Quote (Jancsipapa @ 31 Oct 2014 22:08)
a 4 alapművelet összekapcsolása ilyen-olyan formában rengeteg teszten előfordul, azt, a zárójelezést és minden műveleti sorrendes feladatot ötödik osztálytól kezdik tanulni
azt meg ne próbáld már meg előadni, hogy minden teszt új logikát követ, erre is lehet készülni, igenis lehet ezeket a teszteket gyakorolni
4 alapművelet és zárójel egy iq teszten?
Én számolósban maximum a folytasd a sor típust láttam, de tényleg érdekelne konkrét példa, mert nem rémlik ilyen, pedig nagyon sokat kitöltöttem már.
Csak az ilyen neve-nincs még a honlap is szarul van megcsinál műveltségi kérdésekkel is tarkítottakban láttam, de azok nem iq tesztek.
Nem követ minden teszt új logikát, mert ilyet lehetetlen lenne csinálni, és valóban lehet is rá készülni.
Viszont az ismétlődés ellenére a teszteken direkt olyan feladatokat állítanak össze, hogy az a logika, NE az iskolában tanítottakra épüljön (ezért szeretik a melyik kép illik a sorba típusú feladványokat). Azon el mentén készül, hogy minél kevésbé torzítsa az iskolázottság (ami nyilván nem szűrhető, de ezért nem iskolaiak a feladatok, hogy ne a megtanult elveket használd, hanem rágyere a sajátra). Egyébként egyetemista vagy, szerintem te is látod magad körül azt a sok embert, aki a típusfeladatot meg tudja oldani, de ha az már egy kontextusba van helyezve, akkor megáll a tudomány...
Egy igazi tényleg elismert iq tesztet egy írástudatlan is ki tud tölteni (a mensa le is írja, hogy még ez is szempont volt a nagy tesztjük elkészítésekor). Ugyanis az IQ 100 érték meghatározásához őket is bele kell venni.
Quote (Jancsipapa @ 31 Oct 2014 22:17)
a négy alapművelet összekapcsolása, ezen kívül néhány feladatban jelen lehet az oszthatósági szabályok témaköre, ami hatodik osztálytól kezdődik
persze, ahogy haladunk az évekkel, egyre kevesebbet lehet beletenni az aktuális anyagból, de mondjuk egy hatodikos matektudás azért fontos még az iqtesztek megoldásához
oszthatósági szabály egy iq teszten? Ez egyre jobban érdekel. Kérlek mutasd meg azt a tesztet.
This post was edited by CyberPunk666 on Oct 31 2014 02:19pm