Quote (Cpt_Ghost @ Oct 30 2014 03:18pm)
kibassza a szemét, hogy deviza
árfolyam
tizenkét évesen képes voltam felfogni, hogy ez mit jelent, mert még akkor is láttam, hogy egyik nap ennyi a dollár/chf/akármi a másik nap meg annyi, még ha nem is jelentős, jánosbácsi vállalta a kockázatot azzal, hogy felvette azt a hitelt. Persze, látja, hogy jé de olcsó a forint alapú hitelekhez képest. A bank is vállalta a kockázatot, meg az is aki felvette a hitelt, ráadásul hidd el, első kézből tudom, hogy a legtöbb ilyen hitel, kurvára nem létfontosságú dolgokra ment. Aki meg amúgy is szar helyzetben van nem tudom miért nem forint alapú hitelt vesz fel, ami biztos, hogy nem fog jelentős mértékben változni. Ideje megtanulnia az embereknek, hogy a bank sem az ellenséged, sem a barátod, csak egy eszköz, egy gazdasági szereplő ami egy szolgáltatást nyújt, amit te igénybe veszel és fizetsz érte ha akarod, aki meg már hitelekbe van belekényszerülve az meg már régen elbaszta a dolgotés megint nincs kit okolnia saját magán kívül. (persze az van tizezerbol 10 eset, ahol tényleg minden tőle függetlenül történt és omlott össze a kis világa, de a deviza hitelesek mentése rohadtul nem csak ezeket az embereket célozta meg, hanem a buta plebset, hogy legyen minek örülni, meg legyen hogy formálni az ellenségképet)
nyilván te 12 évesen előre láttad, hogy duplájára nő majd a havi törlesztő
mindenki látta előre, így terveztek
bold: nyilán mindenki zsebből ki tud fizetni lakást, házat, és csak a nyomorék tudatlan vesz fel hitelt
This post was edited by TuskesVanek on Oct 30 2014 08:21am