Quote (Baleee @ 2 Nov 2014 12:31)
Amugy egyetvtudok erteni vele. Nem olvastam teljesrn el csak atfutottam. Csak a baj ezzel az, hogy hiaba kepzunk jo szakmunkaaokat, ha nem leaznek ugyan ugy megfizetve.
Szerintem a követendő irány az kellene legyen, hogy mindenkinek egy nyelvvizsga és érettségi.
Azoknak is, akik szakmát tanulnak. A szakmákat érettségi utáni 2 éves képzéseken kellene megtanulni, az okj-s hülyeség helyett.
Nem értem miért lenne probléma, ha a bolti eladó is beszélne angolul, tudna számolni. Szerintem egy szakmunkásnak kéne tudnia (rendesen) a szögfüggvényeket, hogy ki is tudja számolni, hogy milyennek kellene lennie (a kőművesek mindig bajban vannak a nem téglalap formákkal).
Illetve egy dolognak nagyon fontosnak kellene lennie, mégpedig az átjárhatóságnak!
Ha most valaki nyolcadikban mondjuk korábban vagy később érő, és nem veszi véresen komolyan az iskolát, akár lehet lusta zseni kategória is, akkor ő soha ne mehessen a felsőoktatásba?
Most komolyan 14 évesen eldöntjük, hogy mi lehet belőle?
Csak halkan jegyzem meg, hogy egy ilyen rendszerben én sem lehetnék ott ahol vagyok, de itt lenne egy csomó olyan, aki sosem fogja elvégezni ezt a szakot.
Ráadásul a nem helyben végzendő szakmunkák esetében a következő évtizedekben drasztikus leépülésre lehet számítani, az automatizálás újabb és újabb szintjeire lépve.
Most olyan kérésekkel fordulnak a kormányok és önkormányzatok a cégekhez, hogy légyszi ne automatizáljatok egyes lépéseket, hogy legyen munkahely.
komoly valóság, hogy az egyik cégnél a gyártás 1-2 elemét azért végzik kézzel, mert ezért fizet nekik az állam, hogy ne gépesítsék. Ezeket ők is kellő sebességgel tudják végezni.
Persze értem én, hogy ha lenne itt sok millió tanult ember, akkor többet nem jutnának ezek hatalomra.
This post was edited by CyberPunk666 on Nov 2 2014 04:52am