d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Starcraft Topic
Prev16136146156166172724Next
Add Reply New Topic New Poll
Banned
Gold: 1,090.00
Warn: 10%
Sep 22 2011 04:07am
Quote (tevetava @ Sep 22 2011 10:25am)
esküszöm switchelek zergre
látom rocs + brood lord armyja van, mondom okj lebaszok 4 stargatet és fosom a void rayt + stalkert. megbaszom a seregét, de nekem is alig marad valami
5 másodperc múlva 40millió hídra és rocs jön felém
persze nekem legyen lent 3 robo + colo tech fullra, amikor nem is kell még.

viszont lehet, hogy abba kellene hagynom a starcraftot.. ma nézem a rauch ice teat, és kétszer el kellett olvasom, hogy RAUCH, mire rájöttem, hogy nem roach ice tea

most annyira nincs kedvem

ja, erre mondom mindig, hogy alapveto gondok vannak a balanceszal
gyakorlatilag ha "nem csinalsz semmit" akkor is nyersz zerggel
ezt a nem csinalsz semmit ugy ertem, hogy a protossnak kene valami harass, ilyesmi mint a dt, vagy a void ray, mert igy ahogy most all a game zergnek tul jo economyja van
ez nem is baj addig, amig a protoss egysegek sokkal jobbak, de broodlord + roach army lategame mar van olyan eros mint 1 maxed protoss army
es mivel a zergnek jobb economyja van es gyorsabban is remaxol mar freewin onnantol
Member
Gold: 39,210.00
Sep 22 2011 04:13am
Quote (meatyowllegs @ 22 Sep 2011 11:07)
ja, erre mondom mindig, hogy alapveto gondok vannak a balanceszal
gyakorlatilag ha "nem csinalsz semmit" akkor is nyersz zerggel
ezt a nem csinalsz semmit ugy ertem, hogy a protossnak kene valami harass, ilyesmi mint a dt, vagy a void ray, mert igy ahogy most all a game zergnek tul jo economyja van
ez nem is baj addig, amig a protoss egysegek sokkal jobbak, de broodlord + roach army lategame mar van olyan eros mint 1 maxed protoss army
es mivel a zergnek jobb economyja van es gyorsabban is remaxol mar freewin onnantol

hát nemtudom, ha en 1 protosst 3+ bazisra engedem, azt csinal amit akar. és elég nehéz megölni egy maxolt hightech armyt(ami nem lehetetlen, de utana se tudsz kb counterelni mert elég sok idö amig kijön 1 uj adag brood), amig elég gyorsan ujra tud mar ö is rakni (~ez mar 14+ gatewayt jelent ilyenkor)
Member
Gold: 789.80
Sep 22 2011 04:26am
Azért nem kell sajnálni a protosst. Genyó dolgokat tud véghezvinni, ha épp olyan a játékos hangulata. Épp említetted is a dt, meg void támadásokat. Ha nem készül időben ellene fel akkro már nem is tud tenni semmit. Mondjuk a dt banával fogható, vagy funghal segíthet (?), de egy proxy dupla stargate rush/pusht igen nehéz fogni, mert a legtöbb mapon el lehet szépen rejteni. Készüsz az alapján amit a bázisán látsz, erer bezúg oldalról 4 void, vagy void-phoenix combo és párosával utánpótlás. Ahhoz már kell jópár queen, meg micro heal csomag, hogy ezt bevédd mikor már támad.
Zergnek nincs ilyen agyhalálgenerális megoldása könnyű nyerésre. Minden ami átjut a falon azt leszedheti stalkerrel ami alapegység eléggé, vagy cannonnal. Persze ez csak saját vélemény. Nem gyenge a proti. Ahol számíthat ha mégis az, odáig nem jutunk el :)
Banned
Sep 22 2011 04:33am
Quote (mikroman @ Sep 22 2011 12:26pm)
Azért nem kell sajnálni a protosst. Genyó dolgokat tud véghezvinni, ha épp olyan a játékos hangulata. Épp említetted is a dt, meg void támadásokat. Ha nem készül időben ellene fel akkro már nem is tud tenni semmit. Mondjuk a dt banával fogható, vagy funghal segíthet (?), de egy proxy dupla stargate rush/pusht igen nehéz fogni, mert a legtöbb mapon el lehet szépen rejteni. Készüsz az alapján amit a bázisán látsz, erer bezúg oldalról 4 void, vagy void-phoenix combo és párosával utánpótlás. Ahhoz már kell jópár queen, meg micro heal csomag, hogy ezt bevédd mikor már támad.
Zergnek nincs ilyen agyhalálgenerális megoldása könnyű nyerésre. Minden ami átjut a falon azt leszedheti stalkerrel ami alapegység eléggé, vagy cannonnal. Persze ez csak saját vélemény. Nem gyenge a proti. Ahol számíthat ha mégis az, odáig nem jutunk el :)

