d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev16146156166176181468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 343.00
Oct 31 2014 06:07am
Quote (TuskesVanek @ Oct 31 2014 11:57am)
kezdődik a szardobálás

én nem vagyok ilyen ember, de azért baszki
ez fideszes és CSAK AMIATT akart kilépni mert netadó :XD:XD:XD: az hogy rommá mutyiznak mindent egymás közt az kit érdekel meg különbenis csak a baloldal kitalációja és amúgy nincs is korrupció X:D:XD:XD:
istenem hát azért na azért baszdmeg na hát van ilyen

Quote (ToldiSenior @ Oct 31 2014 12:00pm)
Boccccs, Orbán Viktor egy okos ember, ne hasonlítgassuk már Hitlerhez...

mondjuk az igaz, hogy lázárjani is okos, meg tudta csinálni, yolo élvezi az életet és szarhat mindenkire

de most te csak ezért nyalod a seggüket mert okosak?! vagy várod, hogy majd feljebb jutsz te is és neked is jut villa
mert ok, akkor még megértem a viselkedésedet.. én is szopnám bárki faszát párszázezerért

de azt irtad régebben, hogy te ezért nem kapsz pénzt és elhivatottságból (ELHIVATOTTSÁG :XD:XD:XD:XD) csinálod
wtf m8

This post was edited by Senee on Oct 31 2014 06:08am
Member
Gold: 0.05
Oct 31 2014 06:15am
Quote (TuskesVanek @ Oct 30 2014 01:31pm)
amúgy ezt a születésszabályozást én sem értem...

ha egyszer szükség van rá, akkor miért ne lehetne bevezetni, mint pl. kínában? 2 gyerekig jár 100%  támogatás, 3-nál már csak a fele, afelett már csak tizede mondjuk

ráadásul ezzel még a támogatás mértékét is növelhetnénk, ami ösztönözné a magyar családokat, hogy vállaljanak +1 gyereket, az ingyenélők viszont nem fognak évente elleni :D

így hírtelen egy kiskapu jutott esezmbe, ha lemond a gyerekéről és más család neveli fel - pl. az árvaházból kihozott gyerek után is jár egy rakás pénz, vannak akik ebből élnek.

Quote (josheide @ Oct 30 2014 02:05pm)
Vannak problemak ezzel sajnos de oran vagyok...

Quote (TuskesVanek @ Oct 30 2014 02:56pm)
ha nem gond, később leírnád a véleményedet? :)

Quote (josheide @ Oct 30 2014 02:59pm)
persze, amugy ebben a szemeszterben epp van egy oram a joleti allam gazdasagpolitikajarol

bump :)

Member
Gold: 2,280.00
Oct 31 2014 06:31am
Személy szerint a FIDESZ politikájának kb. 90%-ával teljes mértékben egyetértek. Magyarország Alaptörvénye most is itt van kinyitva az íróasztalomon, a Nemzeti Hitvallást egyfajta imádságként rendszeresen el szoktam mondani, majdnem kívülről tudom már. Említettem, hogy keresztény vallásosságomból következően alapvetően baloldali beállítottságú-szellemiségű vagyok (bár a magyar baloldalhoz nagyon nincs semmi közöm), ezért nem értek egyet az egykulcsos adóval (mert a gazdagoknak nagyon kedvez), s van még pár téma (nem ismétlem magam), ami irritál. Legszívesebben egy német CDU- vagy CSU-szerű pártra szavaznék, de ilyen Magyarországon sajnos nincs, a KDNP-t inkább hagyjuk. Tisztában vagyok vele, hogy a FIDESZ-ben is van egy csomó kapzsi ember, aki sajnos a politikát elsődlegesen a saját meggazdagodása és nem a nép szolgálata miatt műveli, ez nem tölt el büszkeséggel, de én legalább nem tartozom közéjük. Azt is elmondtam már, hogy Gyurcsány 2006-os őszödi beszéde után léptem be a FIDESZ-be, hogy a hazug gazember megbuktatásáért dolgozzak. Őszintén örülök neki, hogy idén is a földbe döngöltük 3X, és ha elindul Gyurcsány 2018-ban, én is ott leszek még kb 100ezer önkéntes aktivista társammal, és újra meg fogjuk akadályozni, hogy hatalomba kerüljön. Említettem már, hogy nincs négy diplomám, csak három, de négy szakon + tanárszak, mert az első diplomám egy kétszakos tanári diploma (meg van még 2 másik, de ezek már tandíjasak voltak). A katonai IQ-tesztem anno 2001-es sorozásomkor hibátlan lett, ezért vettek fel tartalékos tiszti képzésre (volt kb hússzoros túljelentkezés - kb. ennyit a "nagyon buta vagy" megjegyzésekre). 2012-ben ismét volt IQ teszt az önkéntes tartalékos alkalmasságvizsgálatkor, és a pszichológustól kérdeztem, hogy na milyen lett az IQ tesztem, azt mondta, hogy nagyon jó lett, de miért hagytam ki a végén pár feladatot, mért nem blöfföltem valamit - no erre azt válaszoltam, ha előre megmondják, hogy a rossz válaszok nem érnek minusz pontot, akkor nyilván blöfföltem volna...) de így is a legjobb voltam a százvalahány jelentkező között, ezért léptettek elő őrnaggyá és tavaly meg idén is nyáron kiképző parancsnok voltam a műveleti tartalékosok alapkiképzésén.

