d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Ncov Topic
Prev16162636465252Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 1,015.00
Mar 17 2020 11:18am
Quote (cowding @ Mar 17 2020 12:28am)
téged aztán literally minden kibillent
0% ban változott meg az életem egyelőre azon felül hogy kurva sokat álltam sörért a tescoba, pár ilyen random ismerős ismerőse esküvő meg összejövetelen kivül semmi fontos nem volt a közeljövőben, egy másik párral akikkel szoktunk programozni gfel igyis találkozunk, 100% ban home officeben dolgozom amugy is, van egy halom itthoni projekt amit csinálhatok

Az első pár napban fülem botját sem mozdítottam, de tekintve, hogy a családomban sok idős van, barátnő, az ő idős szülei stb. azért eléggé megingatott.

A gazdasági válság része is elég rémisztő, szerencsére nekem egyelőre nem kell aggódnom, még ha nagy válság lesz akkor is lesz valszeg munkám (ha megszűnik, akkor már globálisan szar van, úgyhogy erre már nem is gondolok).

De sok háztartás fogalmam sincs hogy fogja ezt az időszakot átvészelni.

--

Kínai videókat ki látta amúgy redditen? Na ott dobálják a zsákokat, mintha szemetes lenne..

--

A mai operatív törzs (vagy tököm tudja mi a pontos név), látni a tekinteteken, hogy nem tudják mekkora füllentsenek.

Tegnap meglepődtem amúgy, azt hiszem az NBCnews oldalán láttam egy videót, ott kerek perec elmondták, hogy van xx ezer ágy, amiből ennyi alapból foglalt, és ha beüt a szar, nem fogják tudni kezelni.

Ma felhozták ezt a kérdést, 2000 ágy, persze rákerdeztek, hogy és mennyi foglalt? (shit, a riporternek van agya...)

USA-nál, illetve UK-nél is hatalmas idiótizmust látok, de persze könnyű így beszélni. Én azt látom, hogy magyarország még egész gyorsan meghozta a legszükségesebb intézkedéseket.

Quote (BmA_BeMyAngel @ Mar 17 2020 12:30am)
engem semennyire nem érint meg, kíváncsian követem az eseményeket a végtelen HO meg eléggé tetszik szóval overall pozitiv

Én pont most akartam csökkenteni, hát most meg kötelező, sebaj, átvészelem.

Remélem, hogy a munkáltatók és észreveszik majd most, hogy a home office/remote work nem feltétlenül boszorkányság.

Bár jobban belegondolva egész 'nyugat' vagyunk ebben a kérdésben.

Quote (Jancsipapa @ Mar 17 2020 08:04am)
kicsit hiányzik, hogy a haverokkal nem találkoztam otthonról már jó másfél hónapja amúgy se... holnap este sörözünk, mindenki a gép előtt, remélem segíteni fog :D

Pont ideális alkalom egy Heroes3 marathon-hoz.

Quote (-joey- @ Mar 17 2020 03:19pm)
Ezek az arányok az alapján változnak, hogy mennyire meredek a fertőzési görbe, és mekkora az egészségügyi rendszer kapacitása. Az olaszok sajnos már a legelején elvéreztek.
Plusz az olaszoknál a betegek több mint a fele 60 évnél idősebb.

Igen, náluk a legnagyobb az idősek aránya EU-ban, utána jönnek a görögök.

Quote (-joey- @ Mar 17 2020 04:33pm)
Most beszéltem faterral. Már lázas ő is (anya szombat óta az).
Kb 5 helyre telefonáltak, elmondták, hogy milyen tünetünk van (száraz köhögés, nem múló láz). Kb 10 napja voltak Pesten, találkoztak velem (én februárban még végig utaztam, meetingekre jártam), tömegközlekedtek.
Mindenhol elküldték őket a picsába.
Teljesen jó a magyar egészségügy, gondolom kiadták az ukázt az orvosoknak, hogy tartsák alacsonyan a számokat.
99%-ban azt mondanám, hogy influenzások, de ettől függetlenül ultragáz, hogy az orvosok még a fáradtságot se veszik arra, hogy kizárják azt az 1%-ot. Felírják az antibiotikumot, oszt jónapot.