?_? :zzz:
zerg az egesz mapot latja
dt/voidrayel meg az a baj, hogy sporeval mind2 countered
terrannak legalabb van mule ami kurvasokat segit macroban + kulon helion + banshee vagy sima stimmamrine drop, es mindennek mas a countere, nemtudod sporeval elintezni mindet :D

de nem is errol akartam beszelni, ugy ertettem az egeszet, hogyha mondjuk jatszana 2 szuperszamitogep egymas ellen, (olyasmi mint ami sakkban van mondjuk, csak sc2 azert bonyolultbann, ezert nyilvan meg nincsenek ilyenek) mindkettonek perfekt micro es mindig a legjobb donteseket hozza, egyik zerg, masik protoss, akkor nagyobb mapokon 90%ban zerg nyerne, ebben biztos vagyok
de gslen nestea meccseit megnezed protoss mar most nem tudja megverni seholse, ha protoss kimozdul a bazisarol, meghal az armyja, ha meg a protoss nem tamad, akkor zerg olyan makroelonyhoz kerul amivel sima win, nyilvan ennel bonyolultabb, de roviden leirva ennyi tortenik
Member
Gold: 39,210.00
Sep 22 2011 04:35am
Quote (meatyowllegs @ 22 Sep 2011 11:33)
terrannak legalabb van mule ami kurvasokat segit macroban + kulon helion + banshee vagy sima stimmamrine drop, es mindennek mas a countere, nemtudod sporeval elintezni mindet :D

de nem is errol akartam beszelni, ugy ertettem az egeszet, hogyha mondjuk jatszana 2 szuperszamitogep egymas ellen, (olyasmi mint ami sakkban van mondjuk, csak sc2 azert bonyolultbann, ezert nyilvan meg nincsenek ilyenek) mindkettonek perfekt micro es mindig a legjobb donteseket hozza, egyik zerg, masik protoss, akkor nagyobb mapokon 90%ban zerg nyerne, ebben biztos vagyok
de gslen nestea meccseit megnezed protoss mar most nem tudja megverni seholse, ha protoss kimozdul a bazisarol, meghal az armyja, ha meg a protoss nem tamad, akkor zerg olyan makroelonyhoz kerul amivel sima win, nyilvan ennel bonyolultabb, de roviden leirva ennyi tortenik

naja de nestean kivül nem igazan tudnek mast mondani aki képes ezt igy megcsinalni mindig :D

btw:: KÖSSÉK MAR A K. NETET, lassan 200 poolom van

This post was edited by qkatz on Sep 22 2011 04:35am
Banned
Sep 22 2011 04:42am
Quote (qkatz @ Sep 22 2011 12:35pm)
naja de nestean kivül nem igazan tudnek mast mondani aki képes ezt igy megcsinalni mindig :D

btw:: KÖSSÉK MAR A K. NETET, lassan 200 poolom van

igen ez igaz :zzz:
majd lesz még :DD
Member
Gold: 789.80
Sep 22 2011 05:23am
Terran ellen dongraegu is elég agresszíven nyomja mostanában. A Thorzain elleni meccseit láttam legutóbb. Olyan helyzeteket megoldott mutával, amikre ránézésre azt gondoltam lehetetlen. No jó. Ha keményebb volt a sereg oda vitt linget és banát is, de a muták nagyon beteg mód akcióztak. Mondjuk azért hál'istennek nem volt lefutott meccs meg egyoldalú semelyik.

