Quote (mikroman @ Sep 22 2011 12:26pm)
Azért nem kell sajnálni a protosst. Genyó dolgokat tud véghezvinni, ha épp olyan a játékos hangulata. Épp említetted is a dt, meg void támadásokat. Ha nem készül időben ellene fel akkro már nem is tud tenni semmit. Mondjuk a dt banával fogható, vagy funghal segíthet (?), de egy proxy dupla stargate rush/pusht igen nehéz fogni, mert a legtöbb mapon el lehet szépen rejteni. Készüsz az alapján amit a bázisán látsz, erer bezúg oldalról 4 void, vagy void-phoenix combo és párosával utánpótlás. Ahhoz már kell jópár queen, meg micro heal csomag, hogy ezt bevédd mikor már támad.
Zergnek nincs ilyen agyhalálgenerális megoldása könnyű nyerésre. Minden ami átjut a falon azt leszedheti stalkerrel ami alapegység eléggé, vagy cannonnal. Persze ez csak saját vélemény. Nem gyenge a proti. Ahol számíthat ha mégis az, odáig nem jutunk el

?_?

zerg az egesz mapot latja
dt/voidrayel meg az a baj, hogy sporeval mind2 countered
terrannak legalabb van mule ami kurvasokat segit macroban + kulon helion + banshee vagy sima stimmamrine drop, es mindennek mas a countere, nemtudod sporeval elintezni mindet

de nem is errol akartam beszelni, ugy ertettem az egeszet, hogyha mondjuk jatszana 2 szuperszamitogep egymas ellen, (olyasmi mint ami sakkban van mondjuk, csak sc2 azert bonyolultbann, ezert nyilvan meg nincsenek ilyenek) mindkettonek perfekt micro es mindig a legjobb donteseket hozza, egyik zerg, masik protoss, akkor nagyobb mapokon 90%ban zerg nyerne, ebben biztos vagyok
de gslen nestea meccseit megnezed protoss mar most nem tudja megverni seholse, ha protoss kimozdul a bazisarol, meghal az armyja, ha meg a protoss nem tamad, akkor zerg olyan makroelonyhoz kerul amivel sima win, nyilvan ennel bonyolultabb, de roviden leirva ennyi tortenik