tl/dr és az öndicséret egyébként is mindig büdös

This post was edited by ToldiSenior on Oct 31 2014 06:37am
Member
Oct 31 2014 06:38am
Quote (ToldiSenior @ Oct 31 2014 01:31pm)
Személy szerint a FIDESZ politikájának kb. 90%-ával teljes mértékben egyetértek. Magyarország Alaptörvénye most is itt van kinyitva az íróasztalomon, a Nemzeti Hitvallást egyfajta imádságként rendszeresen el szoktam mondani, majdnem kívülről tudom már. Említettem, hogy keresztény vallásosságomból következően alapvetően baloldali beállítottságú-szellemiségű vagyok (bár a magyar baloldalhoz nagyon nincs semmi közöm), ezért nem értek egyet az egykulcsos adóval (mert a gazdagoknak nagyon kedvez), s van még pár téma (nem ismétlem magam), ami irritál. Legszívesebben egy német CDU- vagy CSU-szerű pártra szavaznék, de ilyen Magyarországon sajnos nincs, a KDNP-t inkább hagyjuk. Tisztában vagyok vele, hogy a FIDESZ-ben is van egy csomó kapzsi ember, aki sajnos a politikát elsődlegesen a saját meggazdagodása és nem a nép szolgálata miatt műveli, ez nem tölt el büszkeséggel, de én legalább nem tartozom közéjük. Azt is elmondtam már, hogy Gyurcsány 2006-os őszödi beszéde után léptem be a FIDESZ-be, hogy a hazug gazember megbuktatásáért dolgozzak. Őszintén örülök neki, hogy idén is a földbe döngöltük 3X, és ha elindul Gyurcsány 2018-ban, én is ott leszek még kb 100ezer önkéntes aktivista társammal, és újra meg fogjuk akadályozni, hogy hatalomba kerüljön. Említettem már, hogy nincs négy diplomám, csak három, de négy szakon + tanárszak, mert az első diplomám egy kétszakos tanári diploma (meg van még 2 másik, de ezek már tandíjasak voltak). A katonai IQ-tesztem anno 2001-es sorozásomkor hibátlan lett, ezért vettek fel tartalékos tiszti képzésre (volt kb hússzoros túljelentkezés - kb. ennyit a "nagyon buta vagy" megjegyzésekre). 2012-ben ismét volt IQ teszt az önkéntes tartalékos alkalmasságvizsgálatkor, és a pszichológustól kérdeztem, hogy na milyen lett az IQ tesztem, azt mondta, hogy nagyon jó lett, de miért hagytam ki a végén pár feladatot, mért nem blöfföltem valamit - no erre azt válaszoltam, ha előre megmondják, hogy a rossz válaszok nem érnek minusz pontot, akkor nyilván blöfföltem volna...) de így is a legjobb voltam a százvalahány jelentkező között, ezért léptettek elő őrnaggyá és tavaly meg idén is nyáron kiképző parancsnok voltam a műveleti tartalékosok alapkiképzésén.