PvZ-re
A zerg lehet láthatja a mapot úgy ahogy, de erre képes lenne a protoss is. Az alap rejtett observert kevés helyen fülelnék le. Vagy egy hallucinált phoenix is jó erre a célra. A cannon jó levegőre és talajra, meg detektor is, így a korai agressziók nagyját simán lehet védeni. Warppal gyorsan oda helyezheted az egyégeidet ahova akarod. Overeket az első 1-2 phoenix semlegesíti, a tumorokat meg a vonuló sereg ha van egy observered. Templarnak masszív területsebzée van (storm), a colossusnak szintén jó a területsebzése, az archon meg minden zerg ellen bónuszt kap. Ja és annak is splash damja van.A ff se nagyon törhető csak ultrával, vagy lopott egységgel. Nem gyenge a proti. Terjeszkedhet agresszíven is. ez sem zerg-only mód...
A spore jó dolog, de 7 a lőtávolsága, a voidnak meg 6. Odébbmegy egy hangyaf*sznyit és már simán irthat mást. dt drop vagy warpnál meg először kinyírod a sporet és utána már kapkodhat kedvére mert elég nagy kárt tehetsz mire bármit detektort kiállít elllene. Ha meg sok spore meg mainen sok egység állomásozik akkor ott tart a zerg mint a proti aki expelés helyett megül és nem terjeszkedik eléggé. Vagy terjeszkedik de gyenge a serege kint.
Member
Gold: 80.00
Sep 22 2011 07:43am
Quote (meatyowllegs @ 22 Sep 2011 11:33)

de nem is errol akartam beszelni, ugy ertettem az egeszet,hogyha mondjuk jatszana 2 szuperszamitogep egymas ellen, (olyasmi mint ami sakkban van mondjuk, csak sc2 azert bonyolultbann, ezert nyilvan meg nincsenek ilyenek) mindkettonek perfekt micro es mindig a legjobb donteseket hozza, egyik zerg, masik protoss, akkor nagyobb mapokon 90%ban zerg nyerne, ebben biztos vagyok

egyebkent ezt bejatszottam en insanekkel
a terrant 2-0ra verte a protoss meg a zerg is.
nem kell hozza szuperszamitogepnek lenni, vagy tokeletesnek lenni, csak ugyanolyan szinten legyen a ketto
es hogy a terran egyet se nyerjen, azert az nevetseges.

This post was edited by Cpt_Ghost on Sep 22 2011 07:45am
Member
Sep 22 2011 07:58am
Quote (tevetava @ 22 Sep 2011 09:25)
esküszöm switchelek zergre
látom rocs + brood lord armyja van, mondom okj lebaszok 4 stargatet és fosom a void rayt + stalkert. megbaszom a seregét, de nekem is alig marad valami
5 másodperc múlva 40millió hídra és rocs jön felém
persze nekem legyen lent 3 robo + colo tech fullra, amikor nem is kell még.

viszont lehet, hogy abba kellene hagynom a starcraftot.. ma nézem a rauch ice teat, és kétszer el kellett olvasom, hogy RAUCH, mire rájöttem, hogy nem roach ice tea

most annyira nincs kedvem

lol te beteg vagy : Ddd
Member
Sep 22 2011 08:41am
hogy a tvt micsoda egy undorító rakás szar én azt el sem tudom hinni bazdmeg.
Go Back To Magyar Topic List
Prev16136146156166172724Next
Add Reply New Topic New Poll