Quote (Szerintem @ May 17 2014 06:31pm)
Távol állok a gyúrástól, egyelőre fogyás és egészségesebb táplálkozás van terveben.
Csak eszembe jutott egy kérdés: Miért mindig rizst esznek a testépítők?
Lehet én tudom rosszul, de valahogy mindig a csirkemell+rizs combo jut eszembe, ha gyúrós kajálásról hallok.
Vagy eszik bárki is pl. csíráztatott magokat?
Azért mert a testépítő oldalak azt javasoljak, ennyi. Ha az egészség oldaláról nézzük, annyi haszna van,
ha valaki szigorúan tud követni egy ilyen napi 6x csirke rizs étrendet, hogy az átlag feldolgozott szemetet nem eszi
ettől függetlenül saját magamon tapasztalva messze nem egészséges, semmi variáció nincs benne, mert ugye a
természetesen megtalálható zsír a húson az nem jó mert zsír és zsírból zsír lesz, meg gyümölcsöt se lehet mert cukor van benne.
Másik, hogy egyrészt nincs olyan étrend ami minden embernek optimális lenne, van aki jobban érzi magát ha 6x eszik van aki ha 2-3x,
másrészt egy átlagembernek nem fog úgy hasznolsulni a 2,5 óránkénti 30-50 g fehérje mint egy 120 kg-os testépítőnek
aki 2 g teszt.-en és 5 g növekedési hormonon van naponta. A zöldség/gyümölcs kérdés is érdekes, body.buildernek napokban jelent meg egy cikke
,hogy ne gondolja senki, hogy eszik egy almát és pár szelet salátát és ezzel megoldotta a vitamán/ásványi anyag kérdést, van igazság ebben is
a termőföldek alacsony ásványi anyag tartalma miatt, de erre a megoldás nem az szerintem, hogy vegyünk be pár kapszulát amibe belerakják az összes vitamint/ásványi anyagot
ebből mennyi hasznosul? És ha meg van amelyik normális szinten van abból csak stressz a szervezetnek kiválasztani (sötét sárga vizelet a vitamin után).
És a gyümölcsök/zöldségek több száz más hasznos dolgot is tartalmaznak mint pl antioxidánsok, enzimek, rost stb. amit a kapszula nem.