d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Gitáros Topic
Prev16162636465117Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 15.00
Aug 23 2009 02:06pm
Quote (Imdeth @ Sun, Aug 23 2009, 07:42pm)
Egy vid többet mond 100 szónál, valami ilyesmi:

http://www.youtube.com/watch?v=tWe2eiHo7FY

1:06-1:12-ig 6 sec alatt kiderül, hogy ez micsoda.

Az enyémen azért van több poti meg két lábkapcsoló mert belegyömöszöltem még egy clean boostert is, a boostnak imo legjobb hangja akkor van mikor a csöves erősítőmet a torzulás széléig boostolja és akkor ilyen kurvajó crunch-es hangja van az akkordoknak. Tranyós cuccokhoz ezek nem ajánlottak, mert teljesen más egy tranzisztor reakciója a vártnál erősebb jelre mint egy csőnek. Igazából a csövek technikai szempontból szarabbak mint a tranyók, de az emberi fülnek tetszik amit művel, de ha nem lennének audiofil zenehallgató emberek (csöves elő/végfokok) meg gitárosok (erősítők) akkor megszűnt volna már a csőgyártás.

Kurvajó =) Gratula.
Bár értenék én is az ilyesmihez, mármint a technikai részéhez. Kéne má nekemis csöves erősítő, mondjuk mostanában ugyse használnám semmire.
Member
Gold: 10.66
Sep 3 2009 12:07pm
Szeptemberi bump
Member
Oct 23 2009 03:48pm
Quote (Imdeth @ 9 Jul 2009 08:21)
Röviden azért késik mert kéne hozzá rendes hangszerhez való interface. (pl. ilyesmi: http://line6.com/podstudiogx/) Illetve még lehet az, hogy lassan dolgozza fel a jelet a géped a GR3-ban (effekt, torzítás stb.) akkor meg a géped gyenge.

Amúgy mikrofonhoz túl erős, line-inhez meg gyenge a gitárjel, de ha az erősítődön van ilyen, hogy line-out vagy headphone out akkor azt dugd a gép line-injébe.

bump meg ilyesmi :thumbsup:

googlezni kell egy asio4all progira egészpontosan driverre. ez beékeli magát a hangkártya driver elé(?) és biztosítja a [szinte] késésmentes hangátvitelt a gityóból egészen a guitar rig3-ig. hónapok óta hibátlanul működik. nagyon ritkán van olyan, hogy hibázik a cucc. hátrány, hogy lekorlátozza az eszközöket --> 1 jel csak 1 helyre mehet, ergo ha elkezdek guitar rigezni, akkor a skype pl. már nem kap jelet.
Member
Member
Gold: 124.45
Dec 7 2009 07:58am
Quote (Aston @ 7 Dec 2009 13:39)

Fasza csöves cuccok hangzása =/= szimulátor. Szerintem. :) Persze attól még jó lehet a cucc, csak de csak má.

Amúgy Imdeth, nem akarsz nekem 2x12 + tweeter ládát építeni? Mármint besegíteni a megcsinálásba (dekopír fűrész, fúró, etc vam, leszedek vmi "guideline"-t csináláshoz, és igennagyon besegítesz mert nem értek ahhoz hogy hogy van az ohm soros/párhuzamosan kötve, meg amúgy az elekrónikhoz. NAAAAAAAAAAAAAAAAA
Member
Dec 7 2009 08:00am
Quote (Oberon_os @ 7 Dec 2009 14:58)
Fasza csöves cuccok hangzása =/= szimulátor. Szerintem. :) Persze attól még jó lehet a cucc, csak de csak má.

Amúgy Imdeth, nem akarsz nekem 2x12 + tweeter ládát építeni? Mármint besegíteni a megcsinálásba (dekopír fűrész, fúró, etc vam, leszedek vmi "guideline"-t csináláshoz, és igennagyon besegítesz mert nem értek ahhoz hogy hogy van az ohm soros/párhuzamosan kötve, meg amúgy az elekrónikhoz. NAAAAAAAAAAAAAAAAA

a leírásában még az is meg van említve, hogy milyen cső van benne --> tehát van benne --> annyira nem is szimulált :D
Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Dec 7 2009 09:27am
Quote (Oberon_os @ 7 Dec 2009 15:58)

Hallod nekem is kell egy láda csak nincs hozzá semmim sem. De nekem egy bazi kicsi kell ilyen 40x30as kb.

