azok nagyon célzottak, algoritmust hajtanak meg
btw én pont az ellenkező irányba húznék, funkcionális nyelvekhez
F# szerintem az eddigi legzseniálisabb nyelv, mióta megismertem a C#-ra se tudok már etalonként tekinteni
szóval ja, ez egy érdekes téma, megtalálni mindenből a legproduktívabbat
ezért is mondják hogy nincs silver bullet
egy .NET-es (alapvetően C#) rendszerbe simán írok unsafe (~C) kódot az egyik pluginbe, ahol pointereket tologatok; míg high level F# kódot a másikba
és persze ahogy kijövünk a service rétegből, a kliens már lehet akár JavaScript is, stb stb

de valahogy pont a C nekem sosem jelentkezett, hogy szeretne megjelenni az életemben
This post was edited by Anarkin on Oct 25 2014 12:48pm