tl/dr

nem kell mellre szívni

azért mondják, hogy buta vagy, mert itt ez a szokás, ha nem egyezik a véleményetek

szóval ha itt szeretnél vitatkozni, akkor vedd fel ezt a fajta vitakultúrát, vagy még jobb, ha hagyod a fenébe, mert itt egy-két kivétellel senki nem akar meggyőzni senkit, csak jól esik elküldeni a francba :)
Member
Gold: 33,265.80
Oct 31 2014 06:38am
Quote (ToldiSenior @ 31 Oct 2014 13:00)
?????

Hitler egy szörnyű buta ember volt, mind az IQ-ja mind az EQ-ja szánalmasan alacsony volt. Hatalomra juthatott, mert ráérzett és rájátszott arra a (teljesen jogos) igazságtalanság-érzésre, amit a németek éreztek a Versailles-i békeszerződések után.
De a világháború elvesztését elsősorban a saját hülyeségének köszönhette. Pl. miért kezdte el bombázni Londont bosszúbol, mikor már majdnem megnyerte az angliai légicsatát? Az alacsony intelligenciája miatt (primitív bosszúvágy) játszotta el az angliai partraszállás lehetőségét, aztán volt olyan hülye, hogy egy  le nem győzött Angliával a háta mögött nekiment a Szovjetuniónak, ott is nem kis részben unintelligens presztízscsaták (pl Sztálingrád) miatt persze nem győzött, és csak idő kérdése volt, mikor bukik minden.

Mitol is okos ?

Quote (TuskesVanek @ 31 Oct 2014 13:15)
bump :)

Meg egy vizsgam van ma es igerem irok neked valami tl;drt :D

This post was edited by josheide on Oct 31 2014 06:38am
Member
Oct 31 2014 06:40am
Quote (josheide @ Oct 31 2014 01:38pm)
Mitol is okos ?

Pl azért okos, mert abban a formában, ahogy a törvényjavaslatban volt, nem vezeti be az internetadót. Hanem megkérdez majd Téged is a Nemzeti Konzultáción keresztül, hogy mi a véleményed.

Orbán Viktor ezért okos, és alkalmas miniszterelnöknek. Szerintem.

This post was edited by ToldiSenior on Oct 31 2014 06:41am
Member
Oct 31 2014 06:42am
Quote (ToldiSenior @ Oct 31 2014 01:40pm)
Pl azért okos, mert abban a formában, ahogy a törvényjavaslatban volt, nem vezeti be az internetadót. Hanem megkérdez majd Téged is a Nemzeti Konzultáción kersztül, hogy mi a véleményed.

Orbán Viktor ezért okos, és alkalmas miniszterelnöknek. Szerintem.

szerintem más választása nem nagyon volt, mint hogy elvesse :D

de nálunk itthon azt mondják, hogy ezt az egészet azért csinálták, hogy eltereljék a figyelmet a nagyobb botrányokról
Member
Gold: 33,265.80
Oct 31 2014 06:45am
Quote (ToldiSenior @ 31 Oct 2014 13:40)
Pl azért okos, mert abban a formában, ahogy a törvényjavaslatban volt, nem vezeti be az internetadót. Hanem megkérdez majd Téged is a Nemzeti Konzultáción kersztül, hogy mi a véleményed.

Orbán Viktor ezért okos, és alkalmas miniszterelnöknek

Azt vagod, hogy a nemzet konzultaciorol semmilyen formaban nem kozolnek adatokat? Es nem kotelezi a politikusokat semmire (egy nepszavazassal ellentetben pl)
Ha minden egyes allampolgar bele is irja, hogy nem akar netadot, akkor is lehet netado.