Néztem hozzá leírásokat csak én annál a résznél kiszálltam, hogy ragasztani kéne a fát, ezt kb. senki sem vállalja ahol lakom, nekem meg nincs hozzá ilyen prés szerű "összefogóm" vagy mi (összetartja a fát amíg szárad a ragacs), de egész sok infót összegyűjtöttem a kabinet építésről.

De életemben nem dolgoztam még fával, néha lefűrészeltem kiálló ágakat és annyi. :D

Member
Gold: 25.00
Warn: 40%
Dec 7 2009 09:38am
Quote (Aston @ 7 Dec 2009 16:00)
a leírásában még az is meg van említve, hogy milyen cső van benne --> tehát van benne --> annyira nem is szimulált :D

Jaja ez true cucc, de amennyibe kerül abból az árból olyan 4-5 darabot ki lehetne hozni kb. és az még jobb is lenne talán. Második félévben szerintem összehozok valami csöves cuccot, nem tudom mi lesz, high-gain előfok vagy valami egyszerűbb.

Mondjuk tremolóban annyira pont nem érvényesül, az hogy miért jó egy cső, ez inkább az erősítőkben hallható az előnye főleg a torzulási "karakterisztikájában" hallható a tranzisztorokhoz képest.

De amúgy ez pont nem olyan bonyolult, itt egy egyszerűbb csöves tremoló valamelyik régi Fender erősítőből:

pár alkatrész, egyedüli nehézség a cső tápja,foglalata, meg a lyuk vágás neki a házba.
Member
Dec 7 2009 09:45am
Quote (Imdeth @ 7 Dec 2009 15:27)
Hallod nekem is kell egy láda csak nincs hozzá semmim sem. De nekem egy bazi kicsi kell ilyen 40x30as kb.

Néztem hozzá leírásokat csak én annál a résznél kiszálltam, hogy ragasztani kéne a fát, ezt kb. senki sem vállalja ahol lakom, nekem meg nincs hozzá ilyen prés szerű "összefogóm" vagy mi (összetartja a fát amíg szárad a ragacs), de egész sok infót összegyűjtöttem a kabinet építésről.

De életemben nem dolgoztam még fával, néha lefűrészeltem kiálló ágakat és annyi. :D

disz iz a bigining of a bujutiful frendsip. Nem tudom mennyire kell egy ládának stabilnak lennie, de imo rézpántokkal megerősítve + ragasztva tiplivel, vagy illesztéseknél + fával ragasztva-csavarozva éleknél simán bír mindent. :D
Küldj már leírást róla plz, famunkát sztem meg bírjuk oldani, nem hiszem hogy az kifogna rajtunk.
Member
Dec 7 2009 09:47am
Quote (Imdeth @ 7 Dec 2009 15:38)
Jaja ez true cucc, de amennyibe kerül abból az árból olyan 4-5 darabot ki lehetne hozni kb. és az még jobb is lenne talán. Második félévben szerintem összehozok valami csöves cuccot, nem tudom mi lesz, high-gain előfok vagy valami egyszerűbb.

Mondjuk tremolóban annyira pont nem érvényesül, az hogy miért jó egy cső, ez inkább az erősítőkben hallható az előnye főleg a torzulási "karakterisztikájában" hallható a tranzisztorokhoz képest.

De amúgy ez pont nem olyan bonyolult, itt egy egyszerűbb csöves tremoló valamelyik régi Fender erősítőből:

http://www.lynx.net/~jc/cstmShpVibroluxTremolo.gif

pár alkatrész, egyedüli nehézség a cső tápja,foglalata, meg a lyuk vágás neki a házba.

valóban, ez kurvaegyszerű.
Go Back To Magyar Topic List
Prev16162636465117Next
Add Reply New Topic New Poll