d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev16236246256266271468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 206.00
Oct 31 2014 02:08pm
Quote (CyberPunk666 @ Oct 31 2014 09:40pm)
Az iq tesztek alapvető lényege, hogy a "természetes" problémamegoldó-képességet mérje és nincs szükség hozzá műveltségre. Sőt az a lényege, hogy NE megtanult logikát kövess, hanem te találd meg azt. Ez az iq teszt lényege.
Nyilván a számos példáknál kell tudni összeadni, meg kivonni, de hol van szükség felsős matekra bennük?

Mutass egy példát kérlek, ahol felsős matematika anyagot kell használni egy normális iq teszten. <normális iq teszt -> valami témában ismert cég csinálja>

Ráadásul a legelterjedtebbeknél a nagy része a feladatoknak képes logikai feladat.

a 4 alapművelet összekapcsolása ilyen-olyan formában rengeteg teszten előfordul, azt, a zárójelezést és minden műveleti sorrendes feladatot ötödik osztálytól kezdik tanulni

azt meg ne próbáld már meg előadni, hogy minden teszt új logikát követ, erre is lehet készülni, igenis lehet ezeket a teszteket gyakorolni

This post was edited by Jancsipapa on Oct 31 2014 02:09pm
Member
Gold: 0.00
Oct 31 2014 02:08pm
Quote (josheide @ Oct 31 2014 08:19pm)
En sose mertem. Felek, hogy kiderulne rolam, hogy atlag alatt vagyok.

Nem szegyen az politikuskent lol ikszde
Ilyen 110-135 kozott volt mindig amiket eddig csinaltam
Levi haverja valami vadallat lehet

Quote (Jancsipapa @ Oct 31 2014 09:34pm)
mindegyiken?

Hat en meg egy ilyet se lattam
Most attol fugg mit ertesz felsos matek alatt. Mert ilyen 3 lepesben megoldando egy ismeretlenes egyenletet nem fogsz erettsegivel 30sec alatt megoldani, mert kb ilyen szintu szokott lenni iq tesztekben, ebben igazad van. Meg most ha integralni tanulsz csak 2even keresztul az egyetemen (meg ugy a matek altalaban) az is fejleszti azt a fele logikus gondolkozast, ami egy ilyen teszthez kell, fuggetlenul attol hogy integralni nyilvan nem kell.
Member
Gold: 280.00
Oct 31 2014 02:11pm
Quote (xUb0rka @ Oct 31 2014 09:08pm)
Nem szegyen az politikuskent lol ikszde
Ilyen 110-135 kozott volt mindig amiket eddig csinaltam
Levi haverja valami vadallat lehet

Most attol fugg mit ertesz felsos matek alatt. Mert ilyen 3 lepesben megoldando egy ismeretlenes egyenletet nem fogsz erettsegivel 30sec alatt megoldani, mert kb ilyen szintu szokott lenni iq tesztekben, ebben igazad van. Meg most ha integralni tanulsz csak 2even keresztul az egyetemen (meg ugy a matek altalaban) az is fejleszti azt a fele logikus gondolkozast, ami egy ilyen teszthez kell, fuggetlenul attol hogy integralni nyilvan nem kell.

Nem haverom, edesanyam baratnojenek a fia, harminc korul van. De szegenynek komoly panikbetegsege van, nehezen tud emberek koze menni. Pedig tenyleg a legintelligensebb ember akit ismerek.
Member
Gold: 33,265.80
Oct 31 2014 02:14pm
Quote (anyd @ 31 Oct 2014 21:11)
Nem haverom, edesanyam baratnojenek a fia, harminc korul van. De szegenynek komoly panikbetegsege van, nehezen tud emberek koze menni. Pedig tenyleg a legintelligensebb ember akit ismerek.

~ Tizezerbol egy ilyen kepessegu ember van

De nemreg olvastam egy tok erdekes cikket arrol, hogy genmodositgatassal akar 1000 folotti iq is elerheto lenne _elvileg_

Member
Gold: 280.00
Oct 31 2014 02:16pm
Quote (josheide @ Oct 31 2014 09:14pm)

De nemreg olvastam egy tok erdekes cikket arrol, hogy genmodositgatassal akar 1000 folotti iq is elerheto lenne _elvileg_

Gieb
Member
Oct 31 2014 02:17pm
Quote (josheide @ Oct 31 2014 10:14pm)

Flutter is kb ilyen
Csak o nem nyomorek melle xdxdxd

Biztos valami index tier cikk volt
Member
Oct 31 2014 02:17pm
Quote (xUb0rka @ Oct 31 2014 10:08pm)

a négy alapművelet összekapcsolása, ezen kívül néhány feladatban jelen lehet az oszthatósági szabályok témaköre, ami hatodik osztálytól kezdődik
persze, ahogy haladunk az évekkel, egyre kevesebbet lehet beletenni az aktuális anyagból, de mondjuk egy hatodikos matektudás azért fontos még az iqtesztek megoldásához
Member
Gold: 1.00
Oct 31 2014 02:18pm
Quote (Jancsipapa @ 31 Oct 2014 22:08)
a 4 alapművelet összekapcsolása ilyen-olyan formában rengeteg teszten előfordul, azt, a zárójelezést és minden műveleti sorrendes feladatot ötödik osztálytól kezdik tanulni

azt meg ne próbáld már meg előadni, hogy minden teszt új logikát követ, erre is lehet készülni, igenis lehet ezeket a teszteket gyakorolni

4 alapművelet és zárójel egy iq teszten?
Én számolósban maximum a folytasd a sor típust láttam, de tényleg érdekelne konkrét példa, mert nem rémlik ilyen, pedig nagyon sokat kitöltöttem már.
Csak az ilyen neve-nincs még a honlap is szarul van megcsinál műveltségi kérdésekkel is tarkítottakban láttam, de azok nem iq tesztek.

Nem követ minden teszt új logikát, mert ilyet lehetetlen lenne csinálni, és valóban lehet is rá készülni.
Viszont az ismétlődés ellenére a teszteken direkt olyan feladatokat állítanak össze, hogy az a logika, NE az iskolában tanítottakra épüljön (ezért szeretik a melyik kép illik a sorba típusú feladványokat). Azon el mentén készül, hogy minél kevésbé torzítsa az iskolázottság (ami nyilván nem szűrhető, de ezért nem iskolaiak a feladatok, hogy ne a megtanult elveket használd, hanem rágyere a sajátra). Egyébként egyetemista vagy, szerintem te is látod magad körül azt a sok embert, aki a típusfeladatot meg tudja oldani, de ha az már egy kontextusba van helyezve, akkor megáll a tudomány...

Egy igazi tényleg elismert iq tesztet egy írástudatlan is ki tud tölteni (a mensa le is írja, hogy még ez is szempont volt a nagy tesztjük elkészítésekor). Ugyanis az IQ 100 érték meghatározásához őket is bele kell venni.

Quote (Jancsipapa @ 31 Oct 2014 22:17)
a négy alapművelet összekapcsolása, ezen kívül néhány feladatban jelen lehet az oszthatósági szabályok témaköre, ami hatodik osztálytól kezdődik
persze, ahogy haladunk az évekkel, egyre kevesebbet lehet beletenni az aktuális anyagból, de mondjuk egy hatodikos matektudás azért fontos még az iqtesztek megoldásához

oszthatósági szabály egy iq teszten? Ez egyre jobban érdekel. Kérlek mutasd meg azt a tesztet.

This post was edited by CyberPunk666 on Oct 31 2014 02:19pm
Member
Oct 31 2014 02:23pm
Quote (CyberPunk666 @ Oct 31 2014 10:18pm)
Én számolósban maximum a folytasd a sor típust láttam, de tényleg érdekelne konkrét példa, mert nem rémlik ilyen, pedig nagyon sokat kitöltöttem már.
Csak az ilyen neve-nincs még a honlap is szarul van megcsinál műveltségi kérdésekkel is tarkítottakban láttam, de azok nem iq tesztek.

Nem követ minden teszt új logikát, mert ilyet lehetetlen lenne csinálni, és valóban lehet is rá készülni.
Viszont az ismétlődés ellenére a teszteken direkt olyan feladatokat állítanak össze, hogy az a logika, NE az iskolában tanítottakra épüljön (ezért szeretik a melyik kép illik a sorba típusú feladványokat). Azon el mentén készül, hogy minél kevésbé torzítsa az iskolázottság (ami nyilván nem szűrhető, de ezért nem iskolaiak a feladatok, hogy ne a megtanult elveket használd, hanem rágyere a sajátra). Egyébként egyetemista vagy, szerintem te is látod magad körül azt a sok embert, aki a típusfeladatot meg tudja oldani, de ha az már egy kontextusba van helyezve, akkor megáll a tudomány...

Egy igazi tényleg elismert iq tesztet egy írástudatlan is ki tud tölteni (a mensa le is írja, hogy még ez is szempont volt a nagy tesztjük elkészítésekor). Ugyanis az IQ 100 érték meghatározásához őket is bele kell venni.

oszthatósági szabály egy iq teszten? Ez egyre jobban érdekel. Kérlek mutasd meg azt a tesztet.

kurvára nem fogom azzal tölteni a péntek estémet, hogy most iqtesztekben és megoldásaikban megmutassam neked a második négy év matematikáját, persze nyugodtan felfoghatod úgy ezt megint, hogy megszakértetted, újabb pipa, nyertem

kettőnk közül szerintem én forgatom a 5-8. osztályos matekkönyveket hétről hétre, iqteszteket meg egyikőnk se oldogat meg minden héten, hogy ilyen tudósok legyünk belőle (de lehet hogy ebben is mester vagy)
Member
Oct 31 2014 02:23pm
Quote (CyberPunk666 @ Oct 31 2014 10:18pm)

Egy kotel otode 20meterrel rovidebb, mint a fele, milyen hosszu a kotel? 30sec alatt az emberek 5%a tudja kiszamolni fejben kb
Go Back To Magyar Topic List
Prev16236246256266271468Next
Add Reply New Topic New Poll