A nemzet konzultacio az eddigi formaban egy koltseges (milliardos tetel) latszatmegoldas volt, amit az egyszeru embereknek el lehet adni, de barki aki tovabb lat a sajat orranal megerti, hogy csak parasztvakitas.

Orban jo abban, hogy megorizze a hatalmat, de az allampolgarok erdekeinek szolgalataban mutatott teljesitmenye kritikan aluli.

Quote (ToldiSenior @ 31 Oct 2014 13:31)

wow 100 random embert sikerult tulteljesitened

toldi miert vagy ilyen jo?

This post was edited by josheide on Oct 31 2014 06:48am
Member
Oct 31 2014 06:53am
Ez offtopic, bocs, de ha valaki katonai alkalmasságvizsgálatra megy és az IQ tesztig eljut, akkor blöfföljön bátran, mert a pszichológussal való beszélgetésből számomra az derült ki, hogy a rossz válaszok nem érnek mínusz pontot (tehát nem USA teszt típus)
Mert van harminc perced hatvan feladatra, tehát kb fél perc/megoldás átlagtempóval kell(ene) haladnod. Az eleje persze nagyon könnyű (alsótagozatos matektudás-szintű számsorok, lineáris, mértani stb) aztán már jönnek a komolyabb feladatok (mindenhol van asszem 6 vagy 8 megoldás, tehát mechanikusan javítható, csak karikázni kell, nem kell sehova írni még szavakat sem). De a végén van pár szöveges feladat, amit végigolvasni is több, mint fél perc, és nincs nálad plusz papír, mindent fejben kell számolni, szóval szerintem lehetetlen megcsinálni, hibátlan csak az lehet, aki szerencsésen blöfföl...
Member
Gold: 0.00
Oct 31 2014 06:54am
Quote (ToldiSenior @ 31 Oct 2014 13:00)
?????

Hitler egy szörnyű buta ember volt, mind az IQ-ja mind az EQ-ja szánalmasan alacsony volt. Hatalomra juthatott, mert ráérzett és rájátszott arra a (teljesen jogos) igazságtalanság-érzésre, amit a németek éreztek a Versailles-i békeszerződések után.
De a világháború elvesztését elsősorban a saját hülyeségének köszönhette. Pl. miért kezdte el bombázni Londont bosszúbol, mikor már majdnem megnyerte az angliai légicsatát? Az alacsony intelligenciája miatt (primitív bosszúvágy) játszotta el az angliai partraszállás lehetőségét, aztán volt olyan hülye, hogy egy  le nem győzött Angliával a háta mögött nekiment a Szovjetuniónak, ott is nem kis részben unintelligens presztízscsaták (pl Sztálingrád) miatt persze nem győzött, és csak idő kérdése volt, mikor bukik minden.

latom nem sikerult ertelmezni, miert is huztam a parhuzamot

nincs meg egy olyan part mo-on akinek annyira meg lenne kotve a keze a felsovezetes altal mint a fidesznek, a felsovezetest pedig a partban eleg erosen orban testesiti meg egy szemelyben, gondolom hithu fideszeskent te is tudod/hallottal rola, hogy a miniszterelnok mennyire turi parton belul a kritikat, ellentetes velemenyeket

erre te kozlod, hogy orban neked nem szimpatikus, felmerul bennem a kerdes akkor mire fel ez a fideszes fanatizmus?

majd utana olvasom tovabb, hogy ettol meg
karizmatikus es eleg okos h elvezesse az
orszagot, akkor az alap ideologia amit kepvisel, illetve hogy milyen iranyba viszi az orszagot mar nem szamit? igy mar remelem erted a hitleres parhuzamot

azt meg vegkepp nem ertem nalad, hogy te egy darab torvenyjavaslat miatt akartal kilepni a partbol, majd miutan elovasod a szamodra nem szimpatikus orban nyilatkozatat (ami eleg egyertemuen egy maszlag) hirtelen meghozod a dontest, h te akkor megsem lepsz ki

Go Back To Magyar Topic List
Prev16146156166176181468Next
Add Reply New Topic New Poll