Remélem jobban lesznek mielőbb!
Én nekem most kezdődött újra az egész, csüt-pénteken volt hőemelkedésem, izomfájdalmam. Most elkezdett kúszni a hőmérő, de nem aggódom magam miatt.
Inkább attól, hogy engem is meglátogattak a szüleim hétvégén, amikor direkt kértem, hogy beszéljünk skype-on..

Valószínűleg csak üres találgatás részemről, de szerintem is jóval több a fertőző(tt), ha ezeket a számokat vennénk alapul, máris más lenne a mortality rate, de persze a nyáj miatt ez nem menne a feldolgozandó infók közé, csak a pánik.
Egy területi eloszlásra lenne még kíváncsi, de hát ez szenzitív adat.

A médiától pedig már falnak megyek.
Member
Gold: 0.92
Mar 17 2020 11:19am

Quote (Smat @ Mar 17 2020 06:03pm)
+36303636111

Ezt a szamot hivd fel, ezeknek mondd el hogy mi van, es ok a te nevedben felhivjak akit fel kell, ez egy 24 oras vonal, igaz hogy konzuli, de ha elmondod hogy ez tortent akkor meg a tek-et is ratok kuldik 30 percen belul. Nekem Magyar ido szerint hajnal 3kor segitettek elerni a Nagykovetseget Pekingben, egy probat meger.

/e
Magyar szam de whatsapphoz hasznaljak imo.
A masik amit megprobalhatsz meg az az hogy ami ausztriaban van Magyar kovetseg azokat felhivod, azoknak is biztos van 24 oras vonala.

/e2
Ilyen nnk meg hasonlok azt se tudjak hogy merre van a faszuk, meg az osszes szar nyugger ezeken a vonalokon basszak magukat ugyhogy csak magadat baszod fel vele.

ez már a múlt tesókám, de azért köszönöm a felesleges energiát amit belefeccoltál
Member
Gold: 5,302.77
Mar 17 2020 11:20am
Member
Mar 17 2020 11:21am
Member
Gold: 6,352.66
Mar 17 2020 11:22am
Quote (-joey- @ 17 Mar 2020 18:21)

:DDDD
Member
Mar 17 2020 11:31am
https://24.hu/belfold/2020/03/17/karantennaplo-koronavirus-jarvany-idejen-masodik-nap-baksa-roland/

Kétszer álltam be a sorba a város egyik – a legkisebb forgalmú – patikája előtt, mindkétszer tíz perc alatt nulla centimétert haladtam. Tizenöten álltak előttem. Pedig ez nem is nyitáskor volt, hanem ebédidőben. Így aztán kétszer ki is álltam a sorból.

Azért mentem hétfőn, mert bár próbáltunk elébe menni annak, hogy hisztéria uralja a napjainkat, de a gyerekeknek fogytán volt a vitaminjuk, plusz írattam magamnak másfél hete egy fájdalomcsillapítót, azt sem ártott volna kiváltani. Nem sikerült. Volt, aki két nagy szatyor gyógyszerrel jött ki, laza 40 percet töltött bent – mesélték a sorban álló, velem ellentétben kitartó emberek.
Member
Gold: 834.97
Member
Gold: 1,593.00
Mar 17 2020 11:53am
Quote (rapiddani @ 18 Mar 2020 01:19)
ez már a múlt tesókám, de azért köszönöm a felesleges energiát amit belefeccoltál

Szivesen, gondoltam hogy nem lesz hatalmas segitseg mivel mar 1+ hete tortent de hat na, a jo akarat az megvolt.
Member
Mar 17 2020 12:03pm
Quote (BmA_BeMyAngel @ Mar 17 2020 06:50pm)

Több ilyen videót kellene a hírportálokon megosztani, akkor talán befejeznék a lemmingek az agyatlan felvásárlást.
Member
Gold: 6,352.66
Mar 17 2020 12:08pm
Quote (-joey- @ 17 Mar 2020 19:03)
Több ilyen videót kellene a hírportálokon megosztani, akkor talán befejeznék a lemmingek az agyatlan felvásárlást.

anno volt horcsogom, na o csinalta azt, hogy barmennyi kajat adtam neki, mindig annyira teletomte a pofajat es arrebb vitte 10centivel.
neha igy be se fert a tomott zacskojaval a hazba (cirka 3* szelesebb volt, mint uresen)
Go Back To Magyar Topic List
Prev16162636465252Next
Add Reply New Topic New Poll