Quote (Inakwo @ Nov 30 2011 11:58am)
hát ez a harcos utja egy gagyi közepes film szerintem. maga képvilága tök jo meg minden még is valahogy nulla a film
persze amiket te irsz biztos hogy alapfilmek
Nem magára a filmre gondoltam amikor a "harcos útját" írtam, hanem egy ember történetére akiből harcos lesz vagy csak egyszerűen egy harcos történetére.
Szerintem a felsorolt filmek ennek a legjobb példái.
Quote (ElCapitano @ Nov 30 2011 12:09pm)
Ezek tipikusan olyan filmek amiket az elmúlt 30 évben már nem tudott élvezni senki csak nem merik bevallani.
Ez nevetséges, de ha ezért nem nézed meg őket a te bajod. Olyan élménytől fosztod meg magad amit a mai filmekben nem látsz, legfeljebb csak egy-egy jelenet erejéig.
Quote (beni @ Nov 30 2011 01:17pm)
Most elgondolkoztam azon, hogy mennyire snobság, hipsterkedés ezeket csípni, de nekem a seven samurai kifejezetten tetszett, mondjuk lehet a japán téma miatt is ... (kurosava jó pár filmjét megnéztem és szerintem tök jók)
A 12 angry ment kvázi a napokban láttam és az is lekötött. Nyilván nem egy pörgős film, de annak még színházi adaptációjára is kíváncsi lennék.
(Kurosawa egyik filmjét még könyvben is olvastam)
Azt hiszed azért írtam mert vmi kurva alternatív akarok lenni azzal, hogy ilyeneket nézek vagy mi? Szar filmet, ami nekem nem tetszett sose ajánlanék és teljesen hidegen hagy miféle "sznobság" ezeket kedvelni, szerintem kitűnő filmek, manapság nagyon kevés ilyen készül.
Esetemben Kurosawa-val is az a helyzet mint pl. Bergman-nal, megnéztem egy filmjét, nagyon tetszett, megnéztem mégegyet, majd mindet amit tpb-n találtam. Ez hol hipsterkedés?