d2jsp
Log InRegister
d2jsp Forums > Off-Topic > International > Magyar > Official Politika Topic
Prev16096106116126131468Next
Add Reply New Topic New Poll
Member
Gold: 0.05
Oct 30 2014 08:20am
Quote (Cpt_Ghost @ Oct 30 2014 03:18pm)
kibassza a szemét, hogy deviza
árfolyam
tizenkét évesen képes voltam felfogni, hogy ez mit jelent, mert még akkor is láttam, hogy egyik nap ennyi a dollár/chf/akármi a másik nap meg annyi, még ha nem is jelentős, jánosbácsi vállalta a kockázatot azzal, hogy felvette azt a hitelt. Persze, látja, hogy jé de olcsó a forint alapú hitelekhez képest. A bank is vállalta a kockázatot, meg az is aki felvette a hitelt, ráadásul hidd el, első kézből tudom, hogy a legtöbb ilyen hitel, kurvára nem létfontosságú dolgokra ment. Aki meg amúgy is szar helyzetben van nem tudom miért nem forint alapú hitelt vesz fel, ami biztos, hogy nem fog jelentős mértékben változni. Ideje megtanulnia az embereknek, hogy a bank sem az ellenséged, sem a barátod, csak egy eszköz, egy gazdasági szereplő ami egy szolgáltatást nyújt, amit te igénybe veszel és fizetsz érte ha akarod, aki meg már hitelekbe van belekényszerülve az meg már régen elbaszta a dolgotés megint nincs kit okolnia saját magán kívül. (persze az van tizezerbol 10 eset, ahol tényleg minden tőle függetlenül történt és omlott össze a kis világa, de a deviza hitelesek mentése rohadtul nem csak ezeket az embereket célozta meg, hanem a buta plebset, hogy legyen minek örülni, meg legyen hogy formálni az ellenségképet)

nyilván te 12 évesen előre láttad, hogy duplájára nő majd a havi törlesztő

mindenki látta előre, így terveztek

bold: nyilán mindenki zsebből ki tud fizetni lakást, házat, és csak a nyomorék tudatlan vesz fel hitelt

This post was edited by TuskesVanek on Oct 30 2014 08:21am
Member
Gold: 80.00
Oct 30 2014 08:24am
Quote (TuskesVanek @ 30 Oct 2014 15:20)
nyilván te 12 évesen előre láttad, hogy duplájára nő majd a havi törlesztő

mindenki látta előre, így terveztek

bold: nyilán mindenki zsebből ki tud fizetni lakást, házat, és csak a nyomorék tudatlan vesz fel hitelt

nem, de ha már 30 forinttal elmegy az árfolyam abba is belebukott volna a hitelfelvevők 90%-a, nem kell ahhoz a duplájára nőnie, egyszerűen nem számoltak a kockázattal, csak vettél fel a hitelt a vakvilágba mert kurva olcsó. Én nem mondom, hogy a bankok szentek, mert spekuláltak ők is (és egyébként elég sokat buktak is vele), de ez így működik, gondolkozni kell. Ha nincs pénzem arra, hogy kifizessem a forint hitelt, akkor biztos, hogy kell nekem az a saját autó vagy saját lakás? Annyira kurvára sürgős? Mert azt még megértem, amikor elbaszódott a traktora a földműves öregnek és ha nem vesz másikat éhen hal/tönkremegy, de azért ez rohadtul nem az átlag.
Member
Gold: 0.00
Oct 30 2014 08:24am
Adjon az Isten szebb jövőt testvérem.
Member
Oct 30 2014 08:26am
Quote (Cpt_Ghost @ 30 Oct 2014 15:24)
nem, de ha már 30 forinttal elmegy az árfolyam abba is belebukott volna a hitelfelvevők 90%-a, nem kell ahhoz a duplájára nőnie, egyszerűen nem számoltak a kockázattal, csak vettél fel a hitelt a vakvilágba mert kurva olcsó. Én nem mondom, hogy a bankok szentek, mert spekuláltak ők is (és egyébként elég sokat buktak is vele), de ez így működik, gondolkozni kell. Ha nincs pénzem arra, hogy kifizessem a forint hitelt, akkor biztos, hogy kell nekem az a saját autó vagy saját lakás? Annyira kurvára sürgős? Mert azt még megértem, amikor elbaszódott a traktora a földműves öregnek és ha nem vesz másikat éhen hal/tönkremegy, de azért ez rohadtul nem az átlag.

a boldot meg totál félreértelmezted, a hitelbe belekényszerülést arra értettem, hogyha az életvitelének a fenntartásához kell hitel, vagy hogy kitudja fizetni a többi hitelét a PLAZMATÉVÉRE mert ilyen is volt százezercsillió.
Member
Oct 30 2014 08:27am
És hogyha most a kormány megbaszkodja a bankokat abból az lesz haver, hogy majd a jövőben jó drága lesz a hitelezés mert kurvára risky a bankoknak akármit csinálni mo-n aztán megbaszhatjuk a gazdasági fejlődést mert nem fognak hitelezni lófaszt se, aztán majd lehet hőbölögve örülnie a sok idiótának.
Member
Gold: 0.05
Oct 30 2014 08:28am
Quote (Cpt_Ghost @ Oct 30 2014 03:24pm)

amúgyemlékszem apámék is mondták, hogy biztosabb a forint

rokonéknál az volt hogy friss házasok, kaptak x pénzt szülőktől stb a maradékot felvették hitelbe, hogy meglegyen a ház és amíg nem baszódott el az árfolyam szépen tudták is törleszteni, aztán jött az, hogy a havi fizetés sem volt elég...

nekik pl. annak idején azt mondta a bank, hogy stabil, pár százalékkal kell számolni legrosszabb esetben, így hát belementek
Member
Oct 30 2014 08:31am
Quote (TuskesVanek @ 30 Oct 2014 15:28)
amúgyemlékszem apámék is mondták, hogy biztosabb a forint

rokonéknál az volt  hogy friss házasok, kaptak x pénzt szülőktől stb a maradékot felvették hitelbe, hogy meglegyen a ház és amíg nem baszódott el az árfolyam szépen tudták is törleszteni, aztán jött az, hogy a havi fizetés sem volt elég...

nekik pl. annak idején azt mondta a bank, hogy stabil, pár százalékkal kell számolni legrosszabb esetben, így hát belementek

apádéknak volt eszük ezekszerint
nem azt kell nézni, hogy mit mond a bank, mert a boltban sem azt fogja mondani, az eladó, hogy ezt ne vedd meg mert szar lesz, hanem gondolkozz, hogy mi lehet belőle, volt már gazdasági világválság ezelőtt, lehet tudni, hogy hogy néz ez ki. Így vagy úgy, de még mindig a saját döntése volt minden devizahitelesnek felvenni a hitelt.
Member
Gold: 3,747.73
Oct 30 2014 08:35am
Quote (Cpt_Ghost @ Oct 30 2014 03:24pm)

A bank alig bukott valamit, mert amikor elkezdett elszallni az arfolyam meg az elejen atvaltottak forintra a toket CHFrol, a veszteseg minimalizalasa erdekeben
de az emberektol ugy szedtek a torlesztot mintha meg mindig devizaban lenne a hiteluk
ez az ami sztem nem szep dolog
Member
Oct 30 2014 08:46am
Quote (Vismajor @ 30 Oct 2014 15:35)
A bank alig bukott valamit, mert amikor elkezdett elszallni az arfolyam meg az elejen atvaltottak forintra a toket CHFrol, a veszteseg minimalizalasa erdekeben
de az emberektol ugy szedtek a torlesztot mintha meg mindig devizaban lenne a hiteluk
ez az ami sztem nem szep dolog

mert a bank ingyen es egy csettintesre varazsolja a chf alapu toket forint alapuva
nem vasarolnia kellett a forintot neki is
vis pls
igen minimalizaltak a veszteseget amennyire csak lehetett, de ez meg nem jelenti azt, hogy nem volt, masreszt meg miert irnak at a szerzodeseket azok a torlesztok vannak amik addig voltak, hogy nekik rosszabb legyen? Megis milyen uzleti lepes lenne az :lol:
Member
Gold: 4.20
Oct 30 2014 08:54am
Quote (Cpt_Ghost @ 30 Oct 2014 16:24)

amit ez a cpt mond
Go Back To Magyar Topic List
Prev16096106116126131468Next
Add Reply New Topic